Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:16
sizden3
Abone

Kaçarak Evlenmek..

Kaçarak Evlenmek..

Yusuf
Annenin, babanın razı olmamalarına rağmen kızları sevdigi erkeğe kaçar ve dinî nikâh kıydırırlarsa bu nikâh geçerli olur mu?

Hanefi mezhebine göre geçerli olur. Ancak kız ergin değilse, ya da dengini bulamamışsa, velisi nikâhı onaylamayabilir. Onaylamayınca da nikâhı geçerli olmaz: Ama kız ergin ise ve nikâhlandığı erkek dengi ise, baba ya da veli izin vermese ve nikâhı onaylamasa da nikâh geçerlidir. Fakat Şâfîî mezhebine göre velinin bizzat bulunup onaylamadığı nikâh geçerli değildir.


Cevap: Kaçarak Evlenmek..

Hoca
Allah (cc) razı olsun fecr

imam azama saygım sonsuz fakat bu görüşünde isabet etmemiştir.

Kız kardeşlerinin veya kızlarının kaçmasını hoş gören başkasının namusunu kaçırsın!!!!


Cevap: Kaçarak Evlenmek..

imam
Kaçarak evlenen ve nikah kıyanlar ile ilgili geniş bilgiler:

forumduasi.com/misafir-sorulari/128668-islamda-kacarak-evlenmeni-yeri-nedir.htmlİslamda kaçarak evlenmeni yeri nedir?
forumduasi.com/misafir-sorulari/110283-kacarak-evlenmek-gunah-mi-ve-kadermi.htmlkaçarak evlenmek günah mı ve kadermi?

Okudunuz mu?  Delilleriyle Maliki Mezhebi fıkhı

Kaçarak evlenmek

Kayıtsız Üye
merhaba. benim evlendiğim adam duldu. bense bekardım. eski karısın pek samimiyetim olmasa da tanıyordum. şu anki kocamla tesadufen karşılaştık. ikimizde ilk goruşte birbirimize aşık olduk ama ben karısını tanıdığım için bu işin olmaması için çok direndim. ama 19 yaşın verdiği cahillikle 1 hafta gibi bir sure konuştum. ve konuşmamızı babama soyledim. babam boyle bir şeyin olmayacağını, beni keser ama onunla evlilik yaptırmayacağını soyledi. bende konuşmamı bitirdim. aradan sure geçti . ablamla eniştem bu sevgilimin adına sahte hesap açıp beni kaçırmakla tehdit edip benimle alay ettiler.ben olmaz dedim kaçma işine. bizim ayrılalı 2 ay olmuştu ustelik. sonra yaptıkları bu şakayı anneme telefonda anlattılar. sonra bende sinirlenip ablamın geçmişteki sevgilisinden enişteme bahsettim. onlar kavga etmişler. annemde bunu duydu. sonra sürekli bana, neden ablanın yuvasını yıkmaya çalıştın dedi. onlar seni korumak için boyle bir şey yapmışlardır dedi. ben benimle alay ettiler dediysem de annem korumak için yapmışlardır dedi. hep ablamı savundu. telefonda ablamla konuşurken yine dedi . az kalsın senin yuvanı yıkacaktı dedi benden için.ablamın evlenmesine en buyuk destekçi bendim oysaki. bende o anda telefona saldırdım ağlamaya başladım. annemle kavga ettik. bana öl geber dedi saatlerce ağladım. o gece intihar etmeye karar vermiştim ama sonra vazgeçtim. ablamgil misafirliğe geldiğinde annem gozlerini ayırıp bana ablanla konuşacaksın diye bağırdı. babamsa bana ters ters bakıyodu. kimse beni anlamıyordu. ablamda kocasıyla beraber benimle alay ettiğini demiyordu. odada duyuyordum ikisi de benim arkamdan konuşuyordu. guluşuyorlardı. babam onlar gidince bana kaçsaydın o zaman o dul adama diye bağırdı. o da gerçekten ben kaçacakmışım da onlar beni korumuş sanıyordu. ilk defa bir sevgilimden babama bahsetmiştim evlenmek istediğimizden ama o benim ona soylediğim her şeyi taklit etti alay etti. kimse beni dinlemedi. bende o an kafaya koydum yeniden konuşmaya başlayıp gizlice evden kaçıp evlenmeyi. ve 7 ay sonra evden kaçtım aynı sevgilime. şu an 4 aylık evliyim.kocam beni çok seviyor. bende onu seviyorum ama ben onu sevdiğim için onunla evlenmedim sırf anne ve babama inat evlendim. ama kocam bunu bilmiyor.herkes ben kocamı çok sevdiğim için onunla evlendiğimi duşunuyor. babam beni affetmiyor.her gun bunları duşunmekten kafayı yiyecem.

Okudunuz mu?  Arka avret yerinde görülmeyen şey gusul abdestine engel midir

Kayıtsız Üye
Merhabalar ben sevgilimi çok seviyorum aşığım .Ondan başkası olsun istemiyorum. Ama ailem çok ama çok karşı. Akrabayız üstelik . Babam çok inatçı cokkkk. Bir senedir ikna etmeye çalıştım. 2 3 kere istemeye geldiler. Ama bu iş olmaz dedi. Ben vazgeçemiyorum. Sevgilim kaçalım diyor. Ama ben istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor

Okudunuz mu?  Annem ve kız kardeşime beddua ettim

bbgbbg
Babanıza baba bu yaptığın bizi günaha sürüklemekten başka bir şey değil.Görüşmeden duramıyoruz ama günaha girmek istemiyoruz.Sen benim ahiretimi düşünüyorsan evlenmemize izin ver deyin.Anlamazsa babanızı çiğnememenizi tavsiye ederim.Allahu Teala hakkınızda hayırlısını versin kardeşim.


Uzaktansevdam
Selamın aleyküm
Ben 3 senedir tanıştığım biriyle görüşüyordum. Evlenmeyi düşünüyorduk bu sene nişanlanacaktık neyseki bir hatsı oldu annem babam kesinlikle istemedi bende istemiyolar diye kontağımı kestim. Bi ara böyle sürdü. Bi kaç ay önce görücü üsülü ile nişanlandım. Namazında niyazında ve çok iyi biri dindar biri. Başta bende sevindim sonra sonra evlilik tarihi yaklaştıkca anladımki ben nişanlımı sevmiyorum sevdiğim tek biri var oda ilk görüştüğüm şahız. Şuanki nişanlımı sevmeye calışıyorum zorluyorum ama olmuyor sevmeyerek evlenmekten ve evlendikten sonra pişman olmaktan ÇOK korkuyorum. Kacmayı bile düşündüm ama ailemi yüz üstü bırakamam. Babam bu kararımdan çok mutlu annemde öyle. Ne yapmalıyım ne olur vicdan azabı cekiyorum kaşbim ağrıyor her gece ağlıyorum

Okudunuz mu?  Namazda dua okurken yarıda kessip başa dönmek

Yunusemre46
Selamun Aleyküm ben 24 yaşında bir erkeğim bir kamu kurumunda çalışmaktayım
Çalıştığım bir iş yerinde 23 yaşında hanımefendi ile tanıştım öyle sevgili modları bizde olmadı her türlü konuda anlaşıyoruz çok seviyoruz ve nihayetinde istemeye karar verdik kızın boyu 157 benim boy 157 yani aynıyız bu niye söyledim istemeye gittik ama ailesi sırf bu yüzden demediğini bırakmadı normalde hemen hemen herkese soruşturmuşlar bir tane kötü diyen yok şükür öyle bir sülalede değiliz zaten ben bu yaşıma kadar içki kumar okey hiç bilmedim ama yetmiyormuş onlara göre kızın babası çok net ve çok tepkili istemiyorum diyor başka bir şey demiyor .Kaçmayı düşünüyoruz ama vicdanım el vermiyor ben ne yapıcam yanlış bendemi kusur bende evet ama ben seçmedim kendimi cevaplarınız için teşekkür ederim ….

Okudunuz mu?  İlim nedir?

Tevbe
allah-ü Teala size kolaylıklar ve sabır buyursun. Evlilikte ailelerin rızaları çok önemlidir. İleride eşinizin çekeceği sıkıntıları sizin çekeceğiniz sıkıntıları düşünerek kaçırma işine girmemenizi tavsiye ederim. Sabredin allah-ü Teala’dan hakkınızda hayırlısını isteyin eşiniz de ailesiyle konuşsun bu durumu çokça tekrar tekrar deneyin emin olun sizin o kapıdan 30 kere hayır sözüyle dönmeniz eşinizi kaçırmanızdan daha hayırlıdır.

Okudunuz mu?  Ana ve baba bedduası tutar mı?

@tuba@
Bende 2 yıl önce birini sevdim beni 2 defa istemeye geldiler ailem vermedi düzgünce araştırmadılar bile sevdiğim insanı babasını yolda görseler tanımazlar sadece annesi ve kadınlar gelip annemle konuştular babama görücü usulü dedik çünkü o sevdiğimi bilseydi çok kötü olurdu babam yok diyince bende ağlayıp annemle dertleşiyordum kapıyı dinlemiş geldi beni dövmeye kalktı beni sanki gidip kötü yollara düşmüş um gibi öldürecekti resmen evden kaçtım bende aslında dovmesinden korktuğum için elinden kaçtım o kişiyi aradım durumu anlattım bekle geliyordu dedi ben sonra korktum anneme bir şey yapar diye babm nenemlere gittim orda 1 hafta kaldm annem acillik oldu o akşam 2 defa dili boğazına kaçmış aradan 4 ay geçti ben hala o günleri unutamıyorum her gece ağlıyorum ve babamla konusmuyrm konuşmak bile istemiyorum o beni tüm sülale rezil etti adam gibi karşısına alıp konuşmadı bile resmen benim psikolojimi bozdu sevdiğim insanla beni ayırdı hatta belki onlara iftira bile attı tam araştırmadan kötüler dedi şuan çok cikmazdayim sevdiğim kişiden de kopamıyorum o tekrar gelelim diyor ama babam bana bir şey yapar diye korkuyor daha da olaylar kötü olmasın diyor çok cikmazdaydim gelseler bir dert gelmeseydin bir dert o kişi bana diyor ki ailem yine gelecek ama senin baban yine aynı tepkiyi verirse bana kaçağının sözünü ver ben Veremiyorum işte o kişiyi seviyorm ama annemi düşünüyorum ben daha evden kaçmadım kadın ne hala geldi bide benim.babam yıllarca yurtdışında çalıştı son 3 yılıdır gelmiş bizi annem.buyuttu babam umrumda bile değil ama anneme ihanet etmek istemiyorum ben zaten baba sevgisi görmedim 23 yaşındayım babam Birgün bile yanımda olmadı bir sorunumu çözmedi bu saatten sonra olsa da olur olmasa da olur ama onu asla affetmek istemiyorm o bizim yıllarımızı çaldı bu yaşıma kadar hep eksik hep yarım hep depresyonda büyüdük tam mutluluğu buldum derken yine babam sebep oldu ona baba bile demek istemiyorum ondan nefret ediyorum hakkımı da asla helal etmeyecm sakin onun hakkı var demeyin bana Birgün bile manevi destek görmedim parayla da mutluluk huzur sağlamaz yere girsin parası keşke bize biraz sevgi verseydi de hiçte her öğün farklı yemek yemeseydik asla affetmeyecm onu herşeyi içimizde bıraktı şimdide geldi sevdiğimden ayırdı beni şuan ailemden gizli konusyorm elimde değil seviyorum tüm günahı da o adama gitsin kendi bile bile beni buna mecbur bırakıyor 2 yıl önce tanıdım eğer iyi baba olsaydı ona derdim güzelce araştırıp kızım bu bize göre yada bize göre değil deseydi de hiç ben ayrılsaydm babamdan nefret ediyorum baba kelimesinden bile nefret ediyorum sesini duymaya tahammül edemiyorum ne olur bana akıl verin çok cikmazdayim.ben ne yapacam şimdi

Okudunuz mu?  Eşime nasıl davranmalıyım

Kayıtsız Üye
Bu akşam kuzenim ailesinin katiyen onaylamadığı bir erkeğe kaçtı. Ailesi perişan hakkını helal etmiyor, eve almıcam diyor. Din bu konuyu nasıl karşılıyor ve dua etmek istiyorum geri dönmesi herşey düzelmesi için, herhangi bir ayet/ sure var midir acaba bana önerebileceginiz? 🙁

Okudunuz mu?  Oyuna para yatırmak haram mıdır?

Ensar
Dinimiz islam bir bayanın kaçmasına onay vermemektedir. Evlilikte Anne ve Babanın rızası herşeyden önce gelir. Akrabanızın tekrar gelmesi için herhangi bir ayet yada buna has bir dua yoktur. Ancak sizler eğer kendisi için içten gelerek samimi bir şekilde dönmesini Allahtan dileyin inşAllah tekrar gelir ailesine kavuşur.

Okudunuz mu?  Vesvese ile birilerini kınamak

dinimizde kaçarak evlenmek, kacarak evlenmek , hanefi mezhebine gore evden kacmak

Bu kategoride yer alan Kalpten geçirmediğim şeylerin meydana gelmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaçarak Evlenmek.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.