Anasayfa
2 Ocak 2024, 2:18
sizden94
Abone

Namazdan sonra lekeler

Namazdan sonra lekeler

Rose_love
Selamun Aleykum, namazdan sonrankilotta gorulen beyaz akinti veya sivi akinti ya da pul seklinde lekeler tekrar namaz kilmayi gerektirir mi, tam olarak namaz vaktinde bu lekelerin olustugunu bilmiyorsak emin degilsek nasıl hareket etmeliyiz?
Bir sorum daha olacak, hanefi mezhebine gore ondem yellenme abdesti bozmazmis, nedir boyle dusunmelerine sebep olan anladigim kadariyla diğer mezhepler ayni dusuncede degil?

Okudunuz mu?  MENİ mi MEZİ mi anlayamadım

Yorum: Namazdan sonra lekeler

MERAK EHLİ
akıntıdan kastınız sanırsam idrar. Hanefi mezhebine göre avuç içini geçer ise abdest bozulur ve abdestsiz namaz olmaz. Önden yellenme dediğinizde geğirmek herhalde abdesti bozmaz.


Yorum: Namazdan sonra lekeler

Rose_love
Cevabiniz için teşekkürler ama siz tamamen yanlis anladiniz.

Okudunuz mu?  İmamdan önce tekbir almak

Yorum: Namazdan sonra lekeler

MERAK EHLİ
bir şey değil. Ufak bir araştırma yaptım abdest bozarmış. ama eğer tanpon gibi bir şey kullanılırsa bozmazmış. yellenme abdesti bozarmış.


Rose_love
Kardesim çok sagol, onden yellenme bazilari bozar diyor, hanefi mezhebi bozmaz diyor benim sorum hanefi mezhebi neden bozmaz diyor? Ayrica beyaz akinti içinde bir çok dusunce var, benim sorum o akintinin namazda olup olmadigindan emin olmadigimiz zamanlarda ne yapabiliriz. Ayrica hocalarima sormak istiyorum, bugün kilotta tame tame küçük seyler vardi, sanki kurumus parcalanmis bir şey gibi ilk defa oldu sebebi me bilmiyorum abdesti bozar mı nerden geldi bilmiyorum.. bu durumda namazı tekrar kilip iade etmem gerekir mi?

Okudunuz mu?  Bu devirde evlilik hakkında bir sorum var?

MERAK EHLİ
hanefi mezhebinde eğer sürekli devam ediyorsa yani özüre giriyorsa bozmuyor diye biliyorum. birde araştırma yaparken bir şey farkettim ciddi bir şey olabilir bir araştırderim akıntı için diyorum gazla ilgili ise bir hoca şöyle diyor :Kadının veya erkeğin önünden çıkan gaz (yellenme) abdesti bozmaz. Hanefî ulamasının içtihadı böyledir. Bununla amel edebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Cuma Namazını 10 Rekat Kılıyorum. Öğle Namazım Geçerli Olur Mu?

Namazdan sonra leke, nanazdan sonra iç çamaşırınd akinti görmeka

Bu kategoride yer alan Lavaboda el yıkarken su sıçraması namaza mani olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazdan sonra lekeler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.