Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:43
missa09
Abone

Kedilerin kulağına Şifreli damga caiz midir?

Kedilerin kulağına Şifreli damga caiz midir?

Secan
Hayvanların kulağına damga yaptırmak günah mı

Benim bir kedim var, su sira kedimin kulagina boya damgasi/dovmesi yaptirsam mi diye düşünüyorum. Yurtdisinda yasadigim için Turkiye’de bu damgaya tam olarak ne dendigini bilmiyorum, ama zaten damga da sayilmaz. Veteriner kedinin kulagina harf ve sayilardan olusan bir sifreyi makine yardimiyla bastirip bu harf ve sayilarin seklini alacak cukurlar yapiyor, sonra bu cukurlara el yardimiyla kalici bir boya surup cukurlari doldurarak bir "damga" islemi yapiyor, ve tabi ki full narkoz altinda yapiliyor bu islem. Bu damganin yapilma sebebi su: eğer kedi evden kacip kaybolursa birisi bulup barinaga veya veterinere goturdugunde kulaginda ki sifre sayesinde sahibinin kolaylikla tespit edilip kedinin ailesine teslim edilebilmesi. Benim kedim daha önce 3. katta ki evimizin balkonundan oturdugumuz blokun arkasinda ki parka dustugu için korkuyorum artik bir daha duser de bu sefer kacar kaybolursa diye, bu yuzden de bu damgayi yaptirmayi düşünüyorum. Ama dinimizin damgaya ve dovmeye olan bakisini bildigim için önce size danismak istedim. Cunki tam damga veya dovme de sayilmaz bu islem, o yuzden dovme hukmune girer mi girmez mi karar veremedim, size sormak istedim.

Okudunuz mu?  Hayber kalesinin fethi sırasında peygamberimizin ettiği dua

Simdiden Allah razı olsun.


Cevap: Kedilerin kulağına Şifreli damga caiz midir?

Şema
Damga veya dövme kediyi bir zararı yok ve acı çekmeyecek ise caiz olur.
Türkiyede köyünde danalarin kulağına işlem yapılıyor yoksa hayvanlar birbirine karışıyor


Cevap: Kedilerin kulağına Şifreli damga caiz midir?

Secan
Sem’a kardesim Allah razı olsun, icim rahatladi, cunki yaptirmayi çok istedigim bir islem. Kedimi çok seviyorum, bir de bana muhtac oldugu için kaybolabilme ihtimalini aklimdan gecirmek bile icimi sizlatmaya yetiyor. Full narkoz altinda yapiliyor islem dolayisiyla hiç bir sey hissetmeyecek in sha Allah, yoksa izin vermezdim asla. Tekrar teşekkürler 🙂

Bu kategoride yer alan İğne falı günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kedilerin kulağına Şifreli damga caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.