Anasayfa
6 Ağustos 2022, 3:27
missa8
Abone

Onbir Yemenli kadının hikayesinin anlatıldığı Ümmü Zer kıssasının kaynağı nedir?

Onbir Yemenli kadının hikayesinin anlatıldığı Ümmü Zer kıssasının kaynağı nedir?

Kayıtsız Üye
11yemenlikadinin hadisinin kaynaginisoyleyebilirmisiniz


Cevap: Onbir Yemenli kadının hikayesinin anlatıldığı Ümmü Zer kıssasının kaynağı nedir?

Desert Rose
Ümmül-müminin Hazret-i Âişe -radiyAllahu anhâ- Vâlidemiz fesâhat ve belâgâtı ile ünlü bir hatip idi, konuşması insanlara çok tesir ederdi. Babası Hazret-i Ebu Bekir -radiyAllahu anh-in vefatı üzerine kabri başında yaptığı duâ ve bazı mektupları, onun edebî kabiliyetini gösteren şaheserlerdir. Resulullah Aleyhisselâm’dan aldığı feyz sayesinde İslâm esaslarının en iyi öğreticisi oldu. Kur’an-ı kerim’i en iyi anlayanlardan biriydi. Sünnet-i seniye’yi de en iyi anlayanlardan biri olan Hazret-i Âişe -radiyAllahu anhâ- Vâlidemiz, Hadis-i şerif’lerden kıyas yoluyla yeni hükümler çıkarırdı. Onun içtihat ve fetvâları, kendisinin bir fâkih olarak kabul edilmesini sağladı. Ashâb-ı kiram arasında çok sayıda fetvâ vermesiyle meşhur olan yedi kişiden birisi de odur. Kuvvetli hafızası ile Resulullah Aleyhisselâm’ın Hadis ve Sünnet’inin sonraki nesillere ulaştırılmasında emsalsiz hizmetler ifâ etmiştir. Rivâyet ettiği Hadis-i şerif’lerin sayısı 2210’dur. Bu Hadis-i şerif’lerin çoğunu doğrudan doğruya Resulullah Aleyhisselâm’dan nakletmiştir. Kendisinden Hadis-i şerif rivâyet edenlerin sayısı ise ikiyüzden fazladır. Bazı râviler onun hakkında: Allah’ın sevgilisinin sevgilisi ifadesini kullanmışlar, Hazret-i Ali -radiyAllahu anh- Efendimiz ise bir Hadis-i şerif rivâyetinde ondan: Resulullah’ın sevgilisi diye söz etmiştir.

Okudunuz mu?  Gurur ve kibir ile ilgili Ayet Hadis ve bilgilendirici yazı verirmisiniz?

Muhaddisler arasında Ebu Zerr Hadisi diye anılan Hadis-i şerif’ten, onun edebî gücünü ve onun müstesnâ ve mümtaz şahsiyetini anlamak mümkündür.alıntı…


yemenli 11 kadın hadisi

Bu kategoride yer alan Mücadelede ısrar edeni Allah sevmez hadisi sahih mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Onbir Yemenli kadının hikayesinin anlatıldığı Ümmü Zer kıssasının kaynağı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.