Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:06
missa9
Abone

Kişinin her duyduğunu söylemesi ona günah olarak yeter hadisini açıklar mısınız?

Kişinin her duyduğunu söylemesi ona günah olarak yeter hadisini açıklar mısınız?

Misafir
"Kişinin her duyduğunu söylemesi, ona günah olarak yeter." hadisini açıklar mısınız?


Cevap: "Kişinin her duyduğunu söylemesi, ona günah olarak yeter." hadisini açıklar mısınız?

bekir34
Allah Resûlü sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu:
Bu hadis, herhangi bir araştırma yapmadan, her söyleneni aktarmanın yalan söylemek anlamına geldiğini çok kesin bir şekilde ortaya koymaktadır. Yalan söylememnin yolu duyulanları iyice tahkik etmekten geçer.

Okudunuz mu?  Biyografi örneği yollarmısınız?

Dinlediği şeyin yalan veya gerçek olması ihtimalinden dolayı, insan her duyduğu şeyi konuştuğu taktirde, mutlaka bazı yalanları da konuşmuş olur. Yalan, bir şeyi olduğundan başka şekilde anlatmaktır. Kişi kasten böyle yaparsa günah işlemiş olur.
Bir Müslümanın, söylediği ve yaptığı her şeyde Allah’tan korkması, nefsini murakabe etmesi ve söylediği her kelimeden hesaba çekileceğini hatırlaması gerekir. Allah Teâlâ şöyle buyurdu:
Peygamber sallAllahu aleyhi ve sellem de şöyle buyurdu:
Müslüman, kardeşi hakkında hüsnü zan beslemelidir. Aktardığı haber hususunda maksadının sağlıklı olması ve nefsani amaçlar güderek söz gezdirmemesi gerekir. Allah Teâlâ şöyle buyurdu:

Bu kategoride yer alan Fitil namaza mani midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kişinin her duyduğunu söylemesi ona günah olarak yeter hadisini açıklar mısınız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.