Anasayfa
8 Haziran 2023, 12:08
sizden07
Abone

Düzenli namaz kılamıyorum ne yapmalıyım?

Düzenli namaz kılamıyorum ne yapmalıyım?

feci
Arkadaşlar bunu sürekli bir hale getiremiyorum.Boş vaktim var ama nedense namazları kaçırıyorum .Bir türlü başlayamıyorum.Ramazanda başlamıştım sabah namazlarını ve diğer namazları kaçırmamaya çalışıyordum ama nedense 2 aydır bir türlü bir başlayamadım.

Ve en çok üzüldüğüm nokta.Lütfen beni affedin arkadaşlar.Ne zaman zor durumda olsam , bir isteğim olduğunda namaza başlıyorum ve biliyorum bu çok yanlış bir şey siz ne düşünüyorsunuz.

Namaz kıldığım zamanlarda çok sakin ve anlayışlı oluyordum .Ama nedense bir bıraktım ani sinirlenme felan.

Arkadaşlar açtıgım konuyada bakabilirsiniz.O kadar boş vaktim var ki .Konu açmıştım Kuran’ı kerim öğrenmek için.Halen öğrencem.Yardım arkadaşlar

Nasıl sürekli hale getiririm.lütfen yardım


Cevap: Düzenli namaz kılamıyorum ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Ben de senin gibiyim üstelik Kuran okumayı da unuttum tek sevindiğim nokta son 5 gündür aksatmadan namazlarımı kılıyorum inş. devam ederim.

Okudunuz mu?  801 defa ya habir okumak

Cevap: Düzenli namaz kılamıyorum ne yapmalıyım?

_ahmet
Aynı sorun bendede var ilk namaza başladığımda hiç kaçırmazdım sonradan sürekli bahane bulup namazları kaçırmaya başladım kendi kendime düzelmeye çalışıyorum ama pek olmuyor.


Düzenli namaz kılma alışkanlığı nasıl kazanılır

@hmet
Düzenli namaz kılma alışkanlığı nasıl kazanılır?

Namaz alışkanlığının kazanılabilmesi için ilk etapta namazın öneminin anlaşılması gerekmektedir. Namazın önemini çok iyi kavrayan birisi zaten namaz kılar ve bunu alışkanlık haline getirir.

Namaz kılmanan getirdikleri nelerdir ?
Namız kılmazsak bizden götürecekleri nelerdir ?

Bu iki sorunun cevabını bilip iyi analiz ettikten sonra namaz kılmak zor gelmeyecektir.

Okudunuz mu?  CUNUP muyum değil miyim

Ayrıca cemaatle namaz kılmak da namaz alışkanlığını kazandırmak konusunda çok faydalı olacaktır. Namazla ilgili videolar izlenmeli, kitaplar okunmalı, sohbetlere gidilmeli. Bu şekilde namazın önemi iyice kavranmalı.


feci
hocam camide kılıyorum zaten öyle daha iyi oluyor .Hocam bir sorum daha var.Sırf bir isteğim var diye kabul olması için dua ve namaza başlamak sizce doğru mu ?


yasemin
Namazın insana kattıklarını okuyun , araştırın bunları düşünerek hayatınıza enjekte etmeye çalışın , yani önce bilgilenin , gerisi Mevlanın izniyle gelir . Dert insana yol gösterir , sıkıntıda ,dilekte , bir şey istemekte seccdeye yönelmenize bir sebeptir . Ama şu varki genel anlamda kılmayıpta , ara sıra isteğiniz olunca derdiniz olunca yönelirseniz bu sizin samimiyetinizin miktarını gösterir , devamlı ibadet , samimiyetin ve ihlasın göstergesidir. Unutmayın ki , hatırladığınız kadar HATIRLANIRSINIZ .

Okudunuz mu?  Sinirli anında ağızdan kötü söz çıkması

killfrenzy2
İnandığım halde düzenli beş vakit namaz kılamıyorum

Merhaba,
Nereden başlayıp ta yazacağımı bilemiyorum. Allah’a ve gönderdiği tüm peygamberlere ve onlarla inen kitaplara inanan, Resülullah (sav) efendimizi peygamberim olarak kabul eden birisiyim. Sürekli 5 vakit namazımda değilim maalesef. Ama Kur’an-ı Kerim’i, doğruluğuna inandığım kaynaklardan Peygamberlerin ve Peygamberimizden sonra gelen evliyaların hayatlarını okumayı seven, çok okuyan, feyz almaya çalışan da birisiyim. İlimle amel etmemenin ne kadar tehlikeli ve günah olduğunun da bilincindeyim. Ama çoğu zaman nefsime yenik düşüp namaz kılmıyorum ya da bazen içki içtiğim dahi oluyor, haram olduğunu bile bile!!
Benim sıkıntım 2009 yılında alerjiden dolayı hastaneye gidip ölüme yaklaştıktan sonra başladı. Nefessiz kalıp ruhumun burnumdan çıktığını hissettim. Sonrasında kalbimde doğuştan gelen kapak sarkması olduğunu öğrendim, daha önce yediğim kullandığım ilaçlara alerjim başladı. Şimdi de ne yapsam alerji olacakmışım gibi hissediyorum. Bazen bayılacak gibi oluyorum, nefes alamayacak gibi oluyorum, anlamsız sersemlikler halsizlikler oluyor. Bunlara tıbbi anlamda yorum yapın diye yazmıyorum, dertlerşmek istiyorum sadece. Böyle olunca Allah’a sığınıyorum. Abdest alıp namaz kılıyorum, sureler okuyorum, evliyanın hayatlarından okuyorum raahtlıyorum. İçim ferahlıyor. Sonra yine eski umursamaz halime dönüyorum. Namaz kılmıyorum. Böyle yaptıkça sadece derde düştükçe Allah’ı anıp, dertsiz olunca haşa unutuyorum. Sınavları birer birer kaybediyorum. Böyle yaptıkça ahirette Peygamberimize, sahabeye, evliyalara komşu olamayacağım, onları göremeyeceğim diye korkuyorum ama korktuğum halde yine de yapmıyorum. Bu ara şikayetlerim çoğaldı. Hastaneye gittim bir kaç tetkik yaptırdım panik bozukluğum olduğunu söylediler, fiziksel bir şey çıkmadı. Panik bozukluk diye bir şey yoktur, Allah’a sığınmayan ve başa gelen iyi veya kötü her olayın Allah tarafından geldiğine tam olarak inanmayan bir kalp vardır bence. Bunu beynime anlatsam da nedense kalbim korkuyor. Biyerde nefessiz kalıp öleceğim diye korkuyor. Halbuki yaşamak ne kadar normalse ölümde o kadar normal. Ölmek Allah’ın indinde bir alemden başka br aleme geçmektir. Başka bir gezegene yolculuk yapmak gibi. Ama bundan çekiniyor kalbim. Sırf bunlardan dolayı kendime sinir olmaya başladım. Hem ibadet etme hem de öleceğim, cehennemlik olacağım diye kork!! İkiyüzlülüktür bu! Allah demiş işte size Peygamber ve halis bir kitap gönderdim diye. Al oku, anla, idrak et, o kitaba ve sünnete uy. Ne kadar zor olabilir ki! Bunları buraya yazdığımda kalbime kibir gelecek diye de korkuyorum. Bir an ne artistlik yapıyosun ki diyorum kendime, gene üzülüyorum.
Yaz yaz bitiremeyeceğim. Okuyan arkadaşın kafasını ütülediysem affetsin beni, bana dua etsin. Allah hepimize salih amel işleyecek kalp versin ölmeden önce. Adam gibi ibadet etmeyi de nasip etsin.
Allah’a emanet…

Okudunuz mu?  Cübbeli hocanın kitapları varmı e kitap olarak ?

BİLGİ
Hayır kardeşim eğer üzüldüğün zaman sevindiğin zaman bir olay yaşadığın zaman namaz kılıyorsan bu senin yanlış bir davranışın değil aslında doğru bir davranışın zaten gerçek bir mümin böyle davranmalıdır sen ALLAHU TEALA ya ne kadar secde ve itaat edersen ALLAH da o kadar sana sevap yazar…

Okudunuz mu?  19 yaşındayım ama kendimi tutamıyorum yanlış birşey yaparım diye korkuyorum:(

Kayıtsız Üye
Ben namazlarımı kılan birisiyim. Son iki senedir ailevi sorunlar kocam beni aldattı hemde suçum yokken boşamaya kalkması şuan ayrıyız. Yalnız olduğumdan dolayı
Namazlarımı aksatmalarım namaza durduğum an euzu besmele çekince başlıyorum ağlamaya sinirlenmeler başkalarını kırmalarım . Çok üzülüyorum. Çok ağlıyorum. Kırdıklarımdan özür diliyorum. Allah’a yalvarıyorum beni senden uzaklaştırma diye. Kıldığım namazlarda hatalı kılmalar çaresizim. Okuduğum süreleri yanlış okumaya başladım. Ne yapmalıyım
Psikoloğa git demeyin ne olur başka şeyler söyleyin. Yaşım 55 çalışıyorum. Ama arkadaşlarımı falan kırıyorum. Ölmeyi düşündüm
Allah’ın verdiği canı Allah alır. Allah’tan korktum. Çok çaresizim. Namazımı aksatmamak istiyorum. Sabah namazını bile kalkıyordum. Şimdi ezanı duyuyorum kalkıyorum abdest alıyorum . Namaza tam dururken ağlıyorum . Sürekli.

Okudunuz mu?  Zina yaptım, şimdi zina yapan kızlamı evlenmek zorundayım

vel Fecr
Bacım yaşadıklarınız zor bir durum, Allah size yardım etsin.
şimdi sizin durumunuzu, biz yaşamadık size çok yardımcı olamayız ama müslüman olarak namazlarınızla alakalı şunu emri bil maruf yapabilirim.
öncelikle amelinizin hayatınızda oturmasnı istiyorsanız ilim almanız gerekiyor.

peki nerden ilim alacağım diyorsanız. a cemaati b cemaatini kastetmiyorum. yapmanız gereken çok kolay. günde 1 saat ayırsanız emin olun çok şey değişecek Allahın izniyle.

Okudunuz mu?  Dua için cuma günü ögle ile ikindi arası

1- kuranı kerimin türkçe mealini bir okumaya başlayın.
2- yaptğınız amel ile alakalı ayet hadis araştırın.

örneğin namaz; namaz ile alakalı ayetleri ve hadisleri okuduğunuzda emin olun onun şuuru çok şey değiştirecek sizde.
sonra gıybete bakın, yalana bakın, kibre bakın. bunlar islamda bize ne diyor.
kime sorsan başkasının arkasından gıybet etme bu günahtır der ama ayette geçen gıybet etmek kardeşinin etini çiğ yemektir gibidir demez. o yüzden ilim.

Okudunuz mu?  Yüz maskesi caiz mi?

Allah’a emanet.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben hamileyim bir günüm günümü tutmuyor malasef çok halsiz oluyorum hastalanıyorum sürekli uyuyorum buda namazlarımı kaçırmaya sebeb oluyor içim içimi yiyor Allah affetmez diye ne yapmam gerekiyor


mfi
21 gün sıkıla sıkıla kıl 21 gün mevzusu var. ondan sonra gerisi gelir

Okudunuz mu?  İstem dışı uyumak ve namazı kaçırmak

Kayıtsız Üye
Giden gitmiştir boş verin. Zaman her şeyin ilacı. Siz yapa bildiğiniz ibadetlerinize dikkat edin. Benimde bazen çok kötü olduğum anlar olmuştur. Dediğiniz şekilde benimde namazdayken ağladığım olmuştur.Sanki acımı Rabbime haykırıyorum bir onu görüyorum yüreğime yakın. Yaşadıklarımız ibadetlerimizi yapmamak için bahane olamaz. Hiç bir şey baki değildir. Zamanla bütün sıkıntılarınızın geçmesini diliyorum Rabbimden.

Okudunuz mu?  Geceleri uykudayken ruhum daralıyor kasılıyorum ve kurtulmaya çalışıp uyanıyorum??

namaz kılma alışkanlığı nasıl kazanılır, namaz alışkanlığı en iyi nasıl kazanılır, düzenli namaz kılma alışkanlığı nasıl kazanılır

Bu kategoride yer alan Bayanlar adet döneminde kur an dinleyebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Düzenli namaz kılamıyorum ne yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.