Anasayfa
21 Aralık 2021, 22:47
sizden07
Abone

İdrar yaparken damla halinde sıçrayan necis namaza mani midir?

İdrar yaparken damla halinde sıçrayan necis namaza mani midir?

emniciba
Biliyorum konunun yeri burası değil ama çabuk cevap verilir diye buraya yazdım neyse konuya geçiyorum ben oturarak idrar yapan birisiyim ama bazen oluyor ki hiç sıçramıyor bazen oluyor ki his ediyorum damla damla sıçrıyor (bu tavsiyeniz varsa verirseniz çok iyi olur)bu belkide baya yere dağılıyor bu namaza mani midir ?

mesela idrarın avuç içinden az olduğunu bilsek ve böyle namaza dursak bir sakıncası var mı benim bildiğim yıkamak sünnet oluyor ama namaza mani değil diye biliyorum


İdrar yaparken damla halinde sıçrayan necis namaza mani midir?

muvaffak
İdrarın üzerinize sıçradığından eminseniz sıçradığını tahmin ettiğiniz bölgeyi suyla yıkamanız yeterlidir. İdrarın bulaştığından emin olmadığınız yerler sizin sorumluluğunuzda değildir. Eğer sıçradığını hissedersiniz o bölgeyi yıkayıp abdest alır ve namazınızı kılarsınız.

Okudunuz mu?  Setil alkol caiz mi? Namaz kılınabilir mi

Cevap: İdrar yaparken damla halinde sıçrayan necis namaza mani midir?

ayse savas
Simdi benim oğlum idrarını ayakta yapıyormuş.ama kendisi sicrattiktan sonra Pecete ile sildigini söylüyor.Bizde ailecek tualete oturuyor ve namaz kılıyorduk.bunu öğrendikten sonra oğlumu ayakta tualet yapmamasını soyledik.Artık yapmıyor ama yaptığı zamanlardaki namazlarını kabul olurmu?


Cevap: İdrar yaparken damla halinde sıçrayan necis namaza mani midir?

Şema
Tuvalette necasetin bulaşıp bulamadığı bilme imkanı olmadığı için kıldığınız namazlar geçerlidir

Okudunuz mu?  Cünüp kişinin duası

Kayıtsız Üye
AHMED ŞAHİN bu konuyu hakkıyla anlatan nadır ınsanlardansın Allah encok senı sever ALLAH RAZI OLSUN…


Ehl-i Merak
Çok yere baktım ama göremedim idrar yaparken yumurtalığa değmesinden (terden dolayı yapışıyor) sonra oracıkta su ile yıkayıp sonrasında alınan normal abdest ile namaz geçerli olurmu gusül şartmıdır?


arifselim
İdrar yapmaktan veya idrarın bulaşmasından dolayı gusül gerekmez. Eğer idrar yaparken bulaştığını görürseniz hemen orda yıkamanız yeterli olur.


Ehl-i Merak
Allah razı olsun içim rahatladı.

Okudunuz mu?  Küveti Yarıya kadar Su doldurup, uzanmak, Gusül Sayılırmı ?

enez
abicim sonuç olarak ufak zerreler halinde bir kaç yerde hissediliyorsa yani el ayasından az doğal olarak vesveseye düşmemek için devam edilmeli namaza engel değil yani doğrumu


arifselim
Evet kardeşim. Emin olduğu bir necis yer var ise o yeri yıkar yoksa vesvese yapmaya gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Meraba tuvalette idrarm eteğime sıçradı bende aptest alim deyiştirim dedim ama sonra unutarak namazımı kıldım sonra aklıma geldi tekrar namazımı kıldım doğru yapmışmıyım


arifselim
Merhaba kardeşim. Madem sıçradığından emin isen evet bu durumda hatırladığında o elbiseni değiştirmelisin ve namazını yeniden kılmalısın. Böyle yapman doğrudur.

Okudunuz mu?  Camii içinde ayrı cemaat yapılabir mi ?

Kayıtsız Üye
merhaba…idrar iç çamaşırına bulaşmasın die peçete koysak olurmu … veya ic masirimizi değiştirsek..


emre
İbadet edeceğin zaman idrar sıçramış bir giysi üzerinde olamaz. Bu nedenle idrar sıçramasını nasıl engellersen engelle kendince bir taktiğini çaresini bulursun.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Peki idrar kıyafete değilde vücudumuza değmişse? Afedersiniz küçük abdest yaparken bazen bir nedenden dolayı yana doğru gittiğini hissediyorum. Ardından peçeteyi ıslatıp siliyorum. Yani kıyafetime sıçramıyor, ama vücudumun başka bölgesine.
Islak bez ile silmek yeterli midir? Yoksa orayı yıkamak mı gerekiyor?
Namaz için demiyorum, genel anlamda..

Okudunuz mu?  Bir insanın zaafını veya kötü bir özelliğini arkasından konuşmak günah mıdır?

Şimdiden ALLAH razı olsun.


arifselim
Aleykum selam. Hissetmekle bir yer necis olmaz yani vesvese ile hareket edilmez ancak kesin bir şey değerse o zaman temizlenmelidir. İdrar bulaşan yere suyun değmesi ve o suyun ayrılması gerekir.


kayıtsız kişi
avuc ortasının altındaki yani namaza mani olmayan miktrı illa sabunla mı yıkamak gerek yoksa normal su yeter mi yada peçete ile silmek hangisi yeterli olur


Hatt
Suyla yıkayacaksın veya istersen peçete ile silip sonra da su ile yıka.


Kayıtsız Üye
Gunluk hayatta hareket edreken arada bir damla seklinde idrar geliyor ve bu namaz esnasinda da oluyor namazı yarida birakip tekerar abdest almam gerekiyomu

Okudunuz mu?  Kaçarak Evlenmek..

arifselim
Eğer bir namaz vakti boyunca bu akıntılar geliyorsa özür olarak kabul edilir ve yeni abdest almaya gerek olmaz ama abdest alıp namaz kılacak kadar akıntı olmuyorsa abdest bozulur ve yenden o namazı kılman gerekir.


Kayıtsız Üye
İdrar yaptıktan sonra son damlalar çamaşıra değmesin diye bir parça kağıttan sıkıştırıyorum. Bununla namaz kılmam uygun mu. Ben yara bandıyla namaz kılmak gibi düşünmüştüm.


ZazaReis23
önden çıktıysa tekrar abdest gerektirir pamuk gibi bir şey bağlarsan onu çıkardığında ıslaklık varsa tekrar abdest gerektirir.Çünkü ıslaklık dışarıya çıkmıştır.

Okudunuz mu?  Şafii de içinde parfüm yazan şeyleri kullanmak namaza engel midir?

Kayıtsız Üye
Ben işim çok acil olduğu bizamanda oturarak idrar yaptım ve kazayla pantolonuma oradan bacağıma değdi pantolonunu değiştim ama bacağımı yıkamayı unutup namaz kıldım . namzaım geçerli olurmu ve de abtesdtim.


mum
Bacağa gelen idrar bir avuçtan fazla ise onunla namaz olmaz, Namazı kaza etmeniz gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm,

Buradaki soruda ıslak mendille silmenin yeterli olduğunu demişsiniz:

forumduasi.com/misafir-sorulari/289923-vucuttaki-idrar-pecete-ile-temizlenebilir-mi.html

ama bu soruda suyun değmesi ve oradan ayrılması gerektiğini yazmışsınız. Hangisi doğru?

Tuvaletimizi yaparken idrar sıçrarsa yani yan tarafa veya başka bir yere değdiğini bilirsek / hissedersek orayı tuvalet kağıdını ıslatıp silmek yeterli mi değil mi?

Okudunuz mu?  Fatiha suresinde "Malikiyevmtidin" mi yoksa "Mimalikiyavmidin" mi?

İdrar sıçrayan yeri sadece kuru tuvalet kağıdıyla temizlemekte yeterli değil mi?

"Pislik yanlız su ile de temizlenebileceği gibi hem katı şey ile, hem de su ile temizlenebilir. Temizleme işinde katı cisim veya kağıt kullanmak söz konusu ise üç parça kullanılmalıdır."

Hocamız bunu yazmış.

Üç parça derken üç kere mi silmek gerekiyor?


Ensar
Söylenen iki cevapta doğrudur. Sıçrayan idrarı ister ıslak mendil isterseniz normal olarak peçeteyle silmeniz geçerli olacaktır. Fazla vesveseye kapılmadan silin ve geçin sizin için yeterlidir.

Okudunuz mu?  Namazdan sonra lekeler

Kayıtsız Üye
Kusura bakmayın rahatsız ediyorum kardeşim abdest almadan önce taharetlendiğinde belden aşağısı hep yıkıyor içi rahat etmiyormuş ve abdest almaktan ve namaz kılmaktan soğuyor kendisine eziyet ediyor söylüyoruz ama içi rahat etmiyormuş ne yapmamız lazım kendisi de durumun farkında kendisine sürekli eziyet ediyor


Ensar
Vevese yapmamasını tatlı dille kırmadan kendisine anlatın, komple bel aşağı yıkamanın gerek olmadığını normal olarak yapılması gerektiği, temizliği yapsın bukadar abartmasın, böyle yaparak vesvese kendisini daha fazla hapseder ve bu durumdan zor kurtulur. Selametle kalın

Okudunuz mu?  Cennet kapılarının ismi nelerdir?

elbiseye idrar sıçrarsa namaz kılınır mı, bir damla idrar namaza engel mi, üzerine idrar sıçrarsa namaz kılınır mı

Bu kategoride yer alan Ön Veya Arka Avret Yerleriyle Bir Yere Veya Eşyaya Mecburi Yaslanmak Abdesti Bozar Mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İdrar yaparken damla halinde sıçrayan necis namaza mani midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.