Anasayfa
27 Ocak 2024, 21:53
sizden4
Abone

Mürşid’e gitmeden zikir çekmek.

Mürşid’e gitmeden zikir çekmek.

semihozdurak
Bazı kişiler diyorlar ki;
Bir tıp doktoru gözetiminde olmadan kullanılan ilacın zarar verme riskinin olduğu gibi, Zikirlerin, evradın, bir manevi rehber(veli-mürşid) gözetiminde yapılmaması, zarar verebilir…

Benim merak ettiğim konu Allah’ı anmanın ne gibi bir zararı olabilir ?

hee, devamlılığı olmaz şeytan alıkoyar derseniz onu anlarım ama yukarıda yazan olay başka. Mürşid’siz zikir zarar verebilir deniliyor…


Cevap: Mürşid’e gitmeden zikir çekmek.

haldandoz
Yani demek istiyor ki, insan nefsinin türlü türlü hastalıkları vardır. Her nefsin hastalığı da farklı farklıdır. Zikrullah ise, bu hastalıkların tedavisinin en önemli ilacıdır. Alınacak ilacın ne kadar, nasıl alınacağını, hangi dozda alınacağını yine ehil olan hekim nezaretinde kullanmak gerekir. Çünkü kullanılan ilaçların yan tesirleri de olabilir. Gereğinden fazla aşırı dozda ve rastgele bilinçsizce alınan ilacın kişiye belki faydasından çok zararı dokunabilir. Onun için kafamıza göre değil, mutlaka bir ehil doktor nezaretinde alınması her zaman geçerli olan yoldur.

Okudunuz mu?  Vesvese ile Yemin

İlaveten, hani bazıları zikir ehlini kınamak için diyorlar ya "efendim falancı kendini dine aşırı vermiş, kafayı üşütmüş" diye.. Heh, işte kendi başına zikirle meşgul olan kimse istenmedik hallere düşebilir, kendisine şeytanın da musallat olması sonucu kafayı sıyırabilir. Bu tür riskleri de vardır. Çünkü bu şekilde bunun birçok örneklerine daha önceleri rastlanmıştır. Risksiz olanı ise, mutlaka bir mürşid-i kamilin telkin ve gözetimi altında zikir ve virdlerine devam etmektir. Her insanın sadrı (kapasitesi) farklı farklıdır. Kimisi sadrına göre kaşıkla, kimisi de kepçeyle alır. Rabbani mürşitler, müridlerini iyi tanırlar ve ona göre dozunda ilaç verirler. Ne fazla, ne eksik.

Ayrıca kendi kendimize yaptığımız zikirler, hedef gözetmeksizin rastgele kuru sıkı atış yapmaya benzer ki, bunların kaçı ne kadarı hedefini bulur, bilinmez. Ama işi bilenlerle yola çıkarsak, gez-göz-arpacık ve tam isabet.. Böylesi hem daha faydalı ve bereketli, hem de amacına daha uygun olmuş olur.

Okudunuz mu?  Hafız olmak istiyorum ne yapmalıyım

Umarım sorularına cevap olmuştur. Dua ile..


Cevap: Mürşid’e gitmeden zikir çekmek.

@hmet
< Bazı kişiler diyorlar ki;
forumduasi.com/201286-murside-gitmeden-zikir-cekmek.htmlMürşid’e gitmeden zikir çekmek.
Bir tıp doktoru gözetiminde olmadan kullanılan ilacın zarar verme riskinin olduğu gibi, Zikirlerin, evradın, bir manevi rehber(veli-mürşid) gözetiminde yapılmaması, zarar verebilir…

Benim merak ettiğim konu Allah’ı anmanın ne gibi bir zararı olabilir ?

hee, devamlılığı olmaz şeytan alıkoyar derseniz onu anlarım ama yukarıda yazan olay başka. Mürşid’siz zikir zarar verebilir deniliyor… >
Allah ve Rasulunun tavsiye ettiği hiç bir zikir zarar vermez (haşa)
Yalnız, zikir sözcüklerinin bazı dönemlerde okunmaları yyöntem açısından dikkat edilmesi gerekir.
Kişi dini bilgisi yoksa Bilen birine danışılıp çekilmesi tavsiyedir.


Cevap: Mürşid’e gitmeden zikir çekmek.

atıf 1
mürşit = irşat eden . irşat olmak bilmediklerini öğrenmek, alimlerin mürşidi ashabı kiram, onların mürşidi rasuli ekrem, onun mürşidi kur anı aziymuşşan idi. lütfen mürşit denilince tesbihi değilde; ilmi, okumayı, akaid , fıkıh…. öğrenmeyi ön plana alma gayretinde olalım.

Okudunuz mu?  Sırt yere gelip yatılınca abdest bozulur mu

semihozdurak
Sadece şunu söylemek istiyorum ilaç kullanmak için tıp doktoruna gitmek lazımdır diyorsunuz ya, bu tabirde tıp doktoru "Rasulullah Efendimiz(SAV)"dir. Ben eczacıdan değil de tıp doktorundan tavsiye almalıyım o takdirde değil mi?


haldandoz
< Sadece şunu söylemek istiyorum ilaç kullanmak için tıp doktoruna gitmek lazımdır diyorsunuz ya, bu tabirde tıp doktoru "Rasulullah Efendimiz(SAV)"dir. Ben eczacıdan değil de tıp doktorundan tavsiye almalıyım o takdirde değil mi? >

Zikir olayı öyle sizin zannettiğiniz kadar basit bir olay değildir. Bunu ehli olanlar bilir. Zikrullah amellerin en büyüğüdür. Onun için kafamıza göre değil de, bir bilene danışarak yapılmasını tavsiye etmiştim. Siz bildiğiniz gibi yapın. Sözün gerisini ise arif olan anlar. Sağlıcakla kal.


semihozdurak
Mürşid’e gitmeden zikir çekilebilir


haldandoz
Ve aleykumselam kardeş,

Yukarıda konu açıp soru soruyorsunuz, sonra dönüp yine siz cevaplıyorsunuz. Kafanızda belli bir yargıya varmış iseniz madem, konuyu neden açtığınızı merak etmiştim sadece..

Okudunuz mu?  Facebookta İslami sayfa isimleri

Zikrin inceliği ile ilgili konulardan bihaber olan kişilere bunu emin olun anlatmak çok zordur. Ancak ehli olanlar bilir. Dinimizde herşeyde bir ölçü olduğu gibi, bu konunun da bir usulü vardır ve ehline danışmak gerekir demiştim sadece. Ayrıca forumda şöyle bir araştırın bakın, burada müslümanım diyen bazı kardeşlerimizin dahi zikir aleyhine olumsuz neler yazdığını sizde göreceksiniz. Bu eleştiriler bilinçsizce yapılan, sünnete uymayan yanlış uygulamalardan kaynaklanıyor daha çok. Onun için kafamıza göre zikir de usulüne uygun yapılmazsa, bu gibi kişilere de malzeme vermiş oluruz ve haklı olarak ta eleştirirler. Hassasiyetimiz bundandır. Allah’a emanet olunuz.. Dua ile..


semihozdurak
Estağfurullah, ben kendi soruma cevap vermek amaçlı değil de fikrimin ne olduğunu size anlatmak için söylemiştim.

Siz de haklı olarak bu konuda daha önce canınız sıkıldığı için yanlış anlamış olabilirsiniz. Dediğiniz gibi ben kendi soruma cevap verecek olsam buraya konu açmam. Sizin görüşlerinize değer verdiğim için sordum. Gerçekten istediğim cevapları da aldım. Sabırla cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Zikir hakkında olumsuz eleştiri yazanlar zikrin tadına varamamışlardır.

Okudunuz mu?  Uykulu iken dua etmek

Hassasiyetinizi saygıyla karşılıyor, Allah’tan size ve bize mağfiret diliyorum.
Ey iman edenler! Eğer siz Allah’ın dinine yardım ederseniz Allah da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit tutar.(Muhammed 7)

Üzerinde olduğun yol ne güzel yoldur kardeş. Allah imanı üzerine sabit kılsın inşAllah. Allah razı olsun.


haldandoz
Amin ecmain kardeş, Allah (c.c) Teala sizden hoşnut ve razı olsun. Bu yolda say-ü gayretinizi makbul ve mübarek eylesin. Ayaklarımızı sırat-ı mustakim üzere sabit kılsın inşaAllah..

"O, ne güzel Dost’tur."

Vesselam, veddua..


Kayıtsız Üye
Mürşitsiz olmasının tehlikesi var hemde öyle ilaçla benzetilmez derecede zikir mürşitsiz çekilebilir ama bir ismin zikrine sürekli devam etmekle üzerinize kendi seviyenize göre olan varlıkları çekersiniz ki alim değilsek ilim sahibide değilsek gelenleri siz tahmin edin normalde ayarınca yapılırsa faydalı yoksa kendinizi kurtarmanız da kolay değil

Okudunuz mu?  İki parmak işareti nedir?

TheXpoRt
Zikir çekmiyelim mi yani?


Kayıtsız Üye
Peygamberimizin tavsiye ettigi zikirleri arastirin.onlari cekin.her mursidim diyenin arkasindan gitmeyin.inanin bu devirde tarikat seyhiyim diyenlerin bircogu ya sizofren yada bilerek insanlari kandiriyor. Dogru olanlara sozumuz yok


Zeynep özcan
Peki kelimei tehvid bilir miyiz istediğimiz kadar esmulhusnaa değil lailaheee lllah desek sürekli bise olurmu


Hoca
çok zikir çekmek sakıncalı mı

Mürşit gibi biri sizi yönlendirmesine gerek yok bu sözlere itibar etmeyin

Mürşitlerin en büyüğü sizi zikir çekmeye teşvik etmiş daha ne!!!
İstediğiniz kadar kelime-i tevhit çekin sevabı çok büyüktür. Zikrin zararı var diyenler cahil insanlardır. Ama Efendimizin tavsiye ettiği zikirler olmalı


cpuslayer
Zikir çekene varlık geleceğini nereden çıkardınız ?

Bakın ayetler ne diyor.

Şuara Suresi 221. ve 222. ayete bakın. Ne diyor. ”Şeytanların kime indirileceğini size bildireyimmi ? Günahkarlara iftiracı ve yalancılara.”

Zuhruf Suresi 36.Ayet der ki: ”Kim Rahman’ın zikrini görmezlikten gelirse, Biz ona bir şeytanı musallat ederiz. Artık bu, onun bir yakın dostudur.”

Okudunuz mu?  Ciltte kalan makyaj gusle mani mi ?

İsra Suresi, 61-65 Bir vakit meleklere: ‘Âdem’e secde edin’ demiştik. İblis’ten başka hepsi secde ettiler. O ise, ‘Ben bir çamurdan yarattığın kimseye mi secde ederim?’ demişti.İblis dedi ki, ‘Şu benden üstün kıldığını gördün mü? Yemin ederim ki, eğer beni kıyamet gününe kadar ertelersen, pek azı hariç, onun zürriyetini kendi buyruğum altına alacağım.”Allah buyurdu: ‘Haydi git! Onlardan kim sana uyarsa, şüphesiz ki, cezanız cehennemdir, hem de mükemmel bir ceza. Onlardan gücünün yettiğini sesinle ürküt. Süvari ve piyadelerinle üzerlerine saldır. Mallarına ve evlatlarına ortak ol. Onlara vaatte bulun.” Fakat şeytan onlara aldatmadan başka bir şey vaat etmez. Doğrusu benim (ihlâslı) kullarım üzerinde senin hiçbir hâkimiyetin yoktur. Vekil olarak Rabbin yeter.

İnsan günah işlemeden cin şeytan musallat olmaz insana.

Zikir isteyen istediği gibi çekebilir. Dine çok düştü de kafayı yedi gibi sözler, şeytanların sözlerinden, insanlar arasına attıkları fitne tohumlarından başka bir şey değildir.

Okudunuz mu?  Ağzımdan bu kelimeler çıktı Tövbe Haşa (ben Allaha inanmıyorum iki aydır) şimdi ne yağıcağımı bilmiyorum

Kayıtsız Üye
Hayatta en hakiki mürşid ilimdir Allah istemediği surece kimse zarar veremez insana Allah ın sevdiği kula kim zarar verebilir zikirde Rabbime tanımak için islamın en güzel tarafı


Bilalihabesi
İlaveten, hani bazıları zikir ehlini kınamak için diyorlar ya "efendim falancı kendini dine aşırı vermiş, kafayı üşütmüş" diye.. Heh, işte kendi başına zikirle meşgul olan kimse istenmedik hallere düşebilir, kendisine şeytanın da musallat olması sonucu kafayı sıyırabilir. // YANLIŞ //
Böyle bişey olabilir mi Allah beni yatarken otururken çalışırken günün her saati zikredin diyorken internette kendini bilmezlerin yazdığı yazıları kopyalayıp buraya yapıştırıp VEBAL ALTINA GİRMEYİN.
Ameller niyete göredir. Sen esmayı ruhanilerle görüşme niyeti ile yaparsan takvan yok namazın yok zikrin yok amacın Allah’ı anma olmazda Ruhaniler olursa Allah senin kalbine o korkuyu koyar.
VELHASIL ALLAH’I ÇOKÇA ZİKREDİN.
Ben günde en az 10.000 zikir yapıyorum başıma bisey gelmedi Allah cesaretini veriyor bir süre sonra salih rüyalar başlıyor. İdrakin açılıyor. Bu ilimdir Allah’ın hediyesi. Amaç Allahi anmak ise Allahtan baska koruyacak yoktur. Selametle

Okudunuz mu?  Yemin ederim Allah belamı versin diye yemin etmek

Omer Faruk
Zikir nedir?

1- Yalnız sana kulluk ederim yalnız senden yardım dilerim dedikten sonra, Allah’ın dediklerine aykırı davranmamaktır,
2- Evli isen eşine ve çocuklarına merhamet göstermendir.
3- Esnaf isen işini doğru yapıp halkı aldatmamandır.
4- Yönetici isen torpille değil işi ehline vermendir.
5- Öğrenci isen derslerine adam gibi çalışıp ümmete faydalı olmandır
6- Öğretmen isen işini hakkıyla yapıp geleceği inşa edecek müslümanlar yetiştirmendir
7- Müteahhit isen çimentodan malzemeden çalmadan sağlam binalar yapmandır.
8- Siyasetçi isen yalan söylemeden siyaset yapmandır.
9- Şoför isen taşıdığın canları tehlikeye atmaman, kırmızı ışıkta durup, hız sınırlarına dikket etmendır
10- Memur isen aldığın maaşı hakedip, milletin zamanından çalarak bilgisayar oyunları oynamamandır
11- İşçi isen patronun iş için verdiği zamanı sigara, çay içerek geçirmemendir,
12- Patron isen işçini sigorta yaptırmadan çalıştırmaman, O’na hakkını vermendir.

Okudunuz mu?  Cünüplük sadece yıkamakla geçer mi

Eğer hayata dair bu ahlakın yoksa milyar defa Allah desen de boştur. Kur’an’ın toplamı bunu anlatır. Aradan ayet tırtıklayarak ZİKRİ dil ile ZİKRE dönüştürmek, hayata dair ahlakı yaşamayanların kendini ve başkalarını aldatma yöntemidir.

Bedeniniz ve ahlakınız Allah’ı zikretmiyorsa gerisini boşverin vesselam. Cumanız mübarek, ahlaki zikriniz bereketli olsun!


kendi kendine zikir çekmek, çok zikir çekmek, zikir çekmek istiyorum

Bu kategoride yer alan Hatimle kılınan sabah namazı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mürşid’e gitmeden zikir çekmek. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.