Anasayfa
8 Ocak 2022, 19:57
missa9
Abone

Fitil namaza mani midir?

Fitil namaza mani midir?

Kayıtsız Üye
Fitil namaza mani midir?


Cevap: Fitil namaza mani midir?

NuN
Fitil kullanmak abdest ve guslü gerektirir mi? Kadın hastalığından dolayı önden veya arkada (makattan) muayene olan hanımın boy abdesti alması gerekir mi?
Sorunun Detayı
fitil kullanmak gusül abdestimi gerektirirmi

Okudunuz mu?  Şerh ile beraber kudriye ve kadeh dualarının fazileti

Gerek ağız, burun, kulak gibi yollardan, gerekse makat veya ön taraftan ilâç kullanılmasıyla abdest bozulmadığı gibi, gusül de gerekmez. Kullanılan ilâcın mahiyetinin değişik olması da bu hükmü değiştirmez. Yani gerek ağızdan alınan hap ve şurup, gerekse burun ve kulağa konan merhem ve damla abdesti ve guslü gerektirmediği gibi, makat ve ön taraftan konan fitil ve benzeri ilâçlar da hiçbir şekilde abdesti ve guslü gerektirmez. Bu arada damardan ve kalçadan yapılan iğnenin hiçbir sûrette abdeste ve gusle zarar vermediğini de belirtelim. İğne yapılan yerden kan çıkmış ise hâliyle abdest bozulur.

Okudunuz mu?  Hz Muhammed in doğum yeri ve tarihi

Erkek doktora muayene olan kadının gusletmesi gerekir mi?

Ön ve arka yoldan birisine parmak veya başka bir cismi sokmak guslü gerektirmez. Parmağın erkek parmağı ile kadın parmağı olması arasında bir fark yoktur. Fakat cinsel bir lezzet duyma düşüncesiyle ön tarafa parmak sokulursa bundan dolayı gusül gerekir.
Şöyle ki: Kadının fercine plastik âletin sokulması halinde kadın şehvet duymuşsa yıkanması gerekir, duymamışsa gerekmez.

Okudunuz mu?  Osmanlı İmparatorluğu'nun Müslüman takvimi yerine (Hicri takvim), Rumi takvimi kullandığı doğru mu ?

Bunun için bir kadın, kadın hastalığından dolayı doktora muayene olurken, cinsî bir haz duyarsa bundan dolayı gusül gerekirken, cinsî haz duymazsa hiç bir şey gerekmez. Doktor kadın da olsa, erkek de olsa hüküm aynıdır.1

1 Reddü’l-Muhtar, 1: 112.

Mehmed Paksu
Aileye Özel Fetvalar

Okudunuz mu?  Adana kebap nasıl yapılır?

fitil kullanmak namaza engel mi, fitil namaza engelmi, fitil kullanmak namaza engelmi

Bu kategoride yer alan Melekler ile ilgili şiirler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fitil namaza mani midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.