Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:52
sizden0
Abone

Görücü Usulü Evliliğin Eksi Yönleri Yok mu?

Görücü Usulü Evliliğin Eksi Yönleri Yok mu?

qwert12380
Görücü usulünun mantık evliliğinden farkı yok. Mantık evliliklerindeki gibi sorunlar olmaz mı?
Görücü usulüyle evlenirken evlenme adayıyla yanımızda 1 kişi bulundurarak konuşabiliyoruz ya. Ya o kısacık evlilik arifesinde gerçek kimliğini saklasa, evlilik sonrası canavara dönüşse ne olacak?
Diğer bir eksik yanı ise eş adayının sadece yüzüne bakabiliriz ya. Peki evlendikten sonra ilk gecede evlendiğimiz kişinin vücudunu beğenmezsek (Örneğin fıtık, ben, yara, leke, vb.) ve onunla cimaya yaklaşmaya iğrenirsek ne olacak?
Sorduğum sorunların edebe aykırı sorular olmadığını düşünüyorum. Bu sebeplerden dolayı birçok boşanan insanlar var. Evlendikten sonra eşimi beğenmiyeceğim diye çok korkuyorum. Çok seçici biriyim malesef.

Okudunuz mu?  Boy abdesti aldım yalan söyledim

Cevap: Görücü Usulü Evliliğin Eksi Yönleri Yok mu?

Şema
4 yıl flört edip ahlakını saklayanlari da duyduk.
Bir kızın ya da erkeğin vücuduna bakılmaksızın bu ne biçim soru.
Çocukça anlamsız sorular


Cevap: Görücü Usulü Evliliğin Eksi Yönleri Yok mu?

qwert12380
< 4 yıl flört edip ahlakını saklayanlari da duyduk.
Bir kızın ya da erkeğin vücuduna bakılmaksızın bu ne biçim soru.
Çocukça anlamsız sorular >

Sormak istediğim şuydu aslında. Aşık olarak evlenirse insan karşındaki kişi ne olursa olsun bırakamazsın. Çekici gelmese bile sonuçta severek evlenmişsindir. Ama görücü usulu öyle mi? Evlenme aşamasında karşındaki kişiyi beğenirsen, sana güzel gözükürse evlenirsin. Gözünde çekiciliği gittiği an göz harama kayar. Çünkü ortada aşk yok, bir şey yok. Düpedüz mantık evliliği. Ben açıkçası sevdiğim kişiyle evlenecek olsam ne olursa olsun hayatta boşanmam. Kilo alsa, erkenden yaşlansa, gözüme güzel gözükmese bile. Ama görücü usuluyle evlendiğimi düşünüyorum da gözüme güzel gözükmediği an (eğer ortada çocuk yoksa) boşayacağımı düşünüyorum. Çünkü ortada aşk veya sevgi yokki. Mecburiyetten evlilik işte.

Okudunuz mu?  Zihin Açıklığı Ve İman Zayıflığı Hisediyorum

Cevap: Görücü Usulü Evliliğin Eksi Yönleri Yok mu?

umutsuz_genc
Kardeşim, sen evleneceğin kadınla çok affedersin kalçası, bacağı için mi evleneceksin? Yoksa mutlu bir yuva kurmak, hayırlı evlat yetiştirmek, Allah’ın rızasını kazanmak ve hayatını huzurla sürdürmek için mi?
Evlenmeden önce her eş adayımızı soyup bakacak mıyız, olur mu hiç öyle şey ya hu edep!

Okudunuz mu?  Ben namazı yanlış kılıyormuşum:S

umutsuz_genc
Kardeşim bir de aşık olup evlenirsem hiç bırakmam demişsin. Ya o aşk biterse? Ömrün boyunca süreceği ne malum? Aşık olup evlenip beş ay sonra ayrılan nice çiftler var. Boşanma oranı evlenme oranını geçti. Önemli olan Allah aşkı, maddi aşk dediğin nedir ki, birkaç hormon, kimyasal dengesizlik. 3-4 yıl sürerse şanslısın. Evlilikte önemli olan sevgi, dürüstlük, huzur, uyum gibi erdemlerdir. Asıl aşık olunca hata yapman çok olası, aşık olup gözünün kör olması, kötü niyetli, hiddetli, dengesiz biriyle evlenmen çok olası. Aşk bittikten sonra ne olacak? Maymun gözünü açacak, evlilik bitecek. Halbuki sen duygularının değil de mantığının etkisi altındayken hayatını sonuna kadar sürdürebileceğin eşini seçersin ve evlendikten sonra, onu tanıdıkça, sevgin çoğalır, belki de aşık olursun. Önemli olan aşık olmak değil, aşkın bitse dahi mutlu olabileceğin birini bulmak.

Okudunuz mu?  Allah bir kulunu hayvana çevirir mi

qwert12380
< Kardeşim, sen evleneceğin kadınla çok affedersin kalçası, bacağı için mi evleneceksin? Yoksa mutlu bir yuva kurmak, hayırlı evlat yetiştirmek, Allah’ın rızasını kazanmak ve hayatını huzurla sürdürmek için mi?
Evlenmeden önce her eş adayımızı soyup bakacak mıyız, olur mu hiç öyle şey ya hu edep! >

Hayır, dediklerimle ne alakası var. Ben mutlu olmak için evlenirim ama güzelliğin önemi benim için çok büyük. Sonra niye internette "Eşimi beğenmiyorum, ayrılmak istiyorum, artık hoşlanmıyorum" diye tonlarca konular var.
Ayrıca ne kadar istemesem de ben de görücü usulüyle evlenecem gibi görünüyorum. Karşı cinsle iletişim sıfır.

Okudunuz mu?  Namazda semi Allahu limen hamideh

Huzurlu
Görücü usülü ile evlilik en münasip olanıdır . Flört denilen ahlakdışı olay kişiyi göz zinasına hatta Allah muhafaza zinaya bile sürüklüyor , maalesef günümüzde insanlar edep fakiri olmaya başladı . Şimdi güzel kardeşim , senin inancın tamsa, evliliğin kutsiyetini ve eşlerin birbiri üzerindeki haklarını biliyorsan,evleneceğin kişinin de böyle olduğuna çevrendekiler ve en nihayetinde birkaç görüşme ile sen de karar verdiysen ne mutlu . Rabbim cümlemize İslam,Kur’an,Hak yolunda , Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v)’ın yolunda yürüyen imanlı eşler ve nesiller nasip etsin.

Okudunuz mu?  Allahtan uzaklaşmak

Selametle


umutlucan
doğru olan görücü usuluu ….


görücü usulü karımı beğenmiyorum, seçici, görücü üsulü ile aşık olunurmu

Bu kategoride yer alan Muta nikahını hz. ömer mi yasakladı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Görücü Usulü Evliliğin Eksi Yönleri Yok mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.