Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:08
sizden4
Abone

Gıyabi cenaze namazı

Gıyabi cenaze namazı

musab
hanefi ve malikide caiz değil.delili nedir.habeşinin cenaze namazını efendimiz gıyabi olarak kıldırmıştır buhari müslim hadisinde.buna zıt bir hadis var mı ki?


Cevap: Gıyabi cenaze namazı

Hoca
Mezheplerin Gıyabi cenaze namazı konusunda delilleri

Huzurda bulunmayan gaib olan bir ölü üzerine namaz kılmak,
Hanefi ve Maliki mezhebine göre caiz değildir.
Şafi ve Hanbelî mezhebine göre ise caizdir.

Şafi ve Hanbelîler delil olarak, Peygamberimizin, Habeş kralı Necaşi’ye gıyabi bir şekilde cenaze namazını kılmasını gösterirler ve derler ki: Eğer gıyabi cenaze namazı kılmak caiz olmasaydı, Peygamberimiz Necaşi’nin cenaze namazını gıyabi olarak kılmazdı.

Okudunuz mu?  Şafiilere göre baldızdan abdest bozulur mu

Hanefi ve Malikiler ise buna şöyle cevap verirler: Bu, Peygamberimize mahsus bir iştir. Peygamberimizin bazı özel hallerinin bulunması normal ve mümkündür. Hem Peygamberimizin diğer hadis-i şeriflerinde, cenaze namazının kılınabilmesi için ölünün hazır bulunması gerektiği bildirilmektedir. Bizler, bu hadisleri esas alır ve onlara göre hükmederiz.

Okudunuz mu?  Kızıma Huzeyme İsmini vermek istiyorum ama uygun mudur bilemiyorum?

Cevap: Gıyabi cenaze namazı

musab
cenazenin hazır bulunmasıyla alakalı birkaç hadis örneği alabilirmiyim.tahmin ettiğim gibi efendimize mahsus bir şey diye cevap vermişler.


peygamberin necaşinin gıyabi cenaze namazı kılması delil nedir

Bu kategoride yer alan Mürşid'e gitmeden zikir çekmek. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gıyabi cenaze namazı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.