Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:03
sizden06
Abone

Hz.Ali’nin Mezarı

Hz.Ali’nin Mezarı

اهليبيت
Bilindiği üzere Hz.Ali nin mezarı Necef te Kufe de bilirdim lakin az önce Tarih Kitabı okudum rivayette şöyle deniliyor

Mutayyıın der ki: Eğer Rafizîler şu Küfe dışında (bu gün içinde) Hz. Ali’dir diye ziyaret edilen kabirdeki yatanın kim olduğunu bir bilseler kesinlikle kabri taşa tutarlardı. Zira o Muğira b. Şu’be’nin kabridir. (Eğer orası Hz. Ali’nin kabri orada olsa ben de evimi yanı başına getirir öldüğümde oraya defnedilmemi vasiyet ederdim.)

Okudunuz mu?  Banyoda içten konuşulan bu şeylerde günah olur mu?

Şerik ve diğer bir ravi de "Hz. Ali’nin cesedini oğlu Hasen b. Ali Kûfe’den alıp Medine’ye nakletti" diye iddia eder.[1139]

Müberred de Muhammed b. Habib’in "Bir kabirden öbür kabir ilk taşınılan zat Hz. Ali’dir" dediğini rivayet ediyor

__________________________________________________ _

Diğer bir rivayet ise bugünki Necef te bildiğimiz yerdir yeri epey gizlenmiştir hariciler kabri deşmesinler diye lakin olaylar kesildikten sonra Torunu İmam Zeynel Abidin açıklamıştır yerini vede bugünki görkemli halini almıştır

Okudunuz mu?  İdrardan sonra gelen sıvı

hangisi doğrudur ? bugünki Necefte ziyaret edilen yer hakkında görüşleriniz nedir orasının Hz.Ali nin mezarı olabilme ihtimali varmıdır ?


Cevap: Hz.Ali’nin Mezarı

HAMMADUN
Bu gün O ZÜLFİKAR’ın sahibi’nin, neden mezarını saklama gereği duyduğunu, hangi hadis ve hangi dua’nın neticesi olduğunu, muhakkak daha iyi anlıyor olmamız gerekirdi. Eğer onlar birşeyi saklama gereği duymuş ve bunda da hikmetlerle hükmedilmiş ise, bir müslümanın onun gömüldüğü yeri bulması, asr-ı saadet’ten önce mümkün değildir. bulsa dahi, kapatıp yoluna devam etmesi lazımdır. Mezarları kendine mabed etmek isteyenlerin dışında bu buluş kimin ne işine yarayacaktır.

Okudunuz mu?  Bain talakta iddet içinde yeni talak verilirse geçerli olur mu?

Rab’bim İnşaAllah hikmetiyle ifa ettirdiğini, belli bir vakte kadar kimseye kısmet etmeyecektir.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


hz alinin kabri, hz alinin mezarı, hz ali kabri

Bu kategoride yer alan Kadınla Tokalaşmak Caiz Midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.Ali’nin Mezarı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.