Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
sizden8
Abone

Merak Ettiğim Sorular: Namazı gizli kılma hissi ve Lanet etme konusu

Merak Ettiğim Sorular: Namazı gizli kılma hissi ve Lanet etme konusu

Hiss1
Selamun Aleyküm Mümin kardeşlerim. İnanın bana bu soruları sormaya üşeniyorum. Ama cidden merak ettiğim için soracağım.
SBS’ye yakın namaza başlamıştım. Evde kılıyorum kimse yasak da getirmiyor. Fakat şöyle bir şey var, kimsenin beni yemek yerken ve ibadet ederken izlemesinden hoşlanmıyorum.(Annem Hariç) Ve evde babam olduğunda namazı ya görürse korkusuyla kılıyorum. Misafir varken hiç kılmıyorum. Neden bilmiyorum, sadece içimde böyle bir his gelişmiş. İnsanların beni namaz kılarken,dua ederken görmesinden görmesinden hoşlanmıyorum ve böyle bir şey olduğunda çok utanıyorum. Sebebini bilmiyorum. Bu durumda namaz kılmam doğru mu?
Üşenmemin asıl sebebi bu soru. Bir müslüman lanetlenir ise dinden çıkar mı? Lanetlenmenin hükmü nedir? Günah mıdır yani ne değişiyor lanetlenince? Bir de lanetlenmiş birisinin namaz kılması doğru mu?

Okudunuz mu?  Gusül Abdesti Alırken Sağ Elle Burna Su Vermek Şart mı?

Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim Allah(c.c) razı olsun.


Cevap: Merak Ettiğim Sorular

melankoliq
Lanetlenmek demek ne demek kardeş.Biraz daha açarmısın konuyu.Bir insan nasıl lanetlenir ki?

Namaz kılarken utanmanı gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyorum.Bu Allah ın bir emridir,Allah ın emri olan namazdan değil ki utanıp üşenmek daha çok gurur duyup yerine getirilmesi geriken vazife olduğunu unutma.Başkalarının yanında kılmak seni rahasız ediyorsa başka odaya geçip rahatlıkla kılabilirsin.Fakat unutma ki bu ne seni nede başkalarını rahasız edecek bir durum olmamalı.Hayırla kal.

Okudunuz mu?  İncil evde bulundurmak okumak caiz mi

Cevap: Merak Ettiğim Sorular

Hiss1
Aydınlattığın için Sağol kardeşim. Lanetlenmekten kastım olarak Efendimiz(S.A.V)’in bir hadisini örnek vereyim;
"Elle boşalan lanetlidir."
Cevaplarınız için Allah(c.c) Razı olsun.


Cevap: Merak Ettiğim Sorular

Hoca
< Selamun Aleyküm Mümin kardeşlerim. İnanın bana bu soruları sormaya üşeniyorum. Ama cidden merak ettiğim için soracağım.
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/175838-merak-ettigim-sorular.htmlMerak Ettiğim Sorular SBS’ye yakın namaza başlamıştım. Evde kılıyorum kimse yasak da getirmiyor. Fakat şöyle bir şey var, kimsenin beni yemek yerken ve ibadet ederken izlemesinden hoşlanmıyorum.(Annem Hariç) Ve evde babam olduğunda namazı ya görürse korkusuyla kılıyorum. Misafir varken hiç kılmıyorum. Neden bilmiyorum, sadece içimde böyle bir his gelişmiş. İnsanların beni namaz kılarken,dua ederken görmesinden görmesinden hoşlanmıyorum ve böyle bir şey olduğunda çok utanıyorum. Sebebini bilmiyorum. Bu durumda namaz kılmam doğru mu? >

ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Sevgili kardeşimiz,
1-Küçük yaşta namaz kılma şeklinle alay edilmiş ise bu his olur. İhlas ve hayadan da kaynaklanabilir. Ama sana nikahı haram olan yakın akrabaların varken yanlarında namaz kılmanda bir sakınca yoktur.
Evde kim bulunursa bulunsun asla namazı kılmama hakkın yok. Gizli veya açık ama mutlaka kıl. Kılmama hissi şeytanın bir oyunudur.

Okudunuz mu?  İnsan karakterindeki nankörlükten nasıl kurtulur?

2-
forumduasi.com/islami-kavramlar/115003-lanet-ne-demektir.htmlLanet Ne Demektir?
forumduasi.com/diger-soru-ve-cevaplar-kategorilerin-disinda-kalanlari-bu-bolume-acalim/75539-lanet-ne-demektir-bir-muslumana-lanet-etmenin-getirecegi-sorumluluk-nedir.htmlLanet ne demektir? Bir müslümana lanet etmenin getireceği
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/131691-kuranda-yahudilere-lanet-okundugu-halde-islam-kimseye-lanet-okumaz-belki-iman-ederler-diyenlere-ne-demeliyiz.htmlKur’an’da yahudilere lanet okunduğu halde, "İslam kimseye lanet


melankoliq
Böyle bir hadis ilkkez senden duyorum kardeş.Bu söylediğin hadisin doğruluğundan eminmisin?Tabii ki elle boşalmak günah ve zararlıdır fakat dediğin kadar büyük bir günah olduğunu sanmıyorum.Çünkü çoğu kişi zina etmeyip harama girmemek için bu yolu denerler.Yine de bu davranış zararlı ve uygun değildir.En kısa zamanda insanların bu davranıştan vazgeçmesi gerekir.Vazgeçmesi içinde sürekli çalışıp başka şeylerle meşgul olması ve beynini başka işlerle yorması faydalı olacaktır.İbadetlerimizi yerine getirmyei de unutmayalım inşAllah

Okudunuz mu?  Uyku düzeni nasıl olmalı? Kaç saat uyumalı?

Hoca
< Böyle bir hadis ilkkez senden duyorum kardeş.Bu söylediğin hadisin doğruluğundan eminmisin?Tabii ki elle boşalmak günah ve zararlıdır fakat dediğin kadar büyük bir günah olduğunu sanmıyorum.Çünkü çoğu kişi zina etmeyip harama girmemek için bu yolu denerler.Yine de bu davranış zararlı ve uygun değildir.En kısa zamanda insanların bu davranıştan vazgeçmesi gerekir.Vazgeçmesi içinde sürekli çalışıp başka şeylerle meşgul olması ve beynini başka işlerle yorması faydalı olacaktır.İbadetlerimizi yerine getirmyei de unutmayalım inşAllah >
Hadis yazıldıktan sonra "sanmıyorum" demek doğru değil kardeş.

Okudunuz mu?  Namazda dünyevi bir mesele yüzünden heyecanlanmak zararlı mı?

melankoliq
Bende orda zaten hadisin sahih olup olmadığını sordum.Bu yüzden sanmıyorum kullandım.Kesin olarak doğru olduğunu bulabilirsem düzenleyecektim zaten.Sahih olduğunu bilsem kesinlikle yazmayacağımdan emin olabilirdiniz .Allah razı olsun sizden


Hiss1
Bu hadisi iki/üç keredir farklı kaynaklardan okudum. Doğru mu değil mi kesin bir şey diyemeyeceğim ama bence doğru.
Elle boşalma mevzusuna gelince, arkadaşımızın dediği gibi. Elle boşalmak zevk için olursa haram(ki sanıyorum bunun için lanetlidir bunu yapan), rahatlamak için olursa caiz, zinadan kaçınmak için olursa vaciptir.
Cevaplarınız için Allah(c.c) sizden razı olsun. Beni aydınlattınız o da sizi aydınlatsın inşAllah..

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken şarkı söylemek gusül abdestini bozar mı ?

Kayıtsız Üye
Namazı gizli kılmak istemen, Allahu tealayı çok sevdiğin için ve onunla başbaşa kalmak istemenden olbilir mi?


Kayıtsız üye
Merhaba kardeşim ayni his kesinlikle ve kesinlikle aynisi bende de bulunuyor. Sana cevap yazanlari okudum sanirim sorunu fazla anlayamadilar. Olay şöyle ki bende birinin namaz kildiğimi gördüğünde çok uyaniyorum ama namaz kildiğim için değil namaz kildiğimi gördükleri için. Bunun sebebi ilk önce başkaydi ama şuan bilmiyorum nedenini. Herneyse gizlice başka odada kilmaya başladim kapiyida kilitledim. Tam namazimdayim kiliyorum namazi, biri kağiyi çaliyor ve ben aniden namazı birakiyorum. Bu diğer insanlara göre çok normal bişey değil ancak ben de bu huyumu durduramiyorum.
-herneyse ben mahmut efendi hazretlerine bağli yatili bir kur’an kursunda ilim dersi aldim ve bu sorunumu hocama sordum. Hocamin cevabini aldiktan sonra utancim umrumda olmadi .
– " Allah c.c her daim şüphesiz ki bizi görür . Senin sorunun oysa birinin namaz kildiğini görmelerinden utanman. Peki bu namaz emrini sana Allah veriyor ve Allah görüyor . Allah emretmişken utancinin ne önemi var ? çok utaniyorsan biraz da şöyle düşünmen belki yardımcı olur. "nefsim beni kandiriyor, nefsim beni kandiriyor. Namazim daha önemli. Namazim utancimdan daha önemli. Allah bana yardim eder. Allah bana yardim eder. Allah bana yardim eder." Allahtan sabir istemelisin. Ve birinin seni gördüğünü umursamamalisin kii namaz kilarken namazına odaklanmalisin birinin sana baktiğina değil. Utancimiz yüzünden Allahin emrine tabii ki karşi gelemeyiz ama utancimiz yüzünden nefsimize yenik de düşemeyiz."
-kardeşim belki yazdiklarim fazla anlaşilmamiştir net olarak sana şunu söyleyeyim. Ben artik kimsenin bana baktiğina odaklanmiyorum nefsimi yenmeye çalişiyorum ve sürekli Allahi düşünüyorum. Sen de biraz sabret , hatta sürekli birinin yaninda kilmaya çaliş. Böyle alişirsin. Hatta camiide kilma imkanim varsa sürekli camiiye git.

Okudunuz mu?  Oyunlarda dolandırıcılardan eşya çalmak günah mı?

Kayıtsız Üye
s.a herkese
şimdi kardeslerim benim takıldığım konu su; eğer namaza karsı olan bir cevrede yasiyorsak ve namaz kıldığımızı bir kaç kisiden baska kimse bilmiyorsa ve evde gizli gizli namaz kılıyorsa ve bir gün misafir geldiğinde namaz kılarken beni gormesinler diye namazı bozmak büyük bir günah mıdır ? brn yaptım ve çok pişman oldum tevbe ettim ve istiğfar ediyorum devam etmeyide düşünüyorum ama sonra tabiki; kim gelirse gelsin diyip namazımı iade ettim ama genede icimdeki posmanlık gitmedi ve sanki sürekli sabahtan aksama kadar istiğfar edip tevbe edebilurm. boyle hissediyorum hükmü nedir bir yardımcı olursanız Allah cümlemizden razı olsun…Selametle…

Okudunuz mu?  Namazı hızlı kılmak günah mıdır

arifselim
Aleykum selam. Böyle bir şey için namazı bozmak caiz değildir. Kaza edip tövbe etmen yeterlidir. Özellikle de zor ve sıkıntılar içerisinde kılınan namazların fazileti büyüktür. Ancak daima tek çekindiğin Allah olsun. Asıl o namaz kılmayanlar utansın ve rahatsız olsun.


gizli namaz kılmak , namazı gizli kılmak, namaz gizlimi kılınmalı

Bu kategoride yer alan Pamuk tozlar veya ev tozları Oruç bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Merak Ettiğim Sorular: Namazı gizli kılma hissi ve Lanet etme konusu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.