Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:38
missa09
Abone

Evlenmeyi yıllardır arzuluyorum – olmuyor

Evlenmeyi yıllardır arzuluyorum – olmuyor

NurIsik
Sayin kardeslerim,

Cok uzun yillardir evlenememem bana çok izdirap veriyor. Bir yandan Allah (c.c.) evlenmeyi emrediyor. Öte yandanda yillarca dua ettigim halde bir türlü evlenemiyorum. Öne sürdügüm neden: Avrupada yasiyorum. Askari ücret aliyorum ve ailemle bir evde kaliyorum. Kiz için dügün masrafi, mehiri, ev esalarini ve benzeri seyleri ödemem gerekiyor. Fakat bunlari karsilayabilmek için daha çok para biriktirmem gerekiyor. Bunun için en az 2 veya 3 yil daha calismam gerekir. Ne bileyim be hocam.

Okudunuz mu?  Allah neden farklı varlıklar yarattı

Ayrica disari hayatim ve hicbir kadinla irtibatim yoktur. Yani bir kizla tanisip görüsmem mümkün degil. Nasil yapilacagini bilmem. Iki arada bir derede kaldim.

Yani yillardir o kadar evlilik ihtiyaci duydum, fakat bir türlü karsilayamadim. Sizce Allah (c.c.) ve Resulü bana bu yüzden kizginmidir?

Okudunuz mu?  Allahümme salli ala seyyidina venebine muhammmed diye bir salavat var mı?

Cevap: Evlenmeyi yillardir arzuluyorum – olmuyor

haci
herşeyin bir zamanı var ve her şey zamanında güzeldir.sizde evlenme zamanını geldiğini düşünüyorsanız kendinize uygun birini bulup evlenebilirsiniz.benim acizane görüşüm bu.inanın çok insanlar tanıdım maddi durumu veya işleri yetersiz olmasına rağmen evlendikten sonra Allahın yardımıyla ve birazda kişinin gayretiyle işlerin yoluna gittiğini görmüşüm .Allah size tüm müslüman by byn lara hayırlı eşler nasip etsin

Okudunuz mu?  Nazar duası arapça ve anlamı

Cevap: Evlenmeyi yillardir arzuluyorum – olmuyor

NurIsik
Tamamda kardes. Dedigim gibi 13 yasimdan berli gece gündüz dua ediyorum. Ve bir türlü evlenme isini beceremiyorum.


Cevap: Evlenmeyi yillardir arzuluyorum – olmuyor

loser
"Ayrica disari hayatim ve hicbir kadinla irtibatim yoktur. Yani bir kizla tanisip görüsmem mümkün degil. Nasil yapilacagini bilmem. Iki arada bir derede kaldim."

Okudunuz mu?  Kardeşimin süt kardeşi benim de süt kardeşim olur mu?

@haci

Konuyu açan arkadaşın kız bulma durumu yokmuş. Hem ortamı yokmuş hem de konuşma kabiliyeti (aynı benim gibi). Diyelim bu arkadaşa kız bulacak bir akraba-tanıdık da yok. Eee o zaman nasıl evlenecek? Namahrem kadınla konuşamayacağına göre nasıl olacak bu iş? Hem kendi bulamayıp hem de ona bulan birileri yoksa nasıl evlenilir kısaca? Gözünü kestirdiği kıza hiç onunla konuşmamışken durup dururken evlenme teklifi de edemez. Namahrem olduğu için onunla sohbet de edemez. Yani bunun için de flört gerekir ama o da günah. Son olarak bu devirde hem namuslu hem güzel kız bulmak mucize sanırım. İkisinden biri illaki olmuyor bulunduğum çevrede.

Okudunuz mu?  Amentü zammı sure olarak okunur mu?

NurIsik
@loser
Aynen kardes. Durum çok zor.

Bu kategoride yer alan İnternet sitesinde editör varmış gibi göstermek caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlenmeyi yıllardır arzuluyorum – olmuyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.