Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:28
missa0
Abone

Arkadaşım Allaha İnanmıyor? ben nasıl inandıracam bilmiyorum?

Arkadaşım Allah’a İnanmıyor? ben nasıl inandıracam bilmiyorum?

Kayıtsız Üye
Kız Arkadaşım Allah’a inanmıyor ama ben nasıl inandıracam bilmiyorum Sorguluyorum bana mantıklı gelmiyor diyor Yaratan neden beni cezalandırsın diyor O zaman Töbe Haşa Yaradan egoist diyor ben hepsini çürütmeye çalışıyorum ama çürüttürmüyor Cennet Cehennem yok Diyor bu dünyanın adaletine inanıyorum diyor istemeden kızıyorum napacam ?


Allaha İnanmayan bir arkadaşım var. Sorduğu soruları gelin beraber cevaplayalım.

SerhatOZP
Allah’a İnanmayan bir arkadaşım var. Sorduğu soruları gelin beraber cevaplayalım.

Okudunuz mu?  Cenaze defin yapılmadan ruhuna fatiha okunur mu?

Evet sevgili kardeşlerim, arkadaşımla dini sohbetimiz onun bana "Allah varmı?" sorusuyla başladı. Ben ona anne karnındaki küçük bir et parçasından bebek, ufacık tohumun su,güneş,toprak,mineraller ile ağaç olup o ağacın bir elma oluşmasının ona göre tesadüf eseri oluştuğunumu sorduğumda ise istediğim cevabı alamadım.
2. sorusunda bana aynen "peki down sendromlu doğanlar sakat doğanlar vs.. ? bunlar nolacak, tecavüze uğrayan kadınlara, işçilerin 500 derece sıcakta kavrulmasına müsade eden bir tanrının olduğuna inanmıyorum" demişti. Bizler bu kardeşimizi nasıl islam dinine geri kazandırabilir sizlerden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkürler, hayırlı akşamlar.

Okudunuz mu?  Kedilerin kulağına Şifreli damga caiz midir?

Allaha İnanmayan bir arkadaşım var. Sorduğu soruları gelin beraber cevaplayalım.

SerhatOZP
Evet kardeşlerim bugün bir arkadaşımla dini sohbetimiz onun bana ”Allah varmı” sorusuyla başladı ve bana sorduğu sorular ”peki down sendromlu doğanlar sakat doğanlar vs.. ? bunlar nolacak, tecavüze uğrayan kadınlara, işçilerin 500 derece sıcakta kavrulmasına müsade eden bir tanrının olduğuna inanmıyorum” idi. Sizlerden ricam bizim bu kardeşimizi nasıl dine geri kazandırabileceğimizdir. Ateizmi çürütecek sorular , cevaplarla dolu mesajlar bekliyorum. Şimdiden Allahü teâlâ sizlerden razı olsun.

Okudunuz mu?  İslam ile ilgili kavramlar

Yorum: Arkadaşım Allah’a İnanmıyor? ben nasıl inandıracam bilmiyorum?

Kayıtsız Üye
Dűnyaya geliş nedenimizin iimtihan olduğunu ve kişilerinde yaşadıkların onların imtihanı olduğunu anlatabilirsiniz. Kişiye sabrettiklerinin műkafattını Allah verecektir. Ve bu kişilerin mertebesini yűkseletecektir. Bir kişinin kőtű bir şey yasamasına sebep olan ise Rabbimizden karşılığını gőrecektir.

Okudunuz mu?  Kalbin mühürlenmesi nedir nasıl olur?

Allah sevgisinin gűzelliğinden bolca bahsedip kendisine kuran meali ve ayetlerini okuyabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
insan oglu öyle nankörkü gözü görmez sakin yanliş anlasılmasın seytanı savunmuyorum seytan bile Allah yoktur dememiştir cennetten kovulmasının sebebi Allahın dedigini yapmamasıydı ama insana söyletir yok dedittirir Allahım seytanın serrinden korusun ezanlar bosami okunu ölüm var hayatın sonunda Allahım ıslah etsin bol bol dua et ona hatırlat eli var ayagı var gözleri var bir et parcası nasıl calısır böyle söyle düsünsün Allahın delili heryerde nediyor rabbimiz ben size sah damarınızdan bile yakınım diyor eğer hissedemiyorsak sıkıntı bizdedir

Okudunuz mu?  Tenvin veya sakin nun hangi harflere uğrarsa şeddeli okunur

bbgbbg
SerhatOZP kardeşiö öncelikle şunu söylemeliyim biz istediğimiz kişiye hidayet veremeyiz ancak Allah(azze ve celle) hidayet verir.O yüzden dünyanın en mantıklı argümanlarını da sunsak iman edicek diye bir şey yok.Ama bizim görevimiz dinimizi güzel bir şekilde anlatmak.

Şimdi sizin arkadaşınıza şunu sorun kendisi her kadının ve erkeğin manken gibi olduğu,kimsenin sakat olmadığı,herkesin zengin olduğu,üzülmenin olmadığı,mutluluktan ağlamak dışında ağlamanın olmadığı,kimsenin hasta olmadığı bırak hastalığı nezle bile olmadığı,herkesin aynı derece de şair olduğu ve aynı derecede şiirler yazabildiği,herkesin aynı derecede matematik bildiği ve aynı denklemleri çözdüğü,kimsenin yetim kalmadığı dolayısıyla anne ve babalarının ölümsüz olduğu,her ülkenin ikliminin aynı olduğu,her ülkenin kişi başına düşen geliri aynı olduğu ve bunların herkese eşit dağıtıldığı,herkesin aynı eğitim düzeyinde olduğu,her ülkede aynı tarz yiyeceklerin olduğu,hiç kimsenin suç işlemediği,herkesin iyi insan karakterine sahip olduğu yani kısaca hayattaki her değişkenin sabit olduğu ve her insanın aynı özelliklere sahip olduğu bir dünyada mı yaşamak isterdi arkadaşın ? Bizi biz yapan bu farklılıklardır.Bu farklılıklar bazen Allahu Teala’nın bizim aramızda üstünlük vesilesi kıldığı şeyler olabilir.Örneğin elsiz olan bir insan ile ellerini mükemmel kullanarak para kazanan bir aşçının arasındaki fark gibi.Herkesin farklı hayat mücadeleleri olacaktır tabiki.Eğer herkese mutlak eşitlik istiyorsa önce kendinden başlasım ve yetim olan çocuklar olduğu için gidip kendi anne babası öldürsün.Sonra açlık ölen insanlar olduğu için yemek yemesin ve açlıktan ölsün.Bu mantıklı olur mu ? Tabiki olmaz.Bizim dinimizde Allah(azze ve celle) paylaşmayı,yardımı emrederek bu farkları kapatmayı bize emreder.Biri fakirse sen doyur,sakatsa işlerini sen gör,yetimse senin dinde kardeşin al sahip çık.Afrikada çocuklar açlıktan ölüyor diyor da dünya üzerindeki en zengin 100 insana sor onu adamlar paralarını paylaşsa dünyada fakir kalmaz.Ayrıca Hz.Musa(as) ile Hz.Hızır olduğu rivayet edilen ve Kur’andaki kıssada kendisine ilim verilen kişi olarak adlandırılan kişi arasındaki kıssada Allah(azze ve celle) bu durumu anlatır.Bizim hikmetini göremediğimiz hayırsız sandığımız olayların aslında perde arkasında bizim için hayırlı olduğunu anlatır.Allah(cc) hepimize hidayet nasip etsin.

Bu kategoride yer alan Bir varlık tarafından rahatsız ediliyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaşım Allaha İnanmıyor? ben nasıl inandıracam bilmiyorum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.