Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:15
missa03
Abone

Görücü gelecek nasıl davranmalıyım?

Görücü gelecek nasıl davranmalıyım?

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm,
Yakın bir zamanda görücü gelecek ve ben şimdiden heyecanliyim, annem diyor ki evde giydiklerinle normal bir şekilde çık karşılarına. Ama tesettürluyum ve evde annemlerin yanında daha rahat bir şekilde örtü takiyorum, beni görmeye gelecekler ise yabancı olduğundan dışarıya çıktığımda ki gibi ortunmem gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda fikriniz nedir. Bana yardımcı olur musunuz?

Okudunuz mu?  Açıköğretim ilahiyat okumak istiyorum ösymden kaç puan almam gerekiyor

Yorum: Görücü gelecek nasıl davranmalıyım?

arifselim
Aleykum selam. Görücüye gelen kişi sana helal birisi değildir. Ona dış elbise ile olmasa da tesettürüne riayet ederek görünebilirsin. Evlenmek için olan görüşmede görmek, konuşmak ve bazı soru ve cevaplarda bulunmak caizdir.


Yorum: Görücü gelecek nasıl davranmalıyım?

Kaptan
Sen annenleri dinleme. Evdeki gibi rahat giyinme, dışarı çıkacakmış gibi düzgün giyin. Şunu giysem beni istemezler gibi de düşünme. Edepli bir şekilde giyin. Çünkü görücü usulü gelenler ne giydiğine bakmazlar, edepli giyinmene bakarlar.

Okudunuz mu?  Emri bil maruf nehyi anil münker ile ilgili hikayeler

Yorum: Görücü gelecek nasıl davranmalıyım?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun. İlk defa görücüye çıkacağım için heyecanim var. Verdiğiniz cevaplar için minnettarim sizlere. Allah ne muradiniz varsa versin, çok teşekkür ederim.


survivor

Bu kategoride yer alan Tırnak cilası gusle mani midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Görücü gelecek nasıl davranmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.