Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
missa02
Abone

Eliyle evlenen melundur. Hadisini açıklar mısınız ?

Eliyle evlenen melundur. Hadisini açıklar mısınız ?

Kayıtsız Üye
"Eliyle evlenen melundur." Hadisini açıklar mısınız ? Eliyle evlenen melundur hadisi ne anlama gelmektedir ?


Yorum: Eliyle evlenen melundur. Hadisini açıklar mısınız ?

Omer Faruk
Böyle bir hadis yoktur kardeşim…

Ancak sormak istediğiniz istimna (mastürbasyon) ise evlenemeyen ama cinsel dürtülerini de oruca ve az yemeye rağmen gemleyemeyen insanlar alışkanlık haline getirmeden, pornografi seyretmeden bu ihtiyaçlarını zarureten giderebilirler. Buna günümüz alimlerinden önemli bir kısmı izin vermektedir. İlke olarak Kur’an ve sahih sünnetin yasaklamadığı bir şey haram olarak nitelenemez. mastürbasyon konusunda Kur’an ve Sünnette sahih nas ile herhangi bir yasaklama yoktur. Varolan hadislerin hemen tamamı sıhhat şartları açısından uygun değildir.

Okudunuz mu?  İnsanı Cennete Götüren Ameller

Ancak varolan şartlar değerlendirilerek mekruh, harama yakın mekruh olarak nitelenebilir. Mastürbasyon alışkanlık haline getirildiğinde (ihtiyaç olmadan ve zaruretsiz) harama yakın Mekruhtur. İhtyaç halinde ise o ihtiyacı gidermek amacıyla caizdir.

Kur’an’ın rehberliğinde bütün önlemlerinizi alıp sizi tahrik eden her türlü ortamdan uzak kalıp buna rağmen zihninizi ve vücudunuzu rahat bırakmayan bir cinsellik dürtünüz varsa bunu gidermeniz caizdir.

Okudunuz mu?  Ahirette ebeveynlerimiz

Fetvayı önce müftüye sonra vicdanına danış,selametle…


eliyle evlenen melundur, eliyle evlenen bizden değildir, eliyle evlenen

Bu kategoride yer alan Kadının Kadına Bakması Caiz Olan Yerleri nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eliyle evlenen melundur. Hadisini açıklar mısınız ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.