Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:57
sizden01
Abone

Ben namazı yanlış kılıyormuşum:S

Ben namazı yanlış kılıyormuşum:S

ordeall
örnek sabah namazı önce sünnet sonra farzlar kılıyormuş ama ben tam tersini yapıyormuşum:(ne yapmam gerekiyor şimdi


Cevap: Ben namazı yanlış kılıyormuşum:S

Muhammed_Enes
Şimdiye kadar bilmediğiniz için mesul değilsiniz inşaAllah. Bundan sonra önce sünnet sonra farzı kılarsınız inşaAllah. Önemli olan ettiğiniz niyettir. Allah kabul etsin kardeşim.


Cevap: Ben namazı yanlış kılıyormuşum:S

ordeall
ALLAH razı olsun kardeşim bide dün arife diye 10 rekat namaz kıldım ama ilkinde niyet ettim ALLAH rızası için kılmadıgım namazları kılmaya dedim sonrasında niyet etmedim öyle 10 rekat kıldım bişey olur mu?

Okudunuz mu?  Memura Sakal Kesmesi Caizmi

Cevap: Ben namazı yanlış kılıyormuşum:S

mslmn
Akşam namazında farz öncedir.


Muhammed_Enes
10 rekat kılarken kaç rekatta bir selam verdiniz? Ayrıca Namaza başlamadan önce Namazın Rükunleri vardır. Ki bunlar aynı zamanda namaz kılan kişi içinde farzdır. Ve ilk farzıda niyet etmektir. Kişi kılacağı namazı mutlaka niyet etmeli..

Okudunuz mu?  Resmen evlendim fakat eşim dini nikah istemiyor

ordeall
şey bu aynı ögle namazı gibi oldu 4.rekatta selam verdim sonra tekrar 4.rekatta selam verdim sonra son 2 rekat kıldım içimden geldi kıldım öyle her akşam aslında yatmadan önce 2 veya 4 rekat namaz kılıp öyle yatmamk istiyorum ama nasıl niyetlenip kılmam gerekiyor namazda ruhum daralıyor bazen ama kılmadanda edemiyorum


Muhammed_Enes
Namazlarda niyet de şarttır. Şöyle ki: Niyet aslen bir azimden ve kesin bir iradeden ibarettir. Kalbin bir şeye karar vermesi ve bir işin ne için yapıldığını düşünmeksizin bilmesi demektir.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken şaşırınca ne yapmalıyız?

Namazla ilgili niyet, Yüce Allah’ın rızası için ihlasla namazı kılmayı istemek ve hangi namazın kılınacağını bilmektir. Yapılan işlerin önemleri ve sevabları niyetlere göredir. İnsanın niyeti halis (sırf Allah rızası için) olmalıdır. İnsan yapacağı bir ibadeti şuurlu bir halde yapmalıdır. Yapacağı işle, Allah rızası gibi, yüksek bir gaye gözetmeli ve gaflet içinde bulunmamalıdır.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz'in hayatı ile ilgili film ?

Niyet kalbe aittir. Bununla beraber kalb ile niyet yapıldıktan sonra dil ile de söylenmesi daha iyidir. Bir insan başlayacağı bir namaza, kalb ile niyet edip de dili ile bir şey söylemese, o namazı caiz olur. Fakat kalb ile niyet etmekle beraber "şu vaktin farzını veya sünnetini kılmaya niyet ettim" demesi, daha iyidir. Bu şekilde, hem kalb, hem de dil ile niyet edilmesi, sahih olan görüşe göre müstahabdır. Kalbden niyet olmaksızın dil ile yapılan niyet sahih değildir.

Okudunuz mu?  İstemeden Allaha şirk

Farz namazlarla bayram ve vitir namazlarından bunları yerine getirirken hangi vakitler olduğunu belirlemek gerekir: "Bugünkü sabah namazına" veya "Bugünkü cuma namazına, bugünkü vitir namazına, bugünkü bayram namazına" diye niyet edilir. Yalnız farz namaza niyet etmek yeterli değildir. Böyle bir niyetle farz namazları tayin edilmiş olmaz. Fakat hangi namaz olduğu belirlenmeksizin vakit içinde: "Bu vaktin farzını kılmaya" diye niyet edilmesi kafi gelir. Rekatların sayısını anmaya gerek yoktur. Yalnız cuma namazı böyle değildir; onu vaktin farzı niyeti ile kılmak olmaz; çünkü asıl vakit öğlenindir, cumanın değildir.

Okudunuz mu?  Annemin benim için yerine getiremediği adak

Nafile namazlara gelince: Bunlarda sadece namaza niyet etmek kafidir. Fakat şu vaktin ilk sünnetine veya son sünnetine niyet ettim, diye de kılınırlar. Bu namazların müekked veya gayri müekked olduklarını belirlemeye de gerek yoktur.


islamyolu
kardeş bir namaz hocası bulundur yanında. bunlar önemlidir . Sünnet nedir vacip nedir, Farz nedir. Bunları öğren. ben diyorumki Bir namaz hocası kitabı al ona bir kaç gün kafanı yor. namaz kılman çok güzel. Allah kabul eder inşaAllah, namazın içindekilerde neler vaciptir, neler farzdır , neler sünnettir. bunları bilmen lazım..

Okudunuz mu?  Cünüp kişinin duası

ordeall
ALLAH razı olsun işte içimden geldi öyle kıldım ama iyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum


islamyolu
< ALLAH razı olsun işte içimden geldi öyle kıldım ama iyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum >
İlimle yapılan az amel fayda verir, ilimsiz çok amel faydasızdır

Okudunuz mu?  Arkadaşlarım bana lakap takıyor

Bilerek yapılan az bir ibadet, bilmeyerek yapılan çok ibadetten daha iyidir.

İlimle az amel faydalı olur, ilimsiz çok amelin kıymeti olmaz.

İhlas ile yapılan az amel, kıyamette sana yetişir

Allahü teâlâ, ancak ihlâsla yapılan ameli kabul eder

bunlardan anlaşılacagı gibi herşeyde ilim gerek kardeş. Bilgisiz yapılan Amel insanı tehlikeye bile götürür. yani Namazı ben en ince ayrıntılarına kadar öğrenmek için çabalıyorum. tam sünnete uygun olması için elimden geleni ediyorum. hiç değilse şimdilik bir namaz hocası kitabı alıp Oradakileri tam kavrayıp aklına takılan sorularda bize sormanı isteriz.

Okudunuz mu?  İsrail kelimesinin anlamı?

ahsen ravza
Bence birkaç gün kaynaklardan araştırma yapın iyice öğrenin…

Bu kategoride yer alan Arife günü çok çalıştım ve çok yorgunum uyusam günah mı bayramda? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben namazı yanlış kılıyormuşum:S Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.