Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
sizden96
Abone

Buruna Su Verme Vesvesesi

Buruna Su Verme Vesvesesi

CimBomLee
Selamun Aleykum. Hocam ben gusül abdestimi alırken herşeyim tamam fakat burnuma su çekememek beni delirticek acaba genzime gitmedi mi? falan diye. 2 Sorum olucak.
1)Gusül abdestinde burnuma su çektiğimde su genzimden direk boğazıma gidiyor ve bazen sümküremiyorum. Sorun olur mu?
2) Gusül abdestinden sonra bazen kafama takılıyor sol elle sümkürdüm mü diye. Sol el ile sümkürmediysem gusülüm ile ilgili sorun olur mu?

Okudunuz mu?  İhlas suresini yanlış mı okudum?

Cevap: Buruna Su Verme Vesvesesi

Molla_Efdal
Aleykümselam,

1) İçinde bulunduğumuz Ramazan-ı Şerif sebebiyle oruç tutan kardeşlerimiz burna su çekerken dikkatli davranmalıdır. Burna su çekerken genizden boğaza su kaçması durumunda oruç bozulur.

2) Sağ ile su verip sol el ile sümkürmek sünnettir. Yani yapılmamadı takdirde gusle zarar gelmez.

Okudunuz mu?  Vesevese insana birşeyi defalarca aklına getirebilirmi

Cevap: Buruna Su Verme Vesvesesi

CimBomLee
Çok saol fakat ben burnuma su çekeceğim zaman elimi burnuma dayıyorum ve tıkanıyorum acaba su gitti mi gitmedi mi diye vesvese oluyorum ve bazen sümküremiyorum.şimdi kadir gecesi olduğu için kuran okumak istiyorum bir yardım edermisiniz?

Bu kategoride yer alan Kişi bizi görmese hakkını helal etse kabul olur mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Buruna Su Verme Vesvesesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.