Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:36
sizden1
Abone

Hz. Osman’ın mezarı nerededir?

Hz. Osman’ın mezarı nerededir?

ömer1
Selam alaykum.
h. osman nereye defnedilmiştir?
defnedildiği bölge o sırada kimlere aitti?

ilim sahipleri cevaplasın


Cevap: Hz. Osman’ın mezarı nerededir?

Şema
Kabri kendisi gibi çok mütevazı bir şekilde Cennetü’l-Baki’dedir. Rabbim o güzel insanların sevgilerini ve şefaatlerini üzerimizden eksik etmesin. Âmin.


Cevap: Hz. Osman’ın mezarı nerededir?

Kayıtsız Üye
Bu güzel bilgiler için teşekkürler şem’a hoca

Hz. Osman’ın Şahadeti

İsyancılar sonraki günlerde bir fırsatını bularak Hz. Osman’ın evini ok yağmuruna tutarlar. Atılan oklardan Hz. Hasan ile Muhammed bin Talha yaralanır. İsyancılar, ok atarak bir sonuç alamazlar. Daha sonra isyancılar halifeyi dışarı çağırırlar. Hz. Osman, zevcesine dönerek şalvarını getirmesini ister. Hz. Osman Efendimiz o güne kadar hep uzun elbise, entari giymiş; hiç şalvar giymemiştir. Hz. Osman’ın mübarek zevcesi bu istek karşısında şaşırıyor ve: Sen şalvar giymezdin diyor. Hz. Osman (r.a) zevcesine dönerek: Benim ölümüm geldi. Bu asiler ordusu beni öldürecekler ve beni öldürdükten sonra sokak sokak sürükleyecekler, sürüklerken edep bölgem açılmasın! diye şalvar istediğini söyler. Şalvarını giyer ve balkona çıkar: Ne istiyorsunuz benden! diye seslenir. O nasipsizlerden biri çıkarak der ki: Canını istiyoruz! Bunun üzerine Hz. Osman Efendimiz sorar: Ben Allah’ın halifesi değil miyim? İçlerinden biri: evet der. Peki, ben Peygamberin iki kere damadı değil miyim? İçlerinden biri yine cevap verir ve: evet damadısın derler. O zaman siz beni nasıl öldüreceksiniz!? der ve tekrar içeri girer. Kur’ân-ı Kerim okumaya başlar. Ve ‘Zalimlere karşı Allah sana yeter’ ayetine geldiğinde uykuya dalar ve Hz. Osman rüyasında Efendimiz’i (s.a.v.) görür, sağında Hz. Ebû Bekir, solunda da Hz. Ömer oturmuş onu beklemektedir. Peygamberimiz (s.a.v.) Hz. Osman’a dönerek Seni aç mı bıraktılar? diye sorar. Hz. Osman (r.a.) cevaben: üç gündür oruçluyum ya RasûlAllah der. Bunun üzerine Peygamberimiz, Hz. Osman’a: Hadi o zaman ne duruyorsun, gel de orucunu burada aç! der. Tam o sırada bir ses duyar ve Hz. Osman uyanır. İsyancılar evin kapısını kırıp içeri girmiştir. Hz. Osman Efendimizi oruçlu ağzıyla Kur’ân-ı Kerim okurken bulurlar. Muhammed bin Ebû Bekir, Hz. Osman’ın sakalından tutarak: "Şimdi seni elimden hiç kimse alamaz!.." diye bağırır.

Okudunuz mu?  Beytül-Mamur nedir?

Hz. Osman, Muhammed bin Ebû Bekir’in yüzüne bakarak yavaş bir sesle: "Baban bu halini görse, ne kadar utanır, ne kadar üzülürdü…" deyince, Muhammed bin Ebû Bekir utancından kaçar. Geriye kalan üç suikastçıdan biri kılıcını çekerek Hz. Osman’a doğru sallar. Eşinin yanında bulunan Hz. Naile Hatun, Hz. Osman’ı korumak için kollarını siper etmek isteyince parmakları doğranır. Bu sefer öbür iki suikastçı Hz. Osman’a saldırır. Biri kılıcını Hz. Osman’ın göğsüne saplarken, öteki de boğazına saldırır. Hz. Osman Efendimiz kanlar içinde, cansız yerde yatıyordur. Hz. Osman’ın kanı, okumakta olduğu Kur’ân’ın üzerine sıçramıştı. Hz. Osman’ın boynundan aşağı akan kan Kur’ân-ı Kerim’de öyle bir ayetin üzerine düşer ki her şeyi açıklamaya yeter. ‘…Onlara karşı Allah yeter…’ (Bakara,137)

Okudunuz mu?  Kan bir damla kadar olursa abdest bozulur mu

Hz. Naile Hatun’un bağırışı üzerine koşan kölelerden biri, suikastçılardan ikisini öldürdü, üçüncüsü kaçmayı başarabildi. Kapıda nöbet bekleyenler de içeriden gelen gürültüleri duyunca, odaya girmişler, fakat geç kaldıklarını görmüşlerdi.

İsyancılar iki gün Medine’ye egemen oldular. Korkusundan kimse sokağa çıkamıyordu. Hz. Osman Efendimizin cesedi iki gün olduğu yerde kaldı. Sonunda Hz. Ali, Hz. Osman’ın gömülmesi için harekete geçti. Ölüyü taşlamak isteyen isyancıları dağıttı. Hz. Osman’ın cenazesi, Medinelilerden ancak 20 kişi tarafından kaldırılarak gömüldü.

Okudunuz mu?  İlim öğrenmeye nereden başlamalıyım?

Ne acıdır ki, bu değerli Peygamber dostunu, güzel ahlâkıyla meleklerin bile hayâ ettiği, yaptığı hizmetlerle hakkında ayeti kerimelerin indiği, Fahr-i Alem Efendimizin cennetle müjdelediği o güzel insanı, bazı sözde alim kişiler hala anlayabilmiş değillerdir.


Cevap: Hz. Osman’ın mezarı nerededir?

Sunnisiken
Hz. Osman’ın mezarı medinede

Okudunuz mu?  Yaşım geçti evlenemedim

Kayıtsız Üye
Sunni demek peygamberin söz fiil ve davranışlarını(sünneti) tatbik eden demektir.Mezheplere isim değildir .Fırka ve mezhep çatışmalarında söylenen sözün yapılan hakaret yada küfrün peygamberle yakınlığı olmamasına dikkat etmelisiniz Elçiye zeval olmaz . Peygambere küfür Allah’a küfürdür.


mum
hz osmanın kabri nerede
Hz. Osman'ın mezarı nerededir?
3. halife Hz Osman’ın (r.a.) kabri Medine’de bulunan Cennet-ül Baki mezarlığındadır.
Hz. Osman'ın mezarı nerededir?
Giriş kapısının önündeki patikayı takip edip mezarlığın ortasına vardığınızda biriketlerle çevrilmiş, sadeliğiyle dikkat çeken mezar Hz. Osman Bin Affan’a (r.a) aittir.

Okudunuz mu?  Büyük Günah işleyen kişinin duaları kabul olur mu?

Kayıtsız Üye
Hz .osmanin mezarlığı medinededir ve islamdan ayrılmamıştır.Allah sizi affetsin inanmayanlar …


hz osmanın kabri nerede, hz osmanın mezarı nerede, hz osman mezarı

Bu kategoride yer alan Salavatın okunuşu hakkında başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Osman’ın mezarı nerededir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.