Anasayfa
19 Kasım 2022, 0:45
sizden07
Abone

Vesvese ve Haşa Allaha küfür

Vesvese ve Haşa Allah’a küfür

İzdehera
Öncelikle selâmınaleykum hepimize iyi kandiller.

Arkadaşlar 22 yaşında bir kardeşinizim. Kısaca eski hayatımdan bahsetmek istiyorum. Ailem tarafından çocuk yaşta islam din ile tanıştım ve onlar vesilesi ile namaz kılmaya, iyi bir insan olma yolunda ilerliyordum. Namaz kıldım ve bazen bıraktım. Bu böyle devam etti. Çocuk yaşta şans oyunu da oynadım ama hiç bir zaman haram lokma yemedim şükür. Gençliğin etkisi ile de cinsel içerikli şeylere izlerdim.

Velhasıl kelam; 7 ay önce namaza tekrar başladım ve bırakmadan devam ettim. Ediyorum. Allah c.c ye imamın sonsuz vr Peygamber Efendimizi çok seviyorum. Mevlana gibi Şahsiyetli kişilerin kitaplarını okurdum ve etkilenirdim. Gel gör ki Ramazan ayının başlangıcı ve Üniversitesinin kapanması ise sürekli evde vakit geçirmeye başladım. Sabah 7 gibi yatar akşam 4 de kalkar film izler telefon ile uğraşır iftar yapar namaz kılar ve tekrar sahura kadar tv izlerdim. Teravih namazına iki senedir gitmiyordum.

Bu süreç 10 küsür gün devam etti ve ben evden çıkmaz hale geldim. Daha sonra içimden kelimeler söylemeye başladım ve bunları tekrar etmeden rahat edemez hale geldim. Kelimelerde sıkıyorum seviyorum ve bir tane de küfürlü kelimelerdi.

Bir sabah pcyi kapattım ve o kelimelerin tekrar etme alışkanlığım acayip arttı. Yattım uyuyamadım. 30 saniyede bir tekrar eder hale geldim. Doktora gittim psikaytra ve bana obsesif komplesif bozukluğu yani takıntı hastalığı teşhisi koydu ki belirtileri varmış bende. Yani o kelimeleri kuruntu yapmışım kafama taktığım için söylemesem rahat edemiyor hale geldim. Ilac yazdı doktor ve üstüne gitme yoksa daha beter olursun dedi. 2 gün ilaç içtim ve yavaş yavaş takıntım sona erdi. Ama o süreçte neler yaşadığımı bir Allah bir ben bilirim. Uyuyamıyordum.

Velhasıl daha sonra tövbe haşa Islam ile ilgili küfürler geldi aklıma. Bu seferde bunları söylemeye başladım. Utanıyorum söylemeye ama Allah ‘a içimden küfürler etmeye başladım. Kendime inanamıyordum. Ben ki kitaplarda okurdum Allah c.c yu. Icim urperirdi okurken ne güzel yaratmış bizleri evreni her şeyi. Ne güzel bir din derdim islam. Güzel ahlak nebisi peygamber efendimizin hayatını okurdum keyifle ama hiç bir zaman aklımdan en ufak bir küfür be şüphe geçmezdi ama ne olmuştu bana anlamadım. Ve akabinde 4 gün de hayat bana zindan olmuştu. Namazı bile zorla kılar hale geldim. Canım istemiyordu. Zaman geçiyordu ama benim hayattan amacım kalmamıştı. Insanlar ile konuşmuyor mahalle iftarına katıldığımda insanlar anneme oğlunun nesi var diye sormuşlar. Vardım ama yoktum. Hayatın anlamı kalmamıştı sanki. Balığa gittik 3 saat göle bakarak oturdum. Icime sıkıntı basıyor boğuluyordum sanki. Göle girip boğulsam dedim en azından kurtulurum dedim ama ben kimim ki benim olmayan canı alabilirim dedim kendime. Ormanda gölde açık havada daralıyordum artık. Allahım nasıl bir sınav bu dedim etrafımda ki insanlar mutluydu ben ise kahroluyordum.

Okudunuz mu?  Kadın şarkıcı dınlemek haram mı?

Annemle teravih namazına gittim. Biraz iyileşir gibi oldum ama içimdeki ses devam ediyordu küfre. Akabinde halsizlik sorunum çıktı ortaya. Yürüyen ölü gibiydim. Yerimde duramaz hale geldim. Insanlardan kaçıyordum ama kendimden asla. Uyku yoktu bana. 3 gece neredeyse uyumadım. Uyusam bile en fazla 1 saat uyur o sırada da hayal görür uyanırdım. Fena hale geldim. Annem Yasin okudu içim ferahladı biraz.

Artık uyku gözüme girmez hale gelmişti. Gözümü kapatırdım hemen aklımda içindeki küfürler canlandırdı. O an da kalbim sancılanırdı yanardı adeta ve gözümü açıp uyanırdım mecburen. İçim açıyordu.

Içimdeki küfürler gerçekten beni bitiriyordu. Kendime inanamıyordum artık. Normal bir insana etmediğim küfürler geliyordu. Içimdeki sesi tanıyamamıyordum. Benim dilim ne derse o tersini söyler hale gelmişti. Allah c.c yu da sanki bizler gibi düşünür hale gelmişti içimdeki ses. Gerçekten o kadar igrendim ki kendimden. Normalde etrafımda efendi çocuk diye söylenen tiplerdendim. Argo konuşurdum ama çok değil.

Kendime inanamıyordum artık. Dayıma anlattım durunu bana şeytanın vesvesesi dedi. Durumu araştırdım ve şeytanın vesvesesi olduğunu anladım. Ve ilk isim doktorun verdiği antidepresan hapları çöpe atmak oldu. Haplar beni uyuşturmaktan başka bişi yapmıyordu ve uykusuzluğuma uykusuzluk katıyordu. Uykusuz bir sabahta kendi kafamda içimdeki ile baş başa saat dklarini sayarken annem telefon ile meşgul ol kafan Dağılır dedi. Tabi bu süreçte tv pc ve teknoloji ile aramı kestim. Nerede ise hiç uğraşmıyordum.

Telefondan doktorun verdiği ilaça bakarken bir site buldum. Site doktorun bana teşhis koyduğu obsesif takıntılar üzerine hazırlanmış bir siteydi ve okudum siteyi. Dini obsesyen denilen dine küfür takıntısı varmış. Benim durum gibi. Tedavisi ise dua etmek kafaya takmamak ve doktor tedavisi imiş.

Bende okuduklarım sonucu karar verdim ve kendime ALLAH VAR DERT YOK dedim. Ve hayattan umudunu kesen ben mücadeleye karar verdim. Zikir çekmeye, namazı daha özenli kılmaya, her akşam teravihe gitmeye başladım. Ve en önemlisi evden dışarı çıkıp insanlar ile konuşmaya başladım.

Şuan da neredeyse her vakit camii deyim orada amca ile konuşuyorum vakit geçiyorum. Mümkün mertebe kendimle başbaşa kalmamaya çalışıyorum. Annemle babam ile artık sohbete başladım. Normalde teknoloji illeti yüzüne iki kelime konuşmazdık. Bu durum beni rahatlattı. Kafamda ki şeyler hafif azalmıştı artık.

Bazen öğleden sonra uyurdum ama ikindi ye gitmeye niyet ederdim. 10 dk kala uyanır giderdim camiye ama hatırlamazdım uykulu giderdim. Esneye esneye hemde. Şimdi sabah namazlarıns gidiyorum manevi hazzı muhteşem. Evde dini kitaplar var okuyorum şaşiyorum Allah ım ne güzel yaratmış diyorum ama bazen aklıma küfür geliyor. Ne oluyorsa oluyor o sıra içimde küfür geçiyor. Sonra zikir çekip devam ediyorum okumaya.

Bu şekilde bir hale geldim. Dinim seviyorum hemde çok. Cehenneme cennete inanıyorum ve islamin şartlarına. Iman etmesem Allah’a ibadet etmem zaten. Ama üzülüyorum bu duruma çok hemde. Son 1 haftadır harama bakmamaya yemin ettim. Bakmıyorum artık eskiden maaalesef bakardım. Içimde iyilik var. Özümde iyi birisiyim aslında. 2 farkli arkadaşım bizzat bana evliya gibi adamsın demişti ( biz kimiz ki evliya olalım ). Buraya yazarak gösteriş yapmak istemem ama sonuçta birbirimizi görmüyoruz. Böcek öldürdüm yanlışlıkla 3 gün vicdan azabı çektim. Araba ile birisine su sıçrattım 1 hafta kul hakkı yedim diye onu düşündüm. Izinsiz bir şey almam korkarım kul hakkından. Özümde böyle bir insanım. Çiçek, çim koparmam asla bilirim onlar Allahı zikreder her daim. Inek guderdim sopa ile vurmazdim aklı yok ki anlasın fitrati yemek içmek kurban olmak derdim….

Okudunuz mu?  İnternetten oyun indirmek günah mıdır ?

Işte böyle birisiydim özümde ama hatalarda yaptım. 10 sene öncesine kadar şans oyunu oynadım. Bilerek bilmeyerek yalan söyledim eskiden. 4 sene öncesinde komşunun internet şifresini ele geçirip internetine girdim. Yaptım kabul ediyorum ama son yıldır çok değişmiştim.

Sonuca gelicek olursam; durumum nedir arkadaşlar. Içimdeki ses ile dilimden çıkan farklılaştı. Harama bak diyor bakmıyorum artık. Şuan tek sıkıntım malesef dinimize Rabbimize küfür. Namazda bile aklıma geliyor. Urperiyorum o anda ateş basıyor. Rekatlari karıştiyorum bazen ama son günlerde daha iyiyim. Dilimden küfürü çıkardım. Yanımda küfür edenlere rica ediyorum etmeyin diyorum. Çünkü o küfürü duyarsam içinde ki ses maaalesef o küfru Dinim için Rabbim içinde diyor… Bazende yolda birisini görüyorum sanki Rabbim o kişi imiş gibi tekrar ediyor içimdeki ses. Üzülüyorum bu duruma. Internet dini makale okuyorum dini terimler görünce bazen yine küfür geliyor aklıma. Dışarıda gezerken konuşulan sıradan kelimeleri içindem geçirip sanki Rabbim insan da o duyduğum kelimeleri Onun için söylüyorum.

Takıntı hastalığı ve vesvese birleşince durum bu hale geldi ama eskiye nazaran iyiyim. Ibadete devam ettikçe iyi oluyorum.

Doktora gidip hormon testi yaptırdım b12 eksiği çıktı ve bu durum psikolojiyi etkiliyormus. Tedaviye başladık şükür.

Okudum forumlarda vesvese bu insanı imaninin dan etmeye çalışıyor şeytan deniliyor. Benim durumunun da böyle midir?

Bu konu hakkında ayetler var. Onları falan okurken gözlerimden yaş geldi. Sevindim biraz. Şeytan imanı olan ile uğraşır deniliyor. Sonra yüzümü kapattım annem görmesin ağladığımı diye. Içimdeki ses bırak görsün diyor. Allah için göz yaşı döken kişinin göz yaşlarını değdiği yer cehennem ateşinde yanmaz diye düşünüyor içim. Halbuki ben göz yaşım sevinçten. Içimdeki ben çok farklılaştı artık.

NE YAPMAM LAZIM. KURAN OKUMAYI AZ ÇOK BILIYORDUM GÜZELCE ÖĞRENIP OKUMAYA KARAR VERDIM. FIKIH KİTABI ALIP ILIM TALEP ETMEK ISTIYORUM. VIRD YAPMAYA BAŞLADIM. AKLIMA GELINCE KÜFÜR LA HAVLE CEKiYORUM. DUA EDİYORUM BU DURUMDAN KURTULMAK ICIN

DAYIM BENIM YASLARDA BU DURUMU DUSTUGUNU VE EVLENMEMIN DOĞRU OLACAGINI SOYLEDI.

KONU UZUN OLDU AMA YAZMAK ISTEDIM. CEVAPLARI BEKLIYORUM. IYI GUNLER DILIYORUM. ALLAHIN RAHMETI VE BEREKETI ÜZERİMIZE OLSUN.

Okudunuz mu?  Ölünün arkasından yapılması gerekenler

Cevap: Vesvese ve Haşa Allah’a küfür

İzdehera
Bir şey eklemek istiyorum. Ayrıca yazı okurken falan bazen kelimeleri başka anlama gelecek şekilde okuyorum. Misal sıkıcı yazıyor ama ben içimden ı ları i şeklinde okuyorum. Şaşırıyorum iki haftada nasıl bu kadar igrenclestim 🙁 Ama asla dilimle içimdeki sese ortak olmadım şükür


Cevap: Vesvese ve Haşa Allah’a küfür

gventr
Bu vesvese olayı özellikle namaz kılmaya yeni başlayanlarda çok olur. Ama vesvese nefis ölümü tadınyaca kadar olacaktır insanlarda. Gözünde büyütmeyeceksin. Bende de eskisine göre var ama sana diyorum abartma diye ama bende bazen çok abartıyorum bu vesveseleri büyütüyorum. Büyütmeyeceğiz gözde. Aklına gelen şeyi dilinle elinde vs. uygulamadığın sürece sorumlu değilsin. Bak zaten böyle düşünmek istemiyorum diyorsun ama yinede aklına geliyor demi? Bu da açıktır zaten şeytandan geldiği vesvesinin!
Bak sana bir kıssa anlatayım bu olay ile ilgili.

Peygamber Efendimizin (sallAllahu aleyhi vesselem) sohbetlerine başka dinden olanlar,müşrikler vs. katılırdı.Bir gün sahabe’den biri gelip Efendimize (sallAllahu aleyhi vesselem) “Ya RasulAllah bir türlü vesveselerden kurtulamadım” diyor. Orada bulunan bir yahudi ise bu sorunun cevabını ben verebilirmiyim dedi. Peygamber Efendimizde kabul buyururak izin verdi. Yahudi “bize şeytan vesvese vermez bizim dinimiize gir ve kurtul” der.
Ardından Peygamber Efendimiz (sallAllahu aleyhi vesselem) tebessümleşerek “Ya Ali kalk sen cevapla”der.
Hz.Ali’de “Hırsız boş eve girmez!” der.

Yani yahudi imanla şereflenmediki burada vesvese ona gelsin. O zaten şeytanın yolunda gidiyor.

Çaresi bu: Takmayacaksın. Bol bol nas felak ayetel kürsi okuyup ALLAH’a sığanacaksın. Bunu 1 2 hafta takmazsın sana “bana ne oluyor böle ALLAH’ın sevmediği işler yapıyorum” dersin ama öyle bir şey yok. Yani yanlış işler yaptığını zannedersin ama öyle aslında değil. Ama takmazsın yoluna devam edersin bir bakmışssın öyle bir şey yok.

Şeytanın sana verdiği vesveseleri ilimle azaltabilirsin. Öğrenirsen şeytan seni vurmaz. Bilmediğin yerden verir vesveseyi. Değerlendir yani vesveseleri .


Cevap: Vesvese ve Haşa Allah’a küfür

jujgx
Selamın aleyküm aynı şey bendede var geçen sene başlamıştı hep Allah’a küfür ediyordu içim parçalanmış hayatan sogmustum SONRA günah olmadigi ni öğrenince unutmuşum 2gun önce sagurda yemeği yedikten sonra gene aklıma gelmeye başladı yardımcı olurmusunuz kardeslerim


İzdehera
Allah razı olsun.

Vesvese 1-2 hafta içinde geçti sanırım sizin. InşAllah bizlerin de geçer. Amin


gventr
1-2 Haftada geçmedi 🙂 Vesvese herzaman olacaktır zaten kardeşim ölene kadar. Ama benim yaptığım takıntı idi. İstibrada,gusülde zaten bambaşkaydı,bir abdesti 5 dakikada aldığımı biliyorum,tuvaletten 15 dkdan aşağa çıkmadığımıda bilirim. Psikyatriyede gitmiştim ama kullanmadım ilaçları. Ama doktoru dinle sen. İş sende bitiyor zaten. Bazen vesveseyi umursamızsın bu kez de umursamadığın için vesvese verir. Abdestimi tammı aldım almadımmı? vs. Ama ilim öğrenerek zaten vesveseleri azaltıyorsun. Örneğin kolumu 2 mi 3 kere mi yıkadımmı oluyor diyelim. Ama abdestin farzını sünnetini tam bilmezsen normaldir zaten şeytanda sana bilmediğinden verir vesveseyi. Kol yıkamak sünnettir demi yıka yada yıkamam farzlarını yerine getirdiğin sürece sıkıntı olmaz inşALLAH. 2 mi 3 mü? konusunda ise 1 kere yıkasanda oluyor. Sünnetler tamamlıyıcıdır. Bu bir örnekti mesela. Sadece takma. Sen bunu takmaya başlamadığın zamanda bu kez sana amelim tam yaptınmıı,yapmadınmı? acaba ALLAH kabul ediyormu amellerini? vs. gibi vesveseler verir. Onlarada aldanmıcan. Vesveseli adam en iyi ameli yapmak ister. Bu da zaten açık şeytanın oyunudur. Seni nereden vuracağını bilir. Önemsemeyeceksin bunu. Bu lanetli ALLAH’ın huzurundan kovulmuş bunun lafına uyacak değilsin demi? O mu doğruyu söylüyor?
Kısacası 🙂 kardeşim 2 3 ay belkide 6-7 ay önemseme inşALLAH takıntılardan kurtulacaksın. Sen sadece elinden geleni yap gerisini Rabbimize bırak. İlimle çok ama çok uğraş.

Okudunuz mu?  Dosya masrafı faize girermi girmezmi?

İzdehera
Haklısın Rabbimden gelen her şeye razıyım Ellamdullillah
Ama küfür olunca iş ne kadar şeytan vesveseside olsa insan kötü oluyor. Bu durum geçer inşAllah. Çünkü bunca sene en ufak saygısızlık etmediğimiz Rabbimize böyle şeyler düşünmek insanı etkiliyor.

Bu durum sonunda namaza daha çok bağladım şükür. Camiide kiliyorum genellikle vakit namazları. Buda bizim sınavınımiz demek ki?


İzdehera
Öyle olacak ama vesveseler beni kahrediyor. Hayalime iğrenç şeyler geliyor tövbe haşa Allah c.c sanki bizim gibi bir insan ve niceleri… ; (

Tam unutuyorum diyorum daha beterleri geliyor. En çok kahreden de bu tip şeyler. ; (


Efdal
@Aydınlık@
Bu kötü düşüncelerin, eski kötü birikimlerindir.
Tövbende samimi olursan bunlar söner gider.
Şeytandan Allah’a sığın ve günahlardan, günah işlenen ortamlardan uzak dur.
Allah hidayet versin kardeş


Kayıtsız Üye
Aynı şey bendede var bugün de var içimden Allah’a karşı küfürler geçiyor ve bu kalbimi çok fena şekilde acıtıyor insan düşünmeden edemiyor doktorun bana verdiği ilaç var ama o ilacı içince dahada fazla kalbim çarpıyor uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum, halsizim, yorgunluk ne ararsan o var yani bazen geçiyor bu tür düşünceler ama sonra tekrar geri geliyor bu düşüncelerin günahı yok ama dışarı vurursan günahı var tabi inşAllah bu boş kuruntulardan kurtuluruz bu imanın olduğu anlamına geliyor


Bi dost
Arkadaşlar bendede bu durum söz konusu bendede şöyle bir durum var ben uyumadığım zaman yorgun olduğum zaman benim aklıma bu tür düşünceler geliyor ama yorgunluk halsizlik geçtiğinde bitiyor çok şükür ama bende hiç anlam veremedim bu konuya herhalde stres depresyonada olabilir Allah acil şifalar versin çok zor bir durum


Kayıtsız Üye
Aynısıda bendende var namazda dua okuyorum töbe haşa Allah’a küfür geliyor içimden gerçekten kötü bir durum Allahım bizi kurtar sın bu durumdan amin


Kayıtsız Üye
Aynısı bende de var kafayı yiyecek hale geliyorum kendi kendime konuşup cevaplıyorum saçımı başımı yoluyorum bir yıl olucak neredeyse bu durum var olalı dua ediyorum başka bir şey yapamıyorum içimde ki sese inat daha çok imanlı olmak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum napıcam bilmiyorum farkında olmadan kendimle tartışıyorum.

Okudunuz mu?  Komik videoları programlar seyretmek haram mıdır?

Muhammed Elem
Abilerim içimden haşa Allah a Küfür geliyor hep namaz kılarım kuran okurum vakit namazlarımı da camide kılarım 10 yaşındayım diyorum ki ölsem daha iyi ne yapmalıyım abilerim


MELİKE
Bende de sizin dediklerinizin aynı var hayattan soğudum bikere Allah’a hakaret ettim ama çok sinirliydim kontrolumu kaybettim iblis benimle 5. Sınıftan beri uğraşıyo demediği sozu bırakmadı namazımı kılan ve Allah’a sevgiyle bağlı olan biriydim sonra kötü sözler duymaya başladım 3sene böyle devam etti.bir gün sanki Allahın kim olduğunu unutur hale geldim ve iblisin beni bunaltması ve oyunuyla Allah’a hakaret ettim sonra çok pişman oldum bunca zamandır aileme hiç bir şeyden bahsetmedim cesaret edemedim bir haftadır tövbe ediyorum bana dua edin Allah hepimizi bu kötü ruhtan kurtarsın.


Kayıtsız Üye
Kardeş Selamın Aleyküm Bende de aynı sorun var yardım KURAN okurum Namaz kılarım.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Bu ara çok fazla aklıma haşa Allah ile ilgili küfürler geliyor. Hemen Allah’a sığınıyorum, ama yine üstüne geliyor. Başka bir şey: Allah’a dua ederken, aklıma herhangi bir kişi veya bir şey geliyor, o zaman Sanki haşa şirk koşmuşum gibi hissediyorum kendimi. Tövbe Tövbe.
Ibadetlerimde daha bir tuaf oldum, daha bir zorunluymuşum gibi tövbe est.
Bu konudan Ama çok rahatsızım, nasıl yine öncesi gibi olabilirim? InsaAllah düzelir..

Küfürlere vs. gelirsek: bu düşünceler nasıl gider? Aklıma bir şey geldiginde ‘hayir’ demeye başladım sesli bir şekilde. Bu da doğal olarak ulu ortamda tuhaf karşılanıyor.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar iyi günler bir sorunumu dile getirmek istiyorum yaklaşık 2 yıl önce aniden içimden Allah’a haşa küfür başladı saniye başına sürekli oluyordu çıldırmak üzereydim kalbim çok sıkılıyordu acaba dinden çıktım mı diye düşünmeye bile başlamıştım sonra araştırdım ki vesveseymiş ve namaza yeni başlayanlarda çok olurmuş faka ben namaz da kılmıyordum acaba namaz kılmadığım halde neden böyle olmuş olabilir şuan kılıyorum fakat gündelik hayatımda az olsa bile namaz esnasında çok fazla küfür geliyor biliyorum bunlar vesveseden ve ben o küfürleri kendim dünyaları verseniz yine edemem ağzımdan fakat içimden gelince veseseden diyorum faka bir acaba diye de içimden geçirmiyor drğilim nasıl engel olabilirim ve ayırt edebilirim yardım ederseniz çok sevinirim teşekkürler


Kayıtsız Üye
Haşa Içimden Allah’a kufur ediyorum olmayacak sifatlar yakıştırıyorum ama korkuyorum çok üzülüyorum vesvese diyorum ama kendi dediğimr kesin inancım var gibi ama çok korkuyorum kalbim hızli carpıyo üzülüyorum günah yazılırmı bana ?


arifselim
Bu düşündüklerin yani aklına gelen bu şeyler emin ol vesvesedir. İnsan vesvese olduğunu anlayamayabilir ama insançsız bir insan çok başkadır ve mümin başkadır. Yapman gereken şey bunu önemsememektir. Önemeseme derken aklından çıkar at demek değildir. Yani bunun sana bir günahı olmadığını bil ve aklına istediği kadar gelsin. Öyle yaparsan hızlı bir şekilde kurtulursun.

Okudunuz mu?  Müzik aleti çalmak günah mı?

emreakkayaa44
Ne olur yardım edin bu bende bayadır var bunun vesvese olduğunu öğrenmeden önce her dediğimde ölmek ister çok üzülür iştahım kesilirdi hayyattan ümidimi keserdim vesvese olduğunu öğrendim ama şimdi ediyorum ama vesvese olduğunu öğrendiğim zamandan beri kalbim tepki vermiyo eskisi gibi tepkisiz kalıyo kalbim kabul ettimi gunahami giriyorum artık ne olur yardım


Kayıtsız Üye
Kardeşim senden Allah razı olsun içim rahatladı cevaplarımı buldum çok teşekkür ederim


Bilgi İsteyen
Içimden ALLAH a küfür geçiyordu çok üzüldüm ama vesvese olduğunu öğrenince üzülmeyi bıraktım
arkadaşlar başlıktada yazdığı gibi içimden devamlı ALLAH a küfür geçiyordu sonra bunu vesvese olduğunu öğrenince bu küfürleri ettiğim zaman üzülmeyi bıraktım ama acaba benim kalbimde iş bittimi çünkü bu vesveseler yani YÜCE ALLAH a aklımdan küfür geldiği zaman umursamıyorum ve üzülmüyorum benim kalbimde iş bittimi nolur cevaplayın


ahmetalphan

Değerli kardeşim bazen geçti sansarsın bir anda için rahatlar ve iyiyim dersen sonra tekrar aklına gelir. Burada hekime danışmayı reddedenleri de kınıyorum. Allah ne diyor? Hastalığınızın çaresini arayın diyor. Hekime gitmek beden yanlış olsun. Kaldı ki bunun ilaç tedavisi var. Tıbba güvenmek dinimizde nerede gereksiz veya ters düşüyor.

Allah’a emanet kardeşim. Bunu bir rahatsızlık olarak kabul ettiğin anda düzelme sürecinin başlayacaktır emin ol. Ayrıca arkadaşların dediği gibi gerekirse kendini yeni çocukluğunu bitirmiş ve Müslümanlığı araştıran bir yabancı gibi düşün. İlim arttıkça vesvese azalacaktır. Bu konuda Bilgin arttıkça kalbin huzur bulacaktır. Zamanla kalbindeki tatminsizlik ve hissizlik te geçecektir. Sen sadece yapman gerekenleri yap hisleri ve duyguları bir kenara bırak kardeşim. Ona zaman gerekiyor emin ol.

Allah’ın müslüman olmasını dilemedikleri ne yapmalı? Ölmeli mi? Belki bunun için yaratılmadık. Allah ne diyor? İnsanların kalbi O’nun iki parmağı arasındadır. Dilediğince çevirir. Biz elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Gerisi O’nun takdirinde. Gerekirse ateist olarak yaşayacağız. Allah’ın dilediği olur kardeşim. O dilerse şeytan elinden geleni ardına koymasın, seni O’ndan ayıramaz. Bizi seven hem de çok seven Yüce Allah’a hamdolsun. Verse de vermese de.


Kayıtsız Üye
Şeytan musallatı yaşıyorsunuz işlediğiniz bir günahtan musallat olur şeytan işlediğiniz günahlara tek tek tövbe edin ve la ilahe illAllah zikri azaltıyor etkiyi…


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm, bende obsesif kompulsiflik var, kalbim tasdik etmedi ancak aklımdan başka bir şeyi haşa Allah olarak düşündüm ve dilimle de Allah dedim, küfür etmiş sayılır mıyım? Önceki amellerimin boşa gitmesinden korkuyorum


Kayıtsız Üye
Merhaba ben güsul abdesti veya normal abdest alirken burnuma uc defa sag elim ile su verdikten sonra sol elim ile değil unutup tekrar sag elim ile suyu burnumdan aliyorum bunun gusül abdestine yada normal abdeste bir zarari varmidir?

Okudunuz mu?  Babası olmayan iki peygamber kimdir?

Hatt
Gusle bir zararı yok. Önemli olan burna su vermiş olmandır. Sadece sünnete uymadığın için bu sevaptan mahrum olursun. Guslün geçerlidir.


EmreenesBilgn
abi Allah senin kısıtlı yapmadığını bilir sen yapmamaya dikkat et Allah seni affeder her aklına bunlar gelince euzü besmele çek bence Allah sana yardım eden sen dinini seven kitabını bilen ibadetini seven bir adammışsın Allah seni görüyo ve biliyorki sen böle şeyleri vesvese yardımıyla yapıyorsun bence sen Allah’a sığınırsan bir şey olmaz abi sen dualarını oku namazını kıl Allah sana şifanı verir :))


Kayıtsız Üye
Kardeşlerim İmanınızı bir annenin yavrusunu koruduğu gibi koruyun üstüne titreyin. Gerçek hayatta Sosyal medya da İman hırsızları kol geziyor. Eğer yeteri kadar ilmi birikiminiz yoksa ve sabırlı değilseniz bu tür insanlarla tartışmaya girmeyin onlardan uzaklaşın.İlim Meclis’lerine devam etmeye özen gösterin .yalnız kalmayın çevrenizde maneviyatı yüksek olan arkadaşlar edinin iffetinizi koruyun. Bu acizede dua edin zira 3 yıldır çok kötü bir durumdayım .


bbgbbg
Kardeşim bu düşünceler benim aklıma geliyor diyip kendini böyle durumlara sokma.Bunlar şeytanın vesveseleri.O yüzden bu vesveseleri önemseme ve şeytandan Allah’a(azze ve celle) sığın.Kendi kendini yiyip bitiriyorsun daha çok gençsin.Bak Allahu Teala Kur’an da ne buyuruyor bizlere ;
“Eğer şeytandan bir kışkırtma seni dürterse, hemen Allah’a sığın. Şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.”(Araf-200)


Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm. Dostum bende de gudülün vesvesesi vardı. Vesvese vesevesedir sonuçta. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışmak isterim. Öncelikle vesvese aklına geldiği vakit etrafındaki herhangi bir seyin rengine bak yada şekline yada hangi maddeden olduğuna ve oradan yola çıkarak ona odaklanır sürekli onu düşün ve aaa bak unutmuşum diye geriye dönmemeye çalış. Dönersende düşündüğün yerden devam et. Bi nebze ilerleme kaydedebilirsin. Her aklına geldiğinde bunu yapabilirsin zamanla Rabbimin izniyle yenebilirsin. Bu benim yöntemim başkasının başka yöntemi vardır onu bilemem. Denemekte yarar var. Ha bide stresli yerlerden kararsız bırakılan yerlerden uzak durmaya çalış. Rabbimin izniyle rahata kavuşursun. Şimdiden geçmiş olsun. Sağlıcakla kal 🙂


bbgbbg
Kardeşim kalbinle küfürü söylemiş olsan bundan rahatsızlık duymazdın.Ama senin kalbin bunlardan rahatsız olduğuna göre kalbin söylemiyor demektir.Kafaya çok takmışsın içinden küfür sözleri geldiğinden şeytanın şerrinden Allah’a(azze ve celle) sığın.Çokta takma zaten Allah’ın izniyle kısa süre sonra geçer.Düşün yanında biri var sürekli haşa Allah’a(cc) küfür ediyor ve sende kalben bundan rahatsız oluyorsun.Eğer o yanındaki kişiyi görsen küfür sözlerini sen söylemediğin ve kalben bu sözleri onaylamadığın ve rahatsızlık duyduğun için dinden çıkmazdın değil mi? Aynen öyle de şeytanda srnin yanında sürekli bu küfür sözlerini fısıldıyor.Tek farkı şeytanı göremiyorsun.O yüzden küfre düştüğünü düşünme.Şeytanı susturmak içinde yukarda dediğim gibi şeytanın şerrinde Allahu Teala’ya sığın kardeşim.Felak ve özellikle Nas surelerini okuyabilirsin.Nas suresinin türkçe manasınıda öğrenerek oku yani ne dediğini bilerek.İnşaAllah bu vesveseyi atlatırsın kardeşim.

Okudunuz mu?  Salavatın okunuşu hakkında

Kayıtsız Üye
Banada yerli oluyor bende son günlerde çok sık yaşıyorum aynılarını benimde bir sorum olacak şeytan vesvese verdikten sonra ben bunu kendim söyledim korkusu oluyor bazen vesvese yapsamda takmıyorum sonrada takmadığım için tövbe etmedim acaba günah mı tövbe etmedim ya ben soylediysem korkusu oluyor buda vesvesemidir?

Bende aynı şeyleri yaşıyorum takıntı haline geldi birde acaba şeytan vesvese mi veriyor yoksa ben kalben mi düşünüyorum düşüncesi beni kahrediyo bir süre sonra yoruluyorum direnmeye ama devam ediyor sürekli tövbe ediyorum bana da yardımcı olun nolur


cpuslayer
Kardeşim vesvese yaşadığın kesin. İçinden söven sövsün. Önem vermezsen hıhı sen konuş dur deyip dinlemezsen olay bitecektir.

Eğer ki hala geçmiyor ise hariçinde musallat ta olabilme ihtimali var.
Şöyle ki b12 eksikliği demişsin. Kan hastalıkları musallat belirtisi….

Ailende eve faiz giriyor mu ? zekat veriliyor mu bunları bir araştır.

Bir de şöyle bir durum var.

Porno izleyerek istimna olmaktan musallat geliyor ve zamanımız gençleri çoğu bu hastalığa yakalanmış durumda. Bu yollara sizi sevkeden nefsiniz+lümme-i şeytan+ porno izlemekten gelen musallat.

Yeri sağ bacağın sol baldırındaki damar üzeridir. Başka biri eli ile oraya bastırdığında hissedilen ağrıdan anlaşılabilir. Bu meret 100 kısasla ölüyor.
Bunun hariçinde işlediğimiz günahlardan gelen musallatlar da bu konuşma ve küfür olayını yapar.
En güzeli nasuh tevbesi yapman.
Akabinde ”Niyet ettim tevbemin kabulü, benim ve ailemin ve tüm Ümmet-i Muhammedin üzerinde ki şeytanların, bela ve şer ile hastalıkların defi niyeti ile, Allah’ ım niyet ettim yalnızca senin rızan için sadaka vermeye. Yarabbi sen az olan bu sadakamı çok olarak makbul ve kabul eyle. Amin.” diyerek sadaka ver.


Kayıtsız Üye
yatsı namazındaydım içimden bir anda ateizmle ilgili bir şey geçti heralde öyle hatırlıyorum.Sonra içten ses vererek hayır ben öyle ben bişey demem dedim tekrar mı kılayım namazı içten söyledim bu arada.Vesveseye bazen arada bir cevap vermek zorundaymışım gibi hissediyorum da.


Kayıtsız Üye
Güzel yazmışsın Allah razı olsun.Bir Hocaefendi demişti Şeytan insanı diğer hatalara yoneltemeyince böyle yaparmış.Ben de dayıniz gibi tez vakitte uygun bir kısmet ile evlenmeniz hayırlı olur diye düşünüyorum. Çocuğunuz da oldu mu , Hayırli meşgaleler
ile inşAllah baya baya kurtulursunuz bu düşüncelerden.En büyük hazinemiz iman.


Hoca
< ben karisi olarak gunahkarmiyim? >
Hidayeti için sürekli dua edin ama vaz geçmezse nikahınız düştüğü için bir çıkar yol bulmalısınız


Buğra99
Selamün aleyküm arkadaşlar ben bu son 1 haftadır psikolojik sıkıntıya girip kafayı üşütme derecesine geldim ciddi şekilde. Aklıma dinle dalga geçilen şeyler geliyor ne yaptıysam olmadı geçmiyor kafamdan vedveseye tepki olarak hayır falan diyorum ama bazen aklıma gelip o düşünceye tebessüm ettiğim oldu sonra dinden çıktığımı sandım 4 kere tebessüm edip bozdum tövbe mi engelleyemiyordum psikolojik olarak çok yıpranıp uğraşmaktan yoruldum artık ne yapcam bilmiyorum bu gülmeden sorumlu muyum net olarak yazın yoksa kafayı yicem az kaldı hayatım zindan oldu yav

Okudunuz mu?  Kurana el basarak yemin edip bozmanın günahı cezası nedir

Kayıtsız Üye
Bir defa o küfürleri eden siz değilsiniz iblis yoldan çıkarmak için sizin sesinizi taklit eder KANMAYIN. Benim bildiğim tek çare daimi zikir dir ALLAH ALLAH ALLAH her an yatarken yürürken iş yaparken içinizden daima ALLAH deyin ALLAHın anıldığı yerde barınamaz dua tamam ama vesveseye çare zikrullah


ysfff64
Kardeşim sen hiç dert etme çünkü o sözler senin sözlerin değil o sözler şeytanın vesveseleri sen bunu dilinle söylemediğin sürece o sözlerden ötürü hiçbir günah yazılmaz.Şeytanın sözleri olduğunu da şöyle ispat edebiliriz: senin kalbin bundan rahatsız oluyor ve söylemek istemiyor bu sözler senin olsaydı eğer sen bundan rahtsız olmazdın. birde eklemek istediğim bir şey var risale-i nurları hiç duydun mu? eğer duymadıysan bu kitapları araştırmanı tavsiye ederim. zaten araştırınca çok beğenip alacağına eminim .VESSELAM


Kayıtsız Üye
Arkadaşım aradan çok zaman geçmiş ama yine de inşAllah görürsün. Okb için psikoloja gittin ya ileride iş hayatında sıkıntı çıkardı mı? Yani devlet veya özel sektör böyle şeylere dikkat ediyor mu? Umarım görür ve cevaplarsın


İsmile
Bu sıkıntı bende de başladı eskiden böyle vesveseler duyardım ama nasıl olabilir derdim abdest vesvesesinde bir nebze düzelme başladı Allah’a şükür olsun ama o gün bu gündür sürekli küfürler geliyor aklıma kelimeler başka türlü geliyor aklıma ve bir ses sürekli bu senin düşüncen sen söyledin bunları diyor her defalarca kez şehadet getiriyorum deseniz ki bu köyü bir şey mi değil ama ben hisse kapılıp korku ile getiriyorum bazen namazı bozuyorum şehadet getirip yeniden başlıyorum yaşamadan bilemedim ama gerçekten çok zor takmayım diyorum ama çok zor oluyor

Selamun Aleyküm Bu düşünceler bende sıkça olmaya başladı sürekli olarak geliyor ve çoğu zaman ağzımdan çıktı mı çıkmadı mı diye şüphe ediyorum bazen aklıma geliyor yanaklarım kıpırdasa acaba böyle bir şeye güldüm mü diye şüphe ediyorum kalben çok huzursuzum her abdest ve namazdan önce şehadet getiriyor öyle namaz kılıyorum aralarda bile sürekli şehadet getiriyorum çok bunaldim ne yapmalıyım


Kayıtsız Üye
Ben 12 yaşımdan beri namazımı kılıyordum sonra 2019 yılında aklıma şeytan tövbe estağfurullah Allâh ( c.c ) küfürlü laflar gelmeye başladı ben resmen delirecek oldum. Hocaya gittim, psikoloğa gittim. Sonra düzeldim namazımı iyi kılmaya başladım ramazan ayında sonra ramazan ayından çıktıktan 2 -3 ay sonra namazı iyice bıraktım hiç kılmadım her seferinde şeytana uydum Allâh’a söz verdim tutmadım. Sonra yeniden düzgüncene namazımı kılmaya başlayım dedim bu seferde kafama tövbe estağfurullah Allâh ( c.c ) şirk, küfür, gibi laflar geliyor çok canım sıkılıyor sanki kalbim mühürlenmiş gibi hissediyorum. İçim hiç rahat etmiyor ne yapacağımı bilmiyorum. Namaz kılmaya kalkıyorum abdest alıyorum sonra abdestim olmadı zannediyorum yeniden alıyorum. Kuran okumaya veya dini kitap okumaya kalkıyorum yine aklıma geliyor yapamıyorum.
Ne yapmam gerekiyor. Lütfen bilen varsa söylesin. Teşekkürler

Okudunuz mu?  Evden kıble yönünü bulmak

misafir4
güzel kardeşim bak, problemlerinin ortak noktası ne ? aklıma böyle geldi, sanki şöyle hissettim. böyle bir dünya yok güzel kardeşim. insan şöyle bir hataya düşüyor, aklına esenlere mani olabileceğini zannediyor. insan aklına esenlere mani olamaz, insan ancak bunları ciddiye almayıp bunların üzerinde durmayabilir. üzerinde duracağın şeyin bir aslı astarı olsun, aslı astarı yoksa boşver gitsin. bu şuna da benziyor, insanın ben uzaylı mıyım ki diye aklına gelmesine veya ben uzaylı değilim diye kendi kendine telkin etmesine benziyor.

kalbin mühürlenmesi de senin bahsettiğin gibi bir şey değil. kuran ı kerim de, zulmün karanlığı anlatılırken nasıl anlatılıyor ? kafirlerin, bulutlarıyla fırtınasıyla, denizlerin altında zifiri karanlıklarda oldukları ve ellerini çıkarsalar, NEREDEYSE ellerini dahi göremeyecekleri anlatılıyor. demek ki uğraşsalar salağa yatmasalar, onlar bile görürler. ayrıca abdestinin olmaması içinde bir neden yok, 12 yaşından beri abdest alırken oluyordu da şimdi mi olmuyormuş? abdestin farzları mı değişmiş ? güzel kardeşim yaratıldık, başıboş bırakılmadık ve tekrar Rabbimize döndürüleceğiz, yaradılışın kanunlarını esnetebilen kimse de yok ve bizler sadece yaradılış maksadımıza uygun, çirkinlikleri sıyırıp temizlerini seçdiğimiz ve varış yerine hazırlıklı bir hayat sürmek muradındayız. bunun harici de çirkin temiz ayırmadan, rastgele, anlamsız bir yaşam sürmek sonucuna geliyor. yani boşver aklına gelenleri, olayın öyle gözde büyütüp karıştıracak içinden çıkılamayacak bir tarafı da yok. kuluz ve varış yerine gidiyoruz ona göre hareket et işte.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm kardeşim bende 20 yaşimdayim

Banda böyle şeyler oluyor hatta şimdi bile

oluyordu sonra anladım ki benim başıma tek

gelmiyor Korkuyordu ürperiyordum ama bu

düşünceler en çok ta kuran okuduğumda namaz

Kıldığımda oluyordu. Sonra araştırmaya karar

verdim ve senin yazdıkların çıktı karşıma

gerçekten benden daha fazla şey istemeyerek

düşünmüşsün. Ama anladım ki bu şeytan

vesveseleriymis ve artık içim rahat nezamn

düşünsem vesvese deyip geçiyorum ve

unutuyorum. Allah’a emanet olun


Allah hakkında küfürlü vesvese, Allaha küfür vesvesesi , haşa Allah’a küfür etmek

Bu kategoride yer alan Düzenli namaz kılamıyorum ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese ve Haşa Allaha küfür Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.