Anasayfa
16 Ocak 2024, 0:10
sizden06
Abone

Eşime nasıl davranmalıyım

Eşime nasıl davranmalıyım

Rayyan Emir
arkadaşlar biraz ozel olacak ama islami acidan yanlismi yapiyorum sormak istedim. eşim çok ince detaylara takilmaya basladi. bir kadin kocasini kotulerse gunaha girer ama ben nasıl davranmam gerektigini sormaktayim.dun neden bana soguk davrandigini sordum bir arkadaş sohbetinde çok alakasiz seylker soyledigimi konuyla alakasi olmadigini herkesin sustugunu niye boyle yaptigimi sordu ama güzel bir dille degilde hesap sorar gibi. halbuki boyle bir şey yok farkli bir bakis acisi getimis olabilirim ama konusmalarimi herkes begenir etrafimda.. çok zoruma gitti aglamamak için zor tuttm kendimi. yine cayini koydum sabah kahvaltisini hazirladim arkasindan el salladim. bu huyundan vazgecirmem için ne yapmam lazim. konusmamam gunah olur gibime geliyor eğer fazla ilgilenirsem hatasini anlamayacak konusursam sana doğru yolu gosteriyorum sen kusuyorsun diyecek ona gore bana doğru yolu gosteriyor. ama hep diyorum gel hayatim oturalim senle bir şey konusalim de diyorum. bundan vazgceriremedim halbuki çok merhametli biridir . fazla uzerine titriyorum bundan mi ki ..

Okudunuz mu?  Akraba evliliği tehlikeli mi

Cevap: esime nasıl davranmaliyim

İsrâ
Esin hatani görmese hele ki üzerine titreyen biri ise uyari yapmaz, sürekli ayni hatayi yapiyorsan belki hesap sorar gibi sormus olabilir. Veya morali o an yerinde olmayada bilir yani bazen alttan almak gerek. Evlilik sabir ister. Sen esine karsi görevlerini ihmal etme. Dogru zamanda tatli bir dil ile zoruna gittigini birdakinde daha bir güzel sekilde sana uyarmasini rica etmen belki fayda verecektir. Bilirsin bir hadis var Allah esinin rizasini kazanan kadina cennetiyle mukafatlandiracagina dair.
Allah aranizdaki sevgiyi, saygiyi ve muhabbeti artirsin.

Okudunuz mu?  Arkadaşlarımı Nasıl Namaza Teşvik Eebilirim?

vesSelam


Yanıt: esime nasıl davranmaliyim

Rayyan Emir
sagol kardesim. amin cümlemize..


Soru: esime nasıl davranmaliyim

Akhenaton
Keske bende evlensem 🙂


Rayyan Emir
insaAllah kardesim ama es secme kriterinde Allahtan korkan dini bütün helal sut emmis ve merhametli biri seni uzmeyecektir. acikmis kapaliymis sofiymis degilmis kasi güzel gozu güzel bunlarla değil merhameti olan anac bir es sec . Allahtan korkan ve merhameti olan birinden asla zarar gelmez.

Okudunuz mu?  Her Müslümanın sonunda Cennete gideceği düşüncesinin Kuran'da kanıtı var mıdır?

Berât1
< Keske bende evlensem 🙂 >
Akhenaton kardeş evlenmekte geç kalmışsın korkarımki bu gidişde evde kalacaksın herhalde


Akhenaton
Bak ayıp oluyo ben erkeğim 🙂


Berât1
bende erkek olduğun için yazıyorum
14 yaşındasın evlenmek için erken değilmi


İsrâ
< sagol kardesim. amin cümlemize.. >
sende sagolasin kardesim


Akhenaton
🙂 Biraz erken ama isterim tabikide 🙂


^^SiNeM^^
< 🙂 Biraz erken ama isterim tabikide 🙂 >
Ne diyelim Allah cc gönlüne göre versin o zaman.Ama sen yinede fazla acele etme:):)

Okudunuz mu?  Gusül sonrası vücutta yapışmış görünen maddeler

Berât1
< Biraz erken ama isterim tabikide 🙂 >

ne olur ne olmaz iste tabii
herhalde ekmek elden su gölden nasıl olsa geçinme derdi yok


Akhenaton
Biraz sert yazmışsın ama 🙂 Allah’ın izniyle o derdi görmüşlüğüm var ve ona göre davranacağım 🙂


meftunnn
< Biraz sert yazmışsın ama 🙂 Allah’ın izniyle o derdi görmüşlüğüm var ve ona göre davranacağım 🙂 >

Allah gönlüne göre versin güzel kardeşim…inşaAllah zamanı geldiğinde seninde karşına hayırlı bir insan çıkar da evlenirsin…Allah razı olsun tebessüm ettirdin:) selam ve duayla…


zehraoku
< arkadaşlar biraz ozel olacak ama islami acidan yanlismi yapiyorum sormak istedim eşim çok ince detaylara takilmaya basladi bir kadin kocasini kotulerse gunaha girer ama ben nasıl davranmam gerektigini sormaktayimdun neden bana soguk davrandigini sordum bir arkadaş sohbetinde çok alakasiz seylker soyledigimi konuyla alakasi olmadigini herkesin sustugunu niye boyle yaptigimi sordu ama güzel bir dille degilde hesap sorar gibi halbuki boyle bir şey yok farkli bir bakis acisi getimis olabilirim ama konusmalarimi herkes begenir etrafimda çok zoruma gitti aglamamak için zor tuttm kendimi yine cayini koydum sabah kahvaltisini hazirladim arkasindan el salladim bu huyundan vazgecirmem için ne yapmam lazim konusmamam gunah olur gibime geliyor eğer fazla ilgilenirsem hatasini anlamayacak konusursam sana doğru yolu gosteriyorum sen kusuyorsun diyecek ona gore bana doğru yolu gosteriyor ama hep diyorum gel hayatim oturalim senle bir şey konusalim de diyorum bundan vazgceriremedim halbuki çok merhametli biridir fazla uzerine titriyorum bundan mi ki

Okudunuz mu?  Evlenilecek kişiden kusur gizlemek

>

Buraya kayit oldugundan beri yazilarini takip ediyorum,fazla üzerine düsünmeden acik acik ögrenmis oldugun fikirleri yanlis yada doğru söylüyorsun.Eger esine karsida ayni sekilde hareket edip onun asil fikirlerini
istediklerini düsüncelerini tam olarak kesf edemeden kendi kafana göre hareket edip bunu ulu orta ilan ediyorsan esin sana karsi tavir takinmis olabilir.Cünkü,sen yanlis olarak söylediklerinin farkinda degilsin sorun burdan kaynaklaniyor.

Okudunuz mu?  Tövbenin kabul olması için önceki işlediğim günahı tekrar işlemeli miyim 

Sen ne kadar akilli bir bayan olursan ol kocanin fikirlerine düsüncelerine isteklerine saygili olmazsan evlilik zor yürüyor, kendi fikir ve düsüncelerini ön plana cikarirsan her es bunu kabullenemeyebilir soguk davranislari iste böyle ortaya cikiyor.


Rayyan Emir
Cünkü,sen yanlis olarak söylediklerinin farkinda degilsin sorun burdan kaynaklaniyor.

Okudunuz mu?  Vesvese yüzünden anneme yaklaşamıyorum ne yapmam lazım

sevgili zehraoku kardesim

yanlis yada doğru gorecelidir. mesajlarimdan sen yanlis soyluyorsun farkinda degilsin demek için senin ununu eleyip duvara asmis olman gerekir. bu konumda benim haksiz oldugumu nerden bilebilirsin ve bunu bu siteye yazdigim konulardan nasıl cikarabilirsn?

bu konuyu acip soru sormamin nedeni esimin kaba tavrini nasıl yumutsatmam gerektigiydi ve ustune basa basa hakliydim dedim. ki ozur diledi haksizdim senin sozlerini anlamadan dinlemeden yargladim dedi zaten..

Okudunuz mu?  Cinlerin hayvanları var mı?

ha su da var ben buraya ogrenmek için yanlislarimi duzeltmek için geldim yanlis bir şey yazmis olabilirim ama kesinlikle fetva vermedim benim dogrum budur diye.

ama bu budur su sudur sen yanlissin demeye pek hakkin oldugunu sanmiyorum güzel kardesim. (ortunme konusuna yogunlasmis durumdayim suan. ortunme konusunda (carsaf) yazdigim mesajlara atifen yazdigini ve bukonuda bu onyargiyi yaptigini düşünüyorum .belirttigim dusunce ise carsaf ve cuppe salvarin modern haline getirilip giyinilmesiydi fitne fesat yaratmamak adina ulkemizde mesela carsaf beyaz olabilir;salvar yerine uzun cilbab gomlek olabilir gibi.. ayette ‘zaman sana uymazsa sen zamana uy ‘ diye gecer )

Okudunuz mu?  Tv izlemek günahmı ?

Allah’a emanet ol..


zehraoku
Eger yanlis anlasildiysam kusuruma bakma ,yazdigin yazilar bana bu sekilde aks etti ,bir ihtimal ayni hataya düsmüs olabilirsin diye düsündüm.Allah c.c yardımcın olsun.


Rayyan Emir
sagol kardesim insanlara guvenmekte zorlanan biri eşim o yuzden boyle cikislari olabiliyor bazen banada yansiyor bu o da bunlardan biriydi. onu nasıl yumusatmaliyim eski haline mutlu haline dondurmeliyim gibi bir soruydu burdaki nyse Allah’a emanet ol güzel kardesim


hakan aydın
kardesim bu dönemdeki gençleri biliosun biraz zor Allah korkusu olan birinin bulmak bide namaz kılıcak ibadet edecek ha akılları fikirleri para harcamak alış veriş yeni nesil çok kötü gidior kardeslerim(hepsi için demiom )ama yüzde 90 öle

Okudunuz mu?  İnsanlarda günah yazılma işlemi kaç yaşında başlar?

esime nasıl davranmaliyim, kocama nasıl davranmaliyim, eşime nasıl davranmalıyım

Bu kategoride yer alan Eşimin hakkını yiyorlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşime nasıl davranmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.