Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:03
sizden06
Abone

Neden Hiç Birimiz Mükemmel Değiliz?

Neden Hiç Birimiz Mükemmel Değiliz?

denclis
İnsan,aciz bir varlık olduğu için mi mükemmel değildir?Yoksa herkes aciz değil midir?Neden hiç kimse Hz Muhammed gibi mükemmel olamıyor?”Günümüz şart ve olanakları buna elverişli değil” gibi bir gerçek yüzünden mi mükemmel olamıyoruz yoksa bu arkasına sığındıklarımız sadece birer bahane mi?

Okudunuz mu?  Kurân kirli elbise ile okunur mu?

Şahsen ben,nefsim karşısında genelde yenik düşüyorum.Kendime nefsime yenik düşmememi sağlayacak olanak ve koşulları sağlasam da yine kazanan nefsim oluyor.

Bir insanın nefsine yenik düşmesi ve mükemmel olamaması içinde bulunduğumuz namüsait imkan ve şeraitin elverişsizliğinden mi kaynaklanıyor yoksa bu namüsait şerait ve imkanlar mükemmel ve doğru bir insan olmamızı engellemez mi?

Okudunuz mu?  Erkeklerin sadece kaşının ortasını almak günah mıdır ?

Yada bir insanın mükemmel olabilmesi imkansızmıdır?

Böyle bir konu açmamın nedeni mükemmel olmak istemem,ama her defasında olamamam ve nefsime yenik düşmemdir.Bunu sorgulamaktan ve kendi mi sıkmaktan bıktığımı hissediyorum.


Cevap: Neden Hiç Birimiz Mükemmel Değiliz?

Kerem_Uzlu
kardeşim, Allah insanı mükemmel yaratmamıştır, peygamberler bile yanılmışlardır, önemli olan hatada ısrar etmemektir, ayette mealen "eğer siz hiç hata yapmasaydınız, sizi helak eder, yerinize hata edebilen bir tür yaratırdım" buyuruyor Rabbimiz. Dolayısıyla elimizden geldiğince hatalardan kaçınalım, yaptığımız hatalar için hem kendimiz hem birbirimiz için bağışlanma dileyelim inşAllah.
selam ile

Okudunuz mu?  Cin bu devirde bi insana musallat olur mu?

Cevap: Neden Hiç Birimiz Mükemmel Değiliz?

denclis
Teşekkürler kardeşim.

Bu kategoride yer alan Kadın şarkıcı dınlemek haram mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Neden Hiç Birimiz Mükemmel Değiliz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.