Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

ALLAHA küfür eden (TÖVBE HAŞA SÜMME HAŞA) biri gördüğümüzde ne yapmalıyız?

ALLAHA küfür eden (TÖVBE HAŞA SÜMME HAŞA) biri gördüğümüzde ne yapmalıyız?

Ferhat1991
SELAMUN ALEYKÜM ABİLERİM ABLALARIM KARDEŞLERİM ALLAHA küfür eden (TÖVBE HAŞA SÜMME HAŞA) İSLAM DİNİNE KÜFÜR EDEN (TÖVBE HAŞA SÜMME HAŞA) biri gördüğümüzde ne yapmalıyız? ŞİDDETLEMİ YÖNELMELİYİZ İKAZMI ETMELİYİZ YOKSA ALLAH (CELLE CELALUHU)A MI HAVALE ETMELİYİZ?


Cevap: ALLAHA küfür eden (TÖVBE HAŞA SÜMME HAŞA) biri gördüğümüzde ne yapmalıyız?

Allahın1Kulu
AleykümSelam aynen kardeşim bende arada bir facebook ta guruplar görüyorum Tövbe Haşa Allah’a Peygamberimize Dinimize küfür ediyorlar… ama mantıklı düşünürsek İslam Dinine çağırmak küfür etmekten daha güzel gelmiyormu ? ben böyle düşünüyorum ama asıl cevabı umarım bilgili kişiler verir…


Yanıt: ALLAHA küfür eden (TÖVBE HAŞA SÜMME HAŞA) biri gördüğümüzde ne yapmalıyız?

pelin77
Allah nası biliyosa öyle yapsın hepsini !!!

Okudunuz mu?  Peygamberimiz insan öldürdü mü

Soru: ALLAHA küfür eden (TÖVBE HAŞA SÜMME HAŞA) biri gördüğümüzde ne yapmalıyız?

selami6363
ben sadece derim elemtere duasını biliyorsan gerisini Allah’a bırak rabbim ne eyler ne eylerse güzel eyler rabbim nasıl ebabil kuşları ile fillere taş yağdırdı ise onlarında cezasını verecektir


YaZaROW
Kafirun suresini onlara okurdum.


Cennet_Işığı
Arkadaşlar bende bu sorunla karşı karşıyayım böle gruplar kurmuşlar facebookta ondan etkilenip aklımda o söylnen ahlaksız ve terbiyesiz sözler (TÖVBE TÖVBE YA YÜCE ALLAHU TEALA) çıkıyor. Bu da benim psikolojimi bozuyor.. Selametle Kalın


ravza 2
Elimden geldiğince onlara karşı çıkardım mesela sitelerine girdim bir güzel münakaşa ettim anlattım veee sonunda banlandım ama yılmadım öbür bilgisayarımdan girdim yani yılmazdım onlarda anlıyacak fakat çok geç olabilir RABBİM BÜTÜN BU KARDEŞLEREDE HİDAYET VERSİN

Okudunuz mu?  Askerde Namaz ve Cuma Namazı

Necip
öyle birseyle karsılasmak istemem ama olursa önce uygun bir dille uyarı yaparım olmazsa kavga ederim.


burcealtug
kavga etmek ne denli doğru?Biz hüküm gününün sahibi miyiz?Onlara ceza keselim. Atesit insanla fazla münakaşa etmeyeceksin. Özellikle de dini konuda ….ama ona bildiğin ilmi anlatmanın yolunuda bulacaksın. Dönüp arkanı gitmeyeceksin. Bu zor çok zor ama peygamberimiz daha zorunu başardı.

Ben kuranın konuştuğuna yrekten inanıyorum. Atesit birine kuranı mealini okurdum mesela.


bonasera
vakıf olmadığınız bir konuda bir ateistle tartışmaya girmeniz bence doğru olmaz. Bilimi tek tanrı kabul eden tesadüfçü arkadaşlara kalkıp ayet şöyle böyle diyor demek yerine o bilimin Allah’ın varlığını nasıl açıkladığıyla alakalı örnekler verilebilir. Ya değilse vatandaşa ayet şöyle hadis şöyle diyor derseniz adam zaten kabul etmiyor ayeti de hadisi de. Asıl sorun islam aleminin uyuduğu konularda ateistlerin neden ileri gittiği. Dünyanın geoid şeklini 1400 sene öncesinden haber veren Kuran varken müslümanlar neden pozitif bilimlerden geri kalmıştır?

Okudunuz mu?  Hz. Yusuf Hakkında Hadisler

Kayıtsız Üye
Dünden beri sersem gibiyim eşimle tartıştık ve bana kufur ettiği yetmiyormus gibi Allah ima dinime kufur etti ne yapacağımı bilmiyorum


nurol
küfür eden zavallılara acırım ama yapılması gereken ( emri bir mağruf veneyhail münkerdir . onlara iyibir hitabe ile konusur akılile ilim ile anlatırım düsüncesinden vaz gecmasini saglarım .ancak tatlı dilile kırmadan – cünki o kiside islama aday durumundadır. eğer fayda vermiyorsa elimizle + dilimizle mudahele etmek gerek . bunuda yapamıyorsanız içinizden (kalbinizden buguz etmemiz gerekiyor . bu çok önemli cünki bircok ayette Allah cc kime hidayet ederse o kurtulusa erer .dua edelim Allah cc hidayet versin . amiin

Okudunuz mu?  1 gün cünüp kalmam gerekiyor.. Günah olduğunu biliyorum ama çok mu günah? Bu günahımı nasıl affettirebilirim?

Kayıtsız Üye
çok zor dayanıyorum birisi Allah’a küfür ettiği zaman.. nasıl tepki vereceğimi bilemiyorım kan tepeme çıkıyor.. arkadaşlarımdan da bunu yapanlar oldu kendileriyle görüşmüyorım artık.. çok zor bir durum insan katil olur.. annenize küfür edilse daha çok tepki gösterirsiniz ama insanın Rabbine küfür edildiğinde durup kalıyorız tepki veremiyoruz… Niye böyle oluyor Allah dilimizi kullanma gücü versin yanlış yerlerde bulunmamak lazım ki benim çevrem ateist insanlarla dolu buda benim sınavım galiba..

Okudunuz mu?  Hz. Mehdi Hakkında birkaç soru ve hastalığım

Kayıtsız Üye
arkadaşlar ben olsam u kişiyi öldürürdüm gerçekten çünkü Allah’a küfür eden kimse onu kaybetmiş ve dinden çıkmış demektir zaten şeriat kanunundada bu dogrudur öldürülmesi vaciptir


TİMUÇİN
Allah’a peygambere küfredenin cezası öldürülmektir..sahabeler kab bin eşref isimli bir şairi islamla peygamberle hakaret ettiği için suikastle öldürmüşlerdir.sabittir.fakat bunu şahışlar mı yapar devletler mi.imanı çok olan kendisi halleder böyle bir kafiri.islam ve değerlerimiz bize canımızdan daha değerlidir.canı her şeyi yaratan o olduğuna göre ..


halilcan
bu tarz konularda cezaları devlet yapar diye biliyorum çünkü öbür türlü fitne çıkabilir.

Okudunuz mu?  Buruna Su Verme Vesvesesi

Sanırım bu tarz durumlarda yerine göre sert yada yumuşak davranıcaz ama illaki bir tavır olması lazım.

Nisa suresi 140. ayette; Allah’ın âyetlerinin inkâr edildiğini ve alaya alındığını işittiğinizde, başka bir söze geçmedikçe, onlarla bir arada oturmayın, yoksa siz de onlar gibi olursunuz, denilmektedir.


Kayıtsız Üye
Beyler merhaba benden boyle seylerden etkilendim ve bilic altima girdi psikolojim bozuldu icimden birisi (Tövbe Haşa) Allah’a laf ediyor ama cidden kendi istegimle soylemiyorum bir dua bisey onerin lütfen


orgillan
Kardeşlerim benim size tavsiyem siz tebliğinizi güzel bir dille yapın sonrada şu ayetlere icap edin..

Okudunuz mu?  Resim çizerken insan sureti hayvan resimleri yada başka canlı resimleri yapmak günahmı?

”Onlar, Allah’ın kalplerindekini bildiği kimselerdir. Öyleyse onlara aldırma. Onlara öğüt ver ve onlara, kendileri hakkında etkili ve güzel söz söyle.(NİSA/63)

”Ayetlerimiz konusunda ‘alaylı tartışmalara dalanlar:’ -onlar bir başka söze geçinceye kadar- onlardan yüz çevir. Şeytan sana unutturacak olursa, bu durumda hatırlamadan sonra, artık zulmeden toplulukla beraber oturma.”(ENAM/68)

”Kullarıma söyle: (İnsanlara karşı) en güzel sözü söylesinler. Çünkü şeytan aralarını bozar. Çünkü şeytan insanın apaçık bir düşmanıdır.”(İSRA/53)

Bundan sonra laf atmaya devam ederlerse…

”Cahiller onlara laf attıkları zaman, selâm! der (geçer)ler.(FURKAN/63)


Nihat Erdem
Önceliğin Aleyküm selam. Cevap variyorum kardeşim. O ortamdan uzaklaşmalısın kardeşim. Söversen, döversen sende günaha girersin. Ben çok duydum ateistlerin ALLAH’a küfür ettiklerini maalesef. Öyle kişilerden uzak dur. Lafı duyana değil söyleyene günahtır. Onları ALLAH’a havale et.

Okudunuz mu?  Miraç Kandilinin Fazileti Ve O Gün İşlenecek Günahlar Ve Sevaplar

Kayıtsız Üye
Demin böyle pis şirret biriyle karşılaştım. Kulağında kulaklık biriyle konuşuyordu ve Dilim varmıyor söylemeye) Allah’a küfrediyordu. Ne yapacağımı bilemedim Önünde durdum. kulaklığı çıkardı ne var dedi. Allah’a küfretme dedim. Tmm işine bak burada telefon da konuşuyorum diye geveledi. Ben sap gibi yoluma davam ettim. Akşama beş dakika vardı. Kıldım ama şuan ki ruh halimi anlatamam. Ne yapmam gerekir Bişey yapmayacakamıyım dedim. sonra peygamber olsa kavga mı ederdi diye sordum kendi kendime. Ama bilse sövmez dedim. Tekrar gittim aynı yerde kulağında kulaklık. İki dakka konuşalım dedim. Hayırdır nevar adresi mi soracaksın dedi. Dedim ki Allah a küfretme kendine yazık etme. Bak başına bişey gelir. Pişman olursun dedim. Bana tamam tamam dedi hehe dedi. Çok duyduk diye bişeyler geveledi. Konuşuyorum işine bak dedi. Bıraktım geldim. Allah’a havale ettim. Sanal alem farklı canlı şahit olmak farklı. O an onu gebertesi geliyor insanın. Ama yapamadım. Belki de korkudan… bişey yapmadığımiçin Allaltan utandım. Artık ne dersiniz bilemiyorum.

Okudunuz mu?  Vampir, zombi gibi yaratıklara inanmak günah mı

Kayıtsız Üye
Aleyküm selam cümleten bu soruna bir çözüm gerekli ,

Rabbimize laf geldiğinde susarsak korkak ve zalim olmaz mıyız ? Ama gücümüz yetmiyor diyelim bu seferde insanın psikolojisi bozuluyor bıçaklamı dolaşsak ne yapsak?


muvaffak
Nisa 140. ayette Rabbimiz bu gibi durumlarda nasıl davranmamız gerektiğini açık şekilde ifade etmiştir. Ayetin manasından yola çıkacak olursak Allah ile Allahın ayetleriyle dalga geçildiğini (ve sizin gibi güç yetiremeyecek durumda olunursa) duyarsak, görürsek o iş bitene kadar o yerden uzaklaşmak gerekir.

Okudunuz mu?  Herhangi bir kadın, mühim bir geçimsizlik olmadan kocasından kendisini boşamasını isterse, ona cennetin kokusu haramdır

Allaha küfür edenler, Allaha küfür eden, Allaha küfür etmek cezası

Bu kategoride yer alan Kızlara Melek veya Meleknur ismi koymak caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

ALLAHA küfür eden (TÖVBE HAŞA SÜMME HAŞA) biri gördüğümüzde ne yapmalıyız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.