Anasayfa
25 Nisan 2023, 21:12
sizden07
Abone

Ön Veya Arka Avret Yerleriyle Bir Yere Veya Eşyaya Mecburi Yaslanmak Abdesti Bozar Mı

Ön Veya Arka Avret Yerleriyle Bir Yere Veya Eşyaya Mecburi Yaslanmak Abdesti Bozar Mı

Mümin Bir Kul
Selamün Aleyküm Kardeşlerim

Abdestliyken, Sırtımı bir anda kaşıma isteği geldi ve kaşıdım, Sonra farkettim, acaba kanamış olabilir Mi diye, kontrol için aynanın karşısına gittim, Sırtımı döndüm, ayna çekmeceli masaya bitişik olduğundan, sırtıma bakmaya çalışırken, arka avret yeriyle masaya dayandım mecburiyetten, Sırtımı kanatmışmıyım diye görmek için

Okudunuz mu?  Evde baykuş beslemek günah mı ?

Böyle durumlarda, el ile dokunmadığın sürece, herhangi bir eşyaya ön ya da arkanın dokunması, değerek yaslanmak bozmaz değil mi

ALLAH Rızası İçin Cevaplarsanız Sevinirim Kardeşlerim.
HAYIRLI Geceler. YÜCE ALLAH’IMIZA Emanet Olun. Sağolun. EsSelamü Aleyküm.


Yorum: Ön Veya Arka Avret Yerleriyle Bir Yere Veya Eşyaya Mecburi Yaslanmak Abdesti Bozar Mı

seyit gazi
tenasül uzvuna ve makata çıplak elle (elin içiyle ?) arada bir şey olmaksınız dokunmak abdesti bozar diyenler olmuşlardır ve delilleri vardır. torbalar ve kalça buna dahil değildir. bu hususda bunların, bedenimizden bir parça olduğu delili ve aslolanın abdesti korumak olduğu ilkesiyle bunların abdesti bozmadığını söyleyenlerde olmuştur. bu iki delili bir araya getirip bunlara dokunulduğunda abdest almanın müstehap olduğunu fakat bunun abdesti bozmadığını söyleyenlerde olmuştur. tenasül uzvuna arada bir şey olmaksınız şehvetle dokunulduğu takdirde abdest almanın müstehaplığının çok güçlendiği söylenmiştir ama ben bunun bile abdesti bozacağını söyleyemem. bir şeyin gerekmesi lazım gelmesi başkadır, müstehap olması başkadır.

Okudunuz mu?  1000 kere -Ya latif- demek ve ardından 100 kere -salavatü fatih- okumak

yani tenasül uzvuna ve makata arada bir aracı olmaksızın elinin içiyle dokunduğun zaman dahi bunların bedeninin bir parçası olduğu delili ve aslolanın abdestin korunması olduğu ilkesiyle çok rahat amel edebilirsin. hanefilerde böyle olması lazım eğer aklına bununla ilgili bir soru takılacaksa bundan sonrası için takılsın. daha iş buraya gelmeden kafana takılmasın.

Okudunuz mu?  İçten edilen dua ya da beddua kabul olunur mu

Yorum: Ön Veya Arka Avret Yerleriyle Bir Yere Veya Eşyaya Mecburi Yaslanmak Abdesti Bozar Mı

seyit gazi
güzel kardeşim kafanı karıştırmak için yazmadım. hanefilerde dokunmakla abdest bozulmaz. şafilerde sadece arada bir şey olmaksızın elinle tenasül uzvuna ve makata dokunmak abdesti bozar. torbalara veya kalçana dokunman abdesti bozmaz. şehvetle tenasül uzvuna dokunursan artık sana kalmış.

Okudunuz mu?  Merak Ettiğim Sorular: Namazı gizli kılma hissi ve Lanet etme konusu

abdestte bozulduğundan emin değilsen abdestin korunması ilkesi vardır. mesela yellendiğinden emin değilsen abdestin bozulmamıştır. yine abdestli olup olmadığını bilmiyorsan en son abdest aldığını hatırlıyorsan abdestlisindir, en son abdest bozduğunu biliyorsan abdestsizsindir diye biliyorum ben. acaba şöyle mi oldu böyle mi oldu diye düşünmene gerek yok.

Okudunuz mu?  Zinaya düşmemek için ne yapılması gerekir?

Yorum: Ön Veya Arka Avret Yerleriyle Bir Yere Veya Eşyaya Mecburi Yaslanmak Abdesti Bozar Mı

Mümin Bir Kul
ALLAH Razı Olsun Kardeşim. Teşekkür Ederim Cevabına

YÜCE ALLAH’IMIZ Hayırlı Dualarını Kabul Eylesin. AMİN
YÜCE ALLAH’IMIZA Emanet Olun. Sağolun. EsSelamü Aleyküm.


seyit gazi
ve aleykumesselam ve rahmetullah,i Allah senden de razı olsun kardeşim

Okudunuz mu?  SURVİVOR izlemek günah mı?

Allah a emanet ol hayırlı geceler


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm, affedersiniz makatı yani makat deliğini acaba necaset mi var diye kontrol etmek amaçlı, abdestliyken tuvalet kağıdı ile sildim, necaset yoktu fakat tuvalet kağıdını makata sokmanın abdeste bir zararı olur mu?


Ensar
Ve aleyküm selam, Tuvalet kağıdının makata sokulmasından dolayı kişinin abdesti bozulmaz, en iyi temizlik su iledir, mutmain oluncaya kadar su ile temizlenin yeterlidir.

Okudunuz mu?  Günah işlerken besmele çekmek

habibovic
"Mecburi yaslanma" bir kelime oyunu olmuş. Oysa Şeytan’a direnerek daha ahlaklı davranmak her zaman mümkün.


Yellendiğimizden Emin Değilsek

Bu kategoride yer alan Aklıma Allaha peygamberlere küfür geliyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ön Veya Arka Avret Yerleriyle Bir Yere Veya Eşyaya Mecburi Yaslanmak Abdesti Bozar Mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.