Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
missa0
Abone

Alevi sünni evliliğinin hükmü nedir,karşıt düşüncelerde nasıl davranılır?

Alevi sünni evliliğinin hükmü nedir,karşıt düşüncelerde nasıl davranılır?

Misafir
Selamün aleyküm alevi sünni bir evlilik düşünüyorum ben aleviyim kız arkadaşım sünni fakat ailesi ön yargı yapıyor. Toplumumuz neden bu kadar katı insanları tanımadan hüküm veriyor. Yolumuz Allah, islam, Peygamberimiz , Ehlibeyit ve sünnet olduğundan dolayı mı ? Elbette bazı aleviyim diyenler bu şekilde yaşamıyor ama canımı çok sıktı. Hakkımda kızlarına farklı yorumlar yapılıyor Hz Aliyi peygamber olarak görüyorlar vs gibi alakası bile yok. Dinen benim inancıma yargı yapmalarının hükmü nedir ? Ayrıca ben bu insanlara hadis ve Ayet ile yaklaştığımda adamlar ben bildiğimi okurum diyor ? Şimdi size sorarım bu tarz bir durumda ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Hz.ömer zamanında fethedilen yerler

Yorum: Alevi sünni evliliğinin hükmü nedir,karşıt düşüncelerde nasıl davranılır?

seyit gazi
aleykumesselam kardeşim bu hususlar doğru yanlış ileri geri çokca konuşulan ve çokca da konuşulmaya devam edilecek hususlardır dolayısıyla evlilik gibi bir hukuğa talib olan kimselerin zaten baştan böyle tutumlarla karşılaşabilmeyi göze almaları ve olası problemlere çözümler üretebiliyor olmaları gerekir. insanlar hakkında tanımadan bilmeden ileri geri konuşmak yanlıştır, ön yargıda bulunmak eksikliktir. bu hususda haksızlığa uğramışsın ancak evlilik gibi bir müesseseden bahsettiğimiz zaman yorum yapan diğer insanları kastetmiyorum tarafların herhangi hususlarda düşüncelerinin ve endişelerinin olmaları da tabiidir ve evlilik olmadan da kız arkadaşım, çok seviyorum, onun için herşeyi yaparım, çok güzel şeyler düşünüyorum, çok güzel bir insanım gibi cümlelerle lafa başlasak da; biz erkeklerin haklı olma ihtimalleri de fazla yoktur. çünkü karşı tarafın haremini onurunu çiğniyoruzdur.

Okudunuz mu?  Ekmek ile yemin etmek günah mı?

öncelikle hepimizin sıkca düştüğü hata sadece ayet ve hadislerle yaklaştığımız konularda değil hayatımızın her alanında ayet ve hadislerin düsturumuz olmalarıdır. sevdiğimizle gezerken tozarken, daha doğrusu gezmeyip tozmazken veya sonrasında hayatımızı inşa ederken de ayet ve hadislerin düsturumuz olmaları gerekir.

diğer sıkca düştüğümüz hata da peygamberler çok sevilsinler diye gönderilmemiştir, peygamberler peşlerinden gidilsin diye gönderilmiştir. peygamberlerin müftü olarak vermiş oldukları emirleri yerine getirilir, yasakladıklarından yüz çevirilir; beşer olarak tavsiyeleri dinlenir, sözlerinden ve davranışlarından örneklikler alınır. bizim genel tavrımız ise peygamberimizi çok sevdiğimizi söyleyip sonra yine bildiğimizi okumaktır.

Okudunuz mu?  Kurbanın ayakları nasıl baglanır?

şahsen benim için namazı orucu tesettürü, hayatımızı buna göre inşa edebilmemiz, algılarının bozulmamış olması, herkes yapıyor dememesi, dünyaya köle olmaması, beni kaygılandırmaması, bana kredi çektirmemesi evladır. benim için dünyaya aldanmışlık ve Allah ve rasulüne itibarsızlık bu bahsettiğimiz hususdan daha önceliklidir ama dediğim gibi evlilikden bahsedince bazı şeyler tabiidir. kadın deyince de aslında biz erkeklerin fazla haklı olma durumları yok. herkes de bir dünya kimse içinde bir şey diyemiyorsun. hakkınızda hayırlısı olsun

Okudunuz mu?  Hümeyra isminin anlamı

karsit dusunceler

Bu kategoride yer alan Dini obsesyon ve vesveseden kurtulma yolları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alevi sünni evliliğinin hükmü nedir,karşıt düşüncelerde nasıl davranılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.