Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:34
missa0
Abone

Evlenmeyi çok İstiyorum.

Evlenmeyi çok İstiyorum.

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Evlenmeyi çok istiyorum vesvese mi yoksa hakikaten artık evlenmem mi gerekiyor bilmiyorum. Çünkü hep aklımda diyebilirim. Aklımda hep sevdiğim kişiye karşı gösterdiğim doğru şeylerle Saliha bir kadın olacağım var. Onun nazarında razı olduğu kadın olmayı çok istiyorum. Çünkü eşini razı ederek ölen kadının Allah katında ki değerini biliyorum.

Okudunuz mu?  Deylemî ile İbn Asâkir'in hadis sahasında güvenilirliği nasıldır?

Sorun şu ki yaşım 21. Aileme bir bayan olarak evlenmek istiyorum diyemem. Annemle bazen bu konuları konuşuyoruz ben kiminle evleneceğim acaba diye şakaya vurarak sorduğumda önüme çıkacağını, yaşımın küçük olduğunu söylüyor. Haklı evet.

Etrafımda kimse yok. Evlenebileceğim seçeneklere koyabileceğim kimse yok. Zaten asla erkeklerle arkadaşlık filan yapmıyor, ciddiyetimi koruyorum. Ama evliliğe dair çok hayallerim var arkadaşlar. Eşimle aramdaki sevgiyi filan geçtim ben evlenip iffetimi muhafaza ettikten sonra eşime karşı görevlerimi yapıp Saliha bir kadın olmak gitmek istediğim meclislere gidebilmek kendi evimde istediğim saatte kitap okuyabilmek, arkadaşlarımla kitap tahlil etmek, anne olmak cennetin ayağımın altında olacağını bilmek, dinimin yarısını tamamlamak,çok çok istiyorum arkadaşlar. Aklımda hep bunlar var beni çok meşgul ediyor.

Okudunuz mu?  Ünlü Şairlerden en Güzel Baba Şiirleri‎

İsteyenler oluyor ama sadece seni beğendik diyor anneleri ciddi değiller. veya dini açıdan beğendiğim insanlar görüşme talep etmediler. Anneleri isteyen birkaç kişi öldü. Ciddi açıdan oğullarına isteyenler. Ama direkt oğlumun evi var işi var çok yakışıklı diye söze giriyorlar çok itiyor beni böyle şeyler. Dünyalık şeyler düşünüyorlar. Korkuyorum çıkarsa hep böyle insanlar mı çıkacak diye. Hayallerim deki gibi sünneti seniyyeye uyan bir nişanlılık dönemi mahremiyete uygun geçirmeyi çok istiyorum o kadar çok hayalim var ki buraya yazmakla bitmez.

Okudunuz mu?  Allahümme inna nes elüke duasının arapça metni

Bir diğer mevzu da diyelim ki nasip oldu etrafımdan bir şekilde kısmet bana ulaştı (sosyal anlamda böyle bir imkan sıfır olduğu için böyle söylüyorum tabiki Rabbim ol derse olacak) bu şahsın karakteri nasıl olur önce soracağım namazlarını kaçırıyor mu olacak bunun yanında sınırlı olmamasını çok istiyorum huy olarak. Ya çıkarda böyle olmazsa namaz kaçırıyorsa dünyalık çalışıyorsa.
Arkadaşlar istişare edelim Allah’ın izni ile yol gösterin aklımı çok çok meşgul ediyor bu konu.

Okudunuz mu?  Çok evhamlıyım ne yapmalıyım

Yorum: Evlenmeyi çok İstiyorum.

Ensar
Fikir ve sizdeki bu tarz taktire şayan. Umulur ki önünüze size karşı dürüst imanlı Ahlak sahibi ve size değer veren islama göre yaşayan biri çıkar. Aile hayatı kurmak kaçınılmaz bir sünnettir. Umarım hayalleriniz deki düşüncelere kavuşur sunuz.
Sizi istemeye geleni araştırın sorun soruşturun, kendisine namaz kılma kısacası dini vecibeleri yerine getirip getirmediğini açık açık sorun bu sizin en doğal hakkınız. Allah gönlünüze göre versin. Sizin düşüncenizde olan hanım bayanlar üzülerek söylüyorumki azalmakta… Allahtan hayırlısını talep edin.

Bu kategoride yer alan Arapça kelimeler ve türkçe karşılıkları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlenmeyi çok İstiyorum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.