Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:45
sizden05
Abone

Ağzımdan bu kelimeler çıktı Tövbe Haşa (ben Allaha inanmıyorum iki aydır) şimdi ne yağıcağımı bilmiyorum

Ağzımdan bu kelimeler çıktı Tövbe Haşa (ben Allah’a inanmıyorum iki aydır) şimdi ne yağıcağımı bilmiyorum

Bunyaminkaya
Üstadlaarım dün gece hayatımda hiç bir zaman yapmıycagım ve her namaz kıldığımda Allahıma yalvardığım eğer ona şirk koşucak bir hareket yaptığımda beni buna itmeden önce son nefesimiş vermesini isterdim. Ama dün gece içtiğim bir zıkkımın ailem tarafından öğrenilmesi üzerine kendimden geçtim . Sonra bizimkiler sen Allah’a inanan birisisin nasıl yaparsın böle şeyler diyince ağzımdan o kelimeler çıktı. Tövbe Haşa ( ben Allah’a inanmıyorum iki aydır ) :(:( şimdi ne yağıcağımı bilmiyorum cuma namazı saati geldi ve ben namaza gidicem ama boynum bükük yüzüm yok beni yaradanın huzuruna nasıl çıkıcam diye düşünüyorum ve şu düşünce . Ben kafir mi oldum … Ne olur eğer bu konuda bilgili arkadaşlarımız varsa yardım etsinler….

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldıktan sonra tırnak, et kopması

Cevap: Allah rızası için yardım .

Desert Rose
Kardeşim gusülünü al Tövbe istiğfarını yap ve hemen Cuma ya git…
Allah c.c seni. affetsin.


Cevap: Allah rızası için yardım .

-UGUR-
Rabbimiz merhametlidir bağışlayandır esirgeyendir. Tövbe kapıları her zaman açıktır..


Cevap: Allah rızası için yardım .

musab.b.umeyr
< Kardeşim gusülünü al Tövbe istiğfarını yap ve hemen Cuma ya git…
Allah c.c seni. affetsin.
>

Katılıyorum.

Okudunuz mu?  Ölüm anındaki imansızlık?

Cuma geçti inşAllah gitmişsindir.


_Kul
Gusülden önce tövbe edip amentüyü gözden geçirip kalben ve dille söyle sonra gusül al kardeşim.Yazından da anlaşıldığı üzere sen zaten inanıyomuşsun hala da inanıyorsun.O anda üstündeki baskıdan olsa gerek büyük bir hata yapmışsın ağzından çıkmış kalbinden geçmeyen belki de.Bu olay vesile olur da o zıkkımdan bir daha içmessin ve dinine daha fazla sarılırsın.
Unutma önce tövbe sonra iman tazele sonra gusül al yoksa sadece boşa yıkanmış olursun.

Okudunuz mu?  Nisa Suresi 140.ayetten ne anlamalıyız?

Bunyaminkaya
Arkadaslar Cumaya gıttım ama Bu gun bu saatte gırmek nasıp oldu buraya bu saatte okumak nasıpmıs … Gusul almadım tovbede etmedım ama sımdı sız degerlı kardeslerımın soyledıgını yapıp Gusul abdestı alıp tovbeyı ıstıgfar edıcem . Merhametli Rabbim İnş Bağışlar beni eğer oda bağışlamazsa bu dünyada yaşamak neye yarar… Allah Hepinizden razı olsun…


Desert Rose
< Arkadaslar Cumaya gıttım ama Bu gun bu saatte gırmek nasıp oldu buraya bu saatte okumak nasıpmıs … Gusul almadım tovbede etmedım ama sımdı sız degerlı kardeslerımın soyledıgını yapıp Gusul abdestı alıp tovbeyı ıstıgfar edıcem . Merhametli Rabbim İnş Bağışlar beni eğer oda bağışlamazsa bu dünyada yaşamak neye yarar… Allah Hepinizden razı olsun…
>

Olsun kardeşim önemli olan yanlışlığının,günahının farkına varıp
birdaha dönmemek üzere Tövbe etmektir.
Alimlerimiz böyle bir durumla karşılaşan Müslümanların
nasıl davranması gerektiğini ve tavsiyeleri olan duaları ekliyorum
okumanı öneririm…
Allah c.c Tövbeleri kabul etsin…

Okudunuz mu?  Düğün Hakkında Soru ve Cevaplar

____________________

TECDİDİ İMAN NEDİR

Bilerek veya bilmeyerek küfrü gerektiren (îmânı gideren) bir sözü söylemek veya bir işi yapmak yâhut böyle bir şeyi yapmış olma ihtimâli üzerine, Lâ ilâhe illAllah Muhammedün Resûlullah sözünü; mânâsını bilerek ve inanarak söyleyip, îmânını yenileme, tâzeleme.
Lâ ilâhe illAllah diyerek tecdîd-i îmân yapınız. (Hadîs-i şerîf-Hadîka)
Îtikâdında (inancında) veya sözünde veya işinde küfre (îmânın gitmesine) sebeb olacak bir şey bulunan kimsenin tecdîd-i îmân etmesi lâzımdır. (Abdülganî Nablüsî)

Okudunuz mu?  Zikir konusunda işin ehli biri bana yardım edin

Küfre sebeb olan sözü, hatâ ederek yanılarak söyleyenin îmânı ve nikâhı bozulmaz. Yalnız tövbe ve istiğfâr yâni tecdîd-i îmân etmesi iyi olur. Tecdîd-i nikâh (nikâhı yenilemek) lâzım olmaz. (Hâdimî)

Her gün tecdîd-i îmân müstehabtır. "Yâ Rabbî! Eğer benden unutarak veya yanlışlıkla ve bilerek küfür ve şirk ve günah ve her ne meydana gelmiş ise ben onların hepsinden dönüp vazgeçtim, pişman oldum. Bir dahi yapmamaya söz verdim. İslâm dînini kabûl ettim. Peygamber efendimiz senin tarafından her ne getirdi ise inandım, kabul ettim. Dilim ile söyledim kalbim ile tasdik ettim. Hepsi haktır, doğrudur ve gerçektir. Eğer söz ve işlerim dîne aykırı ise, ondan da pişman oldum, vazgeçtim” demeli ve Âme ntü duâsını okumalıdır. (Ahmed Hilmi Efendi)

Okudunuz mu?  İşe girerken tanıdık vasıtasıyla girmek

Tecdid-i İman Duası

Ya Rabbi! Büluğa erdiğim andan bu ana gelinceye kadar, İslam düşmanlarına ve bid’at ehline aldanarak, edindiğim yanlış, bozuk itikadlarıma ve bid’at, fısk olan söylediklerime, dinlediklerime, gördüklerime ve işlediklerime pişman oldum, bir daha böyle yanlışları yapmamaya azm, cezm ve kasd eyledim. Peygamberlerin evveli Âdem aleyhisselam ve ahiri bizim Peygamberimiz Muhammed aleyhisselamdır. Bu iki Peygambere ve ikisi arasında gelip geçmiş Peygamberlerin hepsine iman ettim. Hepsi haktır. Bildirdikleri doğrudur.

(Âmentü billah ve bi-mâ câe min indillah, alâ murâdillah, ve âmentü bi-Resûlillah ve bi-mâ câe min indi Resûlillah alâ murâd-i Resûlillah, âmentü billâhi ve Melâiketihi ve kütübihi ve Rüsülihi velyevmil-âhiri ve bilkaderi hayrihi ve şerrihi minallâhi teâlâ vel-ba’sü ba’delmevti hakkun eşhedü en lâ ilâhe illAllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resûlüh.)

Tecdidi İman ve Nikah Tazelemek için
Şu duayı da okumak iyi olur:

Allahümme inni üridü en üceddidelimane
vennikaha tecdiden bi-kavli lailahe illAllah Muhammedün resulullah)


Samed.
< kardeşim gusülünü al tövbe istiğfarını yap ve hemen cuma ya git…
Allah c.c seni. Affetsin. >

amin kardeşim:( cümlemizi..

Okudunuz mu?  Borsaya yatırım yapmak haram mı?

halilcan
şeytanın büyük oyunlarından biri de insana tövbe edince affedilmem veya tovbe etsem de ben bunu gene yaparım dusuncesıne ıtmek dolayısıyla tövbe edilmesini engellemek, şu dunya boş, tövbe edip Allahtan af dilemekten baska caren yok, nasıl olsa affedilmem diyip yasasan ne olur yasamasan ne olur

Bu kategoride yer alan Fatiha-i Şerifenin Havassı Fazileti Çok Yüksek Bir Dua <-- bu dua sahih mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ağzımdan bu kelimeler çıktı Tövbe Haşa (ben Allaha inanmıyorum iki aydır) şimdi ne yağıcağımı bilmiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.