Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:58
missa7
Abone

Adana kebap nasıl yapılır?

Adana kebap nasıl yapılır?

Kayıtsız Üye
Adana kebap nasıl yapılır?


Cevap: Adana kebap nasıl yapılır?

Candle
Adana kebap nasıl yapılır?

Adana Kebabı Nasıl Yapılır?

adana-kebabi-nasil-yapilir

ADANA KEBAP NASIL YAPILIR? – ADANA KEBABI (KIYMA KEBABI)
Kebap, 1 yaşını geçmiş ve doğal besinlerle beslenmiş erkek koyun etinden yapılır. Kuzu etinden olmaz. Özellikle taraklık denilen sırt ve boşluk gibi kemiğe yakın yerlerin eti daha uygundur. Etin sinirlerinden ve zarlarından temizlenmesi gerekir. %15 oranında taze (günlük) kuyruk yağı eklenir. İsteğe göre bu miktar %30’a kadar çıkabilir. Et ve kuyruk birlikte 2 bıçak ile el kıyması veya zırh ile çekilirse daha tane tane ve kaliteli olur.

Okudunuz mu?  Çene altı tüyleri almak caiz mi

Çekilmiş ve dinlendirilmiş kıymanın içerisine sadece tuz eklenir, acı olması istenirse istenildiği kadar kırmızı toz biber eklenir ve tekrar yoğrulur. Avucu dolduracak kıyma (tek 180-200 gr. bir buçuk 250 gr), tek avuç içinde tekrar yoğrulur ve yassı demirden (parlak olmayacak) Adana kebap şişine saplanır. Bir elle şiş tutulurken, diğer el bir kaseye koyulmuş su ile ıslatılır ve avuç içerisindeki kıyma baş parmak ve işaret parmağı ile şiş üzerinde şekillendirilir. Adana kebap ızgarada pişmez, çünkü ızgaranın demirine değen et dağlanır ve kabuk yapar, bu nedenle 30- 35 cm genişliğinde 12- 15 cm yüksekliğinde ve istenilen uzunlukta mangal, ideal kebap mangalıdır, meşe kömürü tercih edilir.

Okudunuz mu?  Hatim Duası Türkçe Açıklamalı

Şişe saplanmış olarak, harı geçmiş ve üzeri küllenmiş kömürün üzerine konan kıyma, şişten düşmemesi için suyunu toparlayana kadar sık sık çevrilir.

Yağlar akmaya başladığında şiş ateşten alınarak iki pide arasına (lavaş ince olduğu için olmaz) konur ve üzerinden el ile hafif hafif bastırılarak yağı alınır.Yağ alma işlemi önemlidir. Öncelikle yağın köz üzerine akmasına engel olur dolayısı ile köz alev almaz ve kebap yanmaz ve ayrıca kebabın yassı ve geniz olması sağlanır, Adana ağzı ile dene dene düşer. Pide yağlandığı için kebabın yanında sevilerek yenilir (kebap yerken kollestrol hesabı yapılmaz, çünkü kebabın yanında yenilen kuru soğan ve içilen şalgam bunu dengeler.) En önemlisi de üstten bastırılan kebap yassı olur ve bu işlem sırasında adana kebap şekline girer.

Okudunuz mu?  Evliyken eşini aldatan, zina yapan kocanın nikahı geçerlimidir?

ÖNEMLİ NOT: Kebabın yanına sadece mangalda pişen yeşil biber, domates ve sumaklı soğan konur. Pilav, roka, salçalık biber gibi garnitürleri canınız çok çekiyorsa başka şeylerin yanında yiyin.

AFİYET OLSUN

Bu tarifi yapan çok yönlü insan, sevgili dayım, İnşaat Mühendisi D. Galip Kılınç’a teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin Yasakladığı Şeyler

Özgür Yıldırmaz Notu: Kebap saplanacak şişler; soğuk, kuru ve yağsız olmalıdır. Aksi durumda et şişden düşecektir. Mangaldan alınmış şişe hemen kebap saplamak gerekiyorsa, şişler soğuk suyla yıkanmalı, bir bezle kurulanmalıdır.

Etiketler: Adana kebap nasıl yapılır, adana kebabı nasıl yapılır, adana kebap tarifi, adana kebabı tarifi, adana tarifi, kebap tarifi, adana nasıl yapılır, kebap nasıl yapılır, kebap tarifleri, adana kebap tarifleri, urfa kebap, adana kebap, adana kebabı, adana köfte, adana kebap yapılışı, adana kebab tarifi, adana köfte tarifi

Bu kategoride yer alan Doğuştan tek yumurtalı hayvan kurban olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adana kebap nasıl yapılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.