Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:04
aile
Yönetici

Ben evlenmeyi çok istedim ve görücü usulü bir kıza baktık 2 hafta konuştuk.

Ben evlenmeyi çok istedim ve görücü usulü bir kıza baktık 2 hafta konuştuk.

Muhasibi
Ben evlenmeyi çok istedim ve görücü usulü bir kıza baktık 2 hafta konuştuk. Sonra aileler arasında söz yaptık evliliğe ilk adımı attık. Daha sonra ben kıza karşı nedenini bilmediği sebepten dolayı ısınamadım ve sözü atsam uygun olur mu? Kızın günahını almış olur muyum?

Cevap: Eğer içiniz atmıyorsa bu evlilik olmaz. Siz bu nişanı bozarsanız kızın günahını almış olmazsınız. Çünkü sizin kalbinizde kıza karşı bir sevgi yok.


Cevap: Ben evlenmeyi çok istedim ve görücü usulü bir kıza baktık 2 hafta konuştuk.

what
Eğer nişanı bozmak gibi bir niyetiniz varsa nişanı erkek tarafının değilde kız tarafının istemediğini duyurursanız daha uygun olur.Çevre eğer sizin istemediğinizi duyarsa kızda bir problem olduğu veya hatalı bir kız olduğu düşüncesine kapılabilirler.Bu sizde bir etki yaratmaz siz yine evlenebilirsiniz fakat ileride kızı keşfedecek,içindeki hazineye ulaşabilecek kişilere engel olabilirsiniz.Eğer siz bozduysanız demekki bir nedeni vardır diye başkaları da bu durumda kendisine yanaşmaz.Bu yüzden kendisi ile konuşun ve nişanı sizin değilde kendisinin atmasını rica edin.Size zarar vermemek için olduğunu söylerseniz kendisi anlar durumu ve böyle en azından içi biraz daha rahat olur çünkü reddedilen bir kızın yaşadığı duygular kadar kötü bir şey olamaz.

Okudunuz mu?  Evliyim Ve Eşimi Sevmiyorum

Cevap: Ben evlenmeyi çok istedim ve görücü usulü bir kıza baktık 2 hafta konuştuk.

imamhatipli42
< Eğer nişanı bozmak gibi bir niyetiniz varsa nişanı erkek tarafının değilde kız tarafının istemediğini duyurursanız daha uygun olur.Çevre eğer sizin istemediğinizi duyarsa kızda bir problem olduğu veya hatalı bir kız olduğu düşüncesine kapılabilirler.Bu sizde bir etki yaratmaz siz yine evlenebilirsiniz fakat ileride kızı keşfedecek,içindeki hazineye ulaşabilecek kişilere engel olabilirsiniz.Eğer siz bozduysanız demekki bir nedeni vardır diye başkaları da bu durumda kendisine yanaşmaz.Bu yüzden kendisi ile konuşun ve nişanı sizin değilde kendisinin atmasını rica edin.Size zarar vermemek için olduğunu söylerseniz kendisi anlar durumu ve böyle en azından içi biraz daha rahat olur çünkü reddedilen bir kızın yaşadığı duygular kadar kötü bir şey olamaz. >

Bu da kız için problem oluşturacak bir durumdur. Doğru ne ise gizli olmadığı sürece açıklanmalıdır.

Okudunuz mu?  Eşlerin birleşmesi esnasında şeytanı kovmak

Cevap: Ben evlenmeyi çok istedim ve görücü usulü bir kıza baktık 2 hafta konuştuk.

what
Anlatmak istediğim de o zaten.Yani kızda problemler oluşacaktır ve hiç olmazsa problemleri aza indirmesi için dediklerimi yapması kızdaki problemleri aza indirecektir.Ama bu sevabı işlemek veya mahrum kalmak kendisine kalmıştır.

Okudunuz mu?  Öpüşmek gusul gerektirir mi?

görücü usulü reddedilmek

Bu kategoride yer alan Evlenme teklifi... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben evlenmeyi çok istedim ve görücü usulü bir kıza baktık 2 hafta konuştuk. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.