Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:52
sizden07
Abone

Mezar taşına resim koymak caiz mi?

Mezar taşına resim koymak caiz mi?

@mir
mahşerde Allah ve resulünün bana "mübtedi" demesindese
bu dünyanın tamamının "vehhabi" demesini tercih ederim
insanların ne dediği zerre miktarınca umrumda olmadığı gibi
önemli de değil

bugünkü anlamı ile mezar taşları da bidattir
Allahu Alem


mezar tasina resim koymak caizmi?

DELFİN
İslam dünyasında ölen insanların mezar taşlarına resim konmaz.Bu mekruh olarak görülmektedir.Bu nedenle resim koymak yerine ismi yazmak ve aile bireylerinin mezarı bulmaları ve dua etmeleri için gerekmektedir.Aslında yeri kaybolan mezar daha makbul denmektedir.

Okudunuz mu?  Bank Asya gibi faizsiz çalışan banka ve finanslardan Kredi Almak caizmi?

Cevap: mezar tasina resim koymak caizmi?

Kayıtsız Üye
Birlikte olduğumuz kişileri, eş, dost ve akrabalarımızı aramızdan ayrıldıktan sonra da hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla bu kişileri, tanımayan çocuklarımızın, torunlarımızın, yakınlarımızın en azından resimle bile olsa, mezarlık ziyaretleri sırasında resmi ile tanıyabilmelerini sağlamamızın bir borç olduğunu düşünüyorum.

Okudunuz mu?  İnsanlarda var olan gelecek kaygısının sebebi nedir

Cevap: mezar tasina resim koymak caizmi?

Kayıtsız Üye
Benim de şahsi fikrim, geçmişteki kişilerin akrabalar çocuk veya torunların hatırlaması anlamında resimlerin sade biçimde uygulanabileceği şeklinde, fakat dinen sakıncalı mı ? günah mı? fetva verecek bilgim ve araştırmam yok.
Bence bunu yapan kişinin amacı önemli!
Yoksa resim olsun ya da olmasın, insanlar farklı amaçlar için kullanacaksa ya da yönlenecekse resimsiz de birçok mezar putlaştırlıyor veya simgeleştiriliyor.
Azmı altı boş yerlere yatır var diye insanlar çaput bağlayıp adak kesiyorlar.
Abartı ve nahoş görüntülerin konmaması yeterli değil mi?
Atom bombasının bulunması savaş amaçlı ve onca insanın ölmesi için miydi????

Okudunuz mu?  Aklımdaki bu sorular beni yedi bitirdi.

Kayıtsız Üye
benım cocugum vefat ettı en yakın akrabam bile tanımıyo bu nedenle foto koysam caizmidir


Şem’a
< foto koysam caizmidir >
Mezar taşına sadece isim yazılabilir, resim koymak caiz değildir.


Kayıtsız Üye
mezar taşına resim koymak caiz değildir diye kuranın hangi ayetinde yazıyor açıklar mısınız yoksa her hoca kendine göre mi yorumluyor her zamanki gibi

Okudunuz mu?  Benim Arkadaşımın Eşi ?

arifselim
Herşeyin kuranda yazmasına gerek yoktur. Eğer bütün ayrıntılar yazılsa idi kuranın onlarca ve hatta yüzlerce ciltlik olması gerekirdi. Kabirlerin üzerine ancak kaybolmamaları ve rahat bulunabilmeleri için yazı yazılması caizdir. Bu konuda alimlerimizin fetvası bu yöndedir.


Kayıtsız Üye
Burada cevap yazanlarin 100 de 80 ucmus ya ben ne yaparsam yaparim benim babamin anamin mezarina sizene nerden buluyorsunuz boyle kaba laflari o olmaz su olmaz sunu yapmak kafirliktir ya birak sen bildigini yap ben bildigimi ortaya bosuna toz atmasin su agzi durmuyon sanki bir seyi biliyormus gibi konusanlar sanane insanlar resim koyduracak koydursun o en güzel sekilde mezarini yaptiracak olulelerinin yapsin çok basit sekilde mezari yapin olsun bitsin diyenler yeter artik ucmussunuz ya sende musluman bende musluman resim koyacaksam koyarim sen kimsin yok kuranda yaziyo yasaktir demeyi sanki biliyorsunda konusuyorsun bildiginde senin olsun insan istedigini yapmali olulerininde hakkini vermeli mezarliklarida tertemiz ve gosterisli olmali ha yapamadin paran gucun yok o baska bir sey ama yapanlarada tas atmayin olmaz diye muslumanlikta yazmiyor bu su diye yalan yanlis algilar uyandirmayin bence oraya resim koymak eğer aile mezarligi ise diyelim 50 yil sonra benim cocugumun cocugu mezar basina gittiginde ha bu benim dedem mis diye hiç olamassa ben ona benzemisim gibi diyebilir yoksa arsivlerde yada bilgi sayarlarda resimler kaybolup gidiyor artik benim fikrim bu yuzden ufak bir resim seramikten yapilip koyulmasi ve gelecek nesillerinde onlari tanimasi için çok güzel bir ani olacagini ve gunah ta olmadigini gunahta olamiyacagini daha çok bilgilindirmek amaci ile unutulmamasi olenin daha doğru olur eğer tabi yerin var aile mearligina gomuluyor her kez o zman gelecek nesilin yuzleri unutmamasi için çok güzel bir sey oldugu kanaatindayim gunah diyenler bir daha dusunsun ve aciklasin bilelim neden gunahmis

Okudunuz mu?  Cuma namazının sünnetlerini evde kılmak caiz midir ?

Kayıtsız Üye
Allah rahmet eylesin .benim de kuzum hakkın rahmetine kavuştu.


mezar taşına resim koymak günahmı, mezar taşına resmini koy, mezar taşına fotoğraf konur mu

Bu kategoride yer alan Müslüman Erkek Nasıl Olmalı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mezar taşına resim koymak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.