Anasayfa
4 Haziran 2023, 1:17
sizden2
Abone

İstemeden Allaha şirk

İstemeden Allah’a şirk

yagomago
bazen aklıma Allah tek tanrı mı Allahın gücü her şeye yetermi diye sorular geliyor bu sorular aklıma geldikçe çok üzülüyorum kafir oldum diye ama ben biliyorumki Allah tek tanrıdır ve onun gücü her şeye yeter ama ne yapacağımı bilemiyorum lütfen yardım edin


Cevap: Istemeden Allah’a şirk

FatihBeyy
Vesvesedir şirke düşmediniz en iyisini Allah bilir.


Cevap: Istemeden Allah’a şirk

yagomago
gerçekten mi emin misiniz ben cehennem ateşinde yanıcam diye çok korkuyorum


Cevap: Istemeden Allah’a şirk

Camesss
Kardesim . Sana o gelenler Seytanin vesveseleridir . Uzulme, aklindan gectikler seni dinden cikartmaz, sadece Allah’a sigin , bil ki Allah senden haberdardir. Allahin gucu Her seye yeter cunki O bütün Bu Kainatin Sahibidir. Bu dunya bosuna yaratilamaz, Bu dunyayi Yaratani var ve kesinlikle Onun gucu Her seye yetiyor .
Kuran-I Kerim oku , ozellikle Ayat Al Kursi ni , Ihlas , Falaq , Nas surelerini seytani uzaklastirmak ucun oku , Allah’a dua eyle , Hayalhanem diye bir sey var YouTube da ona Baka bilirsin
En onemlisi su aklina gelen seyleri Hemen aklinnan cikartman, dusunmemen, Allah’a siginman, ve bunlari bir vesvese bilmen. Cunki Seytandan baska Kim bizi doğru yoldan cikarmak ister ki ?

Okudunuz mu?  Namaz kılarken ne düşünüyorsunuz ?

yagomago
ama dua okuduğumdada aklıma küfürler geliyor daha da üzülüyorum ne yapacağımı bilemiyorum ağlıyorum kalbim korkuyla doluyor


yagomago
gerçekten çok üzülüyorum sadece Allahla ilhilideğil kuran ve peygamberler hakkındada şeyler geliyor


Camesss
Kardesim onemseme Sen onlari aklina gelince dusuncelere dalma , baska bir sey dusun

Okudunuz mu?  Dua Ederken Şükür ve Salavat Şart Mı?

Sana o vesveselerinin Niye aklina geldigini biliyormusun?


FatihBeyy
Aklına Allah’a karşı küfürler mi geliyor kardeşim öylemi öyleyse Bendede var kuzenimdede var Allah’a karşımı geliyor küfürler


Camesss
Hz. Peygamber’in (Sallalahu Aleyhi Ve Sellam) ashabından bir kısmı ona sordular: "Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağı kanaatindeyiz." Hz. Peygamber (Sallalahu Aleyhi Ve Sellam): "Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler Evet! deyince: "İşte bu (korku) imandan gelir. (vesvese zarar vermez.) dedi.
Yani vesvese imanin kuvetli oldugundan gelir

Okudunuz mu?  Kefaret orucuna nasıl başlarım, iftar saati, sahur saati falan detaylı bir bilgi istiyorum

yagomago
camess çok teşekkür edrim hemen hayal haneme baktım gerçekten rahatladım fatihbeyy sizde bakabilirsiniz


FatihBeyy
Yagomago kardeşim içinden Allah’a karşı küfürmü geçiyor anlamadım orayı


yagomago
hem küfür hemde şirki düşünceler geçiyor ikisi beraber olunca dayanılmaz oluyor


Rüyalemi
Ben bundan yaklaşık bir sene önce falan parapsikolojiye ilgi duymuştum, o zamanlar okula servisle gidiyordum ve arkadaşlarıma bahsediyordum. İşte suyu kontrol edebilirsin, yağmur yağdırabilir şimşek çaktırabilirsin gibi tam ne dediğimi de hatırlayamıyorum. İstemeden de olsa şirk koştum diye çok korkuyorum. Birden aklıma geldi,durup dururken. Şirk mi koştum ben şimdi? Şimdi bunun yanlış bir düşünce olduğunu anladım. Ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Alevilik nerden gelmistir?

Kuldurdileyen
yanıltıldım, kandırıldım af et, bağışla de.

Güzel bir işin olmuş ve anlamana izin verilmiş. Düşüncenin yanlış olduğunu anlayamazdın, iyiliğinle hak etmişsin şimdi biraz daha iyilik yapacaksın sana af istemeyi de nasip edecek affı da anlayacaksın.


Rüyalemi
Yani şirk mi olmuş oluyor? O zamandan bu zamana kadar hiçbir şeyin önemi yok mu?

Okudunuz mu?  Şirk ile ilgili sorular

Ya ben hiçbir zaman Allahı ortak koşmam, hani yapamam da. O an sadece internette yazan bilgileri söylüyordum. Heyecanlıydım da. İçim çok huzursuz, hele böyle büyük bir konuda. Evde kimse olmadığında gidip tövbe namazı bile kılacağım. Allahım affeder mi beni? Çok mahçubum, şimşek çakma, yağmur yağdırma, insan öldürme vesaire şeyler söylediğim için. Dün aklıma geldi, dünden beri de araştırma yapıyorum.

Okudunuz mu?  Düzenli namaz kılamıyorum ne yapmalıyım?

seyit gazi
aklınıza gelen vesveselerde kendinizi suçlamayın, konuştuklarınız ise küfre girer mi girmez mi tam olarak ne söylediğinizi sizde hatırlamıyorsunuz, bende bilmiyorum ancak yapılacak olan her halükarda tevbe etmek, bu sözleri konuştuğunuz yerlerde bu düşüncelerinizden rücu ettiğinizi ve hata yaptığınızı dile getirmek, bu tarz her duyduğunuza itibar etmemek, ilgi alanlarınızı sıhhatini ve doğruluğunu gözetmek alışkanlığı kazanmak ve tevbe etmektir. tevbeyi de ertelemeyiniz. akla gelen vesveselerden sorumlu olmazsınız bunları da önemsemeyin ancak söylenen sözlere dikkat etmek gerekir. yapılacak olan da dediğim gibi tevbe edip zararlarını ve yanlış anlamaları düzeltmeye çalışıp, bir daha benzer hatalar yapmamak üzere daha dikkatli olmaktır. bunun dışında kendinizi yıpratmayın. bunu kendinize bir kar olarak görün ve kendinizi düzeltin. Allah a emanet olun

Okudunuz mu?  Evde Para Kayboluyor

muvaffak
İnsanı kötüye götüren ve farkına varmadan küfür dairesi içine yerleştiren böyle cümlelerdir. Geçmiş adına Allah’tan bağışlanma isteyin. Farkına vardığınız ve böyle cümleleri kurmamanız gerektiği bilincine sahip olduğunuz için de şükredin.


Kayıtsız Üye
Kardeşim banada oluyor tuhaf pis düşünceler sürekli tövbe ediyorum ama benim elimde değil çok üzülüyorum kendime vuruyorum kafamı duvarlara vuruyorum ama yine geliyor ve içimdeki ses diyorki kendine daha sert vur yoksa Allah affetmez ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Kadınlar nasıl secde ederler?

seyit gazi
imanla alakalı aklınıza rahatsız olduğunuz kötü düşüncelerin gelmesi imandandır. vesvesedir ve bunda bir vebalinde yoktur. bazen vesvesenin aksini bile kendini telkin etmemen gerekir. bu bile seni uğraştırır. sadece üzerinde durmaman ciddiye almaman gerekir. kendinize vurmak falan bunları nereden çıkarıyorsunuz, niye kendinize zulmediyorsunuz. belki kendinizi başka sebeblerle suçluyor da olabilirsiniz. eksiğiniz gediğiniz yaptıklarınız size kendinizi suçlu kirli hissettiriyor olabilir. eksikle gedikle hatalar yaparak yaşayacağız. yapılması gereken bunları düzeltmek. bunları düzeltmek dışına kendinizi suçlamanız veya kendinize kızmanız falan boşboş işlerdir. şeytanın kendinizi düzeltmenizi engellemek için, muhasebeler yapıp basit adımlar atmanızı engellemek için sizi oyaladığı işlerdir. sizde iyi bir şey yaptığınızı sanarsınız, bunlarla oyalanmak, kendinizi cezalandırmak falan bunlar boş işler. şeytan insana kendisini düzeltmek hariç, gözünün önünde olan basit bir adım atmak hariç insana her işi yaptırır. insanda iyi bir şey yaptığını zanneder.

Okudunuz mu?  Kötü koku ile başkalarını rahatsız etmek kul hakkı mı

istemeden şirk koşmak

Bu kategoride yer alan Hz. İsa gelecek mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstemeden Allaha şirk Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.