Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:40
sizden7-2
Abone

Bain talakta iddet içinde yeni talak verilirse geçerli olur mu?

Bain talakta iddet içinde yeni talak verilirse geçerli olur mu?

gurz
Merhabalar benim talakla ilgili kafama takılan bir soru var. Şimdi kinayeli sözlerle eşini boşamayı kastederek boşayan erkek eşinden bir bain talakla boşanmış oluyor ve evliliklerine ancak yeni bir nikah kıydırırlarsa devam edebiliyorlar. Peki erkek kinayeli bir sözle karısını boşasa ama yeni bir nikah kıydırmadan iddet müddeti içinde birkez daha talak verse yeni bir boşama meydana gelir mi. Yani kinai sözle karısını boşayınca bir boşama hakkı gidiyor onu anladım. Peki iddet müddeti içinde yeni nikah kıydırmadan yeniden boşama kastıyla kinayeli söz kullanırsa 2. Boşama hakkını kullanmış olur mu yoksa yeni nikah kıydırmadığı için bir boşama yapmış mı olur. Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Fasığım ne yapmam lazım?

Cevap: Bain talakta iddet içinde yeni talak verilirse geçerli olur mu?

@hmet
Bain talak konusunu biliyorum yine okudum ama bir cevap bulamadım.
Talakın geçerli olacağını biliyorum ama kaynaklardan bulamadım.

Bu kategoride yer alan Ümmetim Yetmiş Üç Fırkaya Ayrılacak Hadisi Şerifin Açıklaması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bain talakta iddet içinde yeni talak verilirse geçerli olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.