Anasayfa
24 Aralık 2023, 9:11
sizden4
Abone

Arkadaşlarımı Nasıl Namaza Teşvik Eebilirim?

Arkadaşlarımı Nasıl Namaza Teşvik Eebilirim?

ayseiclal99
Merhaba,ben 13 yaşındayım.Namazımı düzenli kılıyorum Elhamdulillah.Fakat akadaşlarıma hadi beraber kılalım dediğimde ”evde kılarım,abdestim yok” falan diyorlar.Oysaki eve gidince öğlenin vakti geçiyor,bir insan nasıl göz göre göre namazını geçirebilir;ikincisi okulda abdesthane var,mescit var.Her türlü imkan var.İnsanlar ölüm tehdidi altında namaz kılıyor,bizimkiler rahatlıktan kılmıyorlar.Ben namaz kılan gence verilecek mükafatları okudukça namazıma daha çok bağlanıyorum,daha çok seviyorum namaz kılmayı.Ama bu sevgiyi arkadaşlarıma da aşılamak istiyorum.Belki onların namaz kılmasında etkili olurum.Hep dua ediyorum namaz kılmaları için.Onlara nasıl bir tavırla yaklaşmalıyım?

Okudunuz mu?  Oruçlu iken hayız olan kadın ne yapmalıdır ?

Yorum: Arkadaşlarımı Nasıl Namaza Teşvik Eebilirim?

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm sen kılmaya devam et zaten seni gördükleri zaman sen birnevi teşvik etmiş sayılırsın illa sözle olması gerekmez.Sen arkadaşlarına ne kadar söylesen de onlar büyük ihtimal yok şöyleyim böyleyim diye geçiştirirler.O insanın kendi iradesiyle ilgili örneğin şu zaman başlarım hazır değilim ya da ne okuyacağımı bilmiyorum gibi klasik espriler vardır ancak ciddi olan yani bu işi kafasına koyan her türlü amacına ulaşmak için bir yol bulur.

Okudunuz mu?  Kul hakkı Müslümanın kafirler üzerinde hakkı olurmu?

Yorum: Arkadaşlarımı Nasıl Namaza Teşvik Eebilirim?

ayseiclal99
Allah razı olsun İnşAllah başta kardeşim olmak üzere arkadaşlarımı teşvik edebilirim..


Yorum: Arkadaşlarımı Nasıl Namaza Teşvik Eebilirim?

Omer Faruk
En güzel teşvik namaz kılan bir mü’mine’nin başarılarıdır. Rabbim seni örtünle, namazınla, imanınla başarıdan başarıya koşanlardan eylesin. Unutma Rasulullah (A.S) az konuşurdu ama çok etkiliydi. Etki dilde değil, haldedir.

Okudunuz mu?  Behteriye duası

ayseiclal99
Allah razı olsun

Bu kategoride yer alan Namazda sesli Yarabbi Şükür demek namazı bozarmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaşlarımı Nasıl Namaza Teşvik Eebilirim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.