Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:30
sizden95
Abone

1 gün cünüp kalmam gerekiyor.. Günah olduğunu biliyorum ama çok mu günah? Bu günahımı nasıl affettirebilirim?

Cünüp kalmam gerekiyor çok mu günah? Bu günahımı nasıl affettirebilirim?

denclis
1-İcaben 1 gün gusül kalmam gerekiyor.Günah olduğunu biliyrum.Ama çok mu günah?Bu günahımı nasıl affettirebilirim?

2-Çağımızın yeni hastalığıda masturba
syon.Bunu nasıl engelleyebiliriz?


Cevap: Cünüp kalmam gerekiyor çok mu günah? Bu günahımı nasıl affettirebilirim?

Hud112
Cenabet olmak kerih görülmüş olsa da aslen günah değil, vakitli ibadetlerin yapılması önünde engel oluşturması sebebiyle günah olmaktadır. Mesela sabah namazından sonra öğlen vakti sonlarına kadar müsade vardır. Amma öğle vakti geçirildiği anda farzı terkettiğinden dolayı günah işlemiş olursun.

Bu hastalık, evlenme yoluyla, eğer mali olarak güç yetirilemiyorsa oruçla yenilir. Tabii işin özü tevbe ve Allah’tan yardım ve sabır dilemedir. Allah yar ve yardımcın olsun.


Cevap: Cünüp kalmam gerekiyor çok mu günah? Bu günahımı nasıl affettirebilirim?

denclis
Lütfen yardım edin

sağol kardesşim teşekkürler.

Okudunuz mu?  Ölü Toprağı uğursuzluk getirir mi?

başka yardı meden var mı


Cevap: 1 gün cünüp kalmam gerekiyor.. Günah olduğunu biliyrumAma çok mu günah? Bu günahımı nasıl affettirebilirim?

mumsema
< 1-İcaben 1 gün gusül kalmam gerekiyor.Günah olduğunu biliyrum.Ama çok mu günah?Bu günahımı nasıl affettirebilirim?
2-Çağımızın yeni hastalığıda masturba
syon.Bunu nasıl engelleyebiliriz?
>

1-Bir gün cünüp kalmak demek, bir günde Allah’ın farz kıldığı beş vakit namazı kılmamk demektir. Bu büyük bir isyandır.
2-Her hastalığın ilacı olduğu gibi istimnanında çaresi var: EVLENMEK


HAMMADUN
< 1-İcaben 1 gün gusül kalmam gerekiyor.Günah olduğunu biliyrum.Ama çok mu günah?Bu günahımı nasıl affettirebilirim? >
Büyücüler Hazreti İbrahim’i ateşe atabilmek için ÇİN ve GANE isminde iki kardeşin zina etmesi gerektiğini söylediler. Zira bir Peygamberi ateşe atabilmek için, böylesi necis bir halin tezahürü gerekiyordu o beldeden RAHMETİN KESİLMESİ için.

Ancak Rab’bi ateşe emretti. SERİN ve SALİM ol.

Neden Serin ve Salim….???

Okudunuz mu?  Birinin şehit olması cennet ehlinden olması için dua etmek uygunmudur?

Çünkü serin’in nihayeti yok. Nasılki sıcak yakıcıdır. Soğukta aynı hal üzere yakıcıdır. Eğer Rab’bi SERİN ol deseydi ve HAD BİLDİRMESEYDİ. O Peygamber ateşte değil, soğukta yanacaktı zira soğukta yakıcıdır.

Eğer bir takım SIHHİ ZORUNLULUKLAR hariçinde ki; mecburiyet hali müstesna olmak üzere. Bundada imanlı bir doktorun kararı esastır, bu gibi büyü ve necis şeyler için sizden cünüp olmanız gerektiği söylenmiş ve buna itaat ediyor iseniz, bu sizi itaat ettiğiniz hal üzere ŞİRKE KADAR GÖTÜRÜR’ki Allah muhafaza…..

İkinci sorunuza gelince.

Biri size kalkarda, Masturbasyon’un beynin yalnış komutla, kemik iliklerine farklı bir direktif göndererek, Kemik iliğinin kan hücreleri arasında KANSER türevi hücrelerin üretimine başladığını ve bu halin zina eden kadın ve zina eden erkekte de aynı türevde olduğunu söylemiş olsaydı. Siz masturbasyonda bu denli ısrarcı olurmuydunuz. Allah ve Resulü’nün helal kıldığında sıhhat, haram kıldığında ise necis ve hastalıklara sebebiyet veren haller olduğunu bilseydiniz yinede bu hal üzere tuttuğunuz yolda ısrar edermiydiniz. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Dini kız isimleri arıyorum

denclis
Allah razı olsun size.Bundan snra hiç yapmayacağım.Ama bir gün cünup kalmak zorundayım banyoya giremiyorum.Nasıl günahım affolur_?


HAMMADUN
Elhamdulillah, Ölümü gösterip hastalığa razı ettin ya bizi Allah senden razı olsun.

Başımdan geçen bir olayı anlatayım inşaAllah size.

Bir gün müşkül bir halde, hocamı aradım.

Hocam müşkül durumdayım, gusletmem gerekiyor.

Peki evladım buraya kadar gel inşaAllah, burada guslet diyince.

Hocam kımıldıyacak halim yok. Param da yok. müşküldeyim dedim. Üstelik siz cünüp dolaşmayınız, attığınız her adımdan mesulsünüz demiştiniz.. Deyince.

Anladım evladım bir kardeşini inşaAllah göndereyim sizi alsın dedi. Rab’bim ilim adamlarının cümlesinden razı olsun. Amin.

Yalnız siz inşaAllah şimdi gusletmeye niyet ediniz. Sonrası Rab’binin takdiridir. Dedi.

Okudunuz mu?  Bilmeden domuz eti veya domuz yağı içeren bir şey yemek

Sizinde eğer bir kardeşiniz, bir arkadaşınız veya yıkanabileceğiniz bir başka mahal varsa o’nu acilen değerlendirmeniz gerekiyor. Ancak inşaAllah sizde şimdiden niyet ediniz.

MUM HOCAM‘ın dediği gibi NAMAZ VAKİTLERİ var bu arada. Namazın terki hiç te hoş değil. Anlayışla karşılayacağınızı umarım.

Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


denclis
Allah sizden razı olsun.Beni büyük günahlardan kurtardınız.Aklımı başıma getirdiniz.Takdir-i İlahi şahid ki;sizin sayenizde yoldan sapmak üzereyken doğru yola döndüm.

Teşekkürler.


HAMMADUN
Teşekkür, şükür mahiyetindedir ki; Ancak Rab’bimin katında kabul görür.

İnşaAllah, Rab’bimin rızasını takdir etmesi niyetiyle söylemiş olasınız. Rab’bim sizden ve MUM HOCAM’dan razı olsun. Amin.


denclis
Amin.Konu kilitlenbilir.


BİRDÜNYAUMUT
< Büyücüler Hazreti İbrahim’i ateşe atabilmek için ÇİN ve GANE isminde iki kardeşin zina etmesi gerektiğini söylediler. Zira bir Peygamberi ateşe atabilmek için, böylesi necis bir halin tezahürü gerekiyordu o beldeden RAHMETİN KESİLMESİ için. >
Sevgili Kardeşim Hammadun ve Sevgili Arkadaşlar.

Okudunuz mu?  Can mal ve namus için adam öldürmek

Ne olur böyle hurafelere, uydurma rivayetlere inanmayın. Kanmayın. Üstelik Çingene kardeşlerimize de iftira atmış, haklarında yalan yanlış hükümler çıkarılmasına vesile olmuş olursunuz.

Bir kere puta tapan bir kavim Rahmeti ne bilir. İkincisi ÇİNGENE diye bir kavim yoktur. Bu gün adına ÇİNGENE denen topluluk hindistan asıllı, yurtlarından çeşitli sebeplerle göç etmiş ve dünyanın çeşitli bölgelerine yayılmış bir topluluktur. Her topluluğun içinde iyi de vardır kötü de vardır.

Eğer çingene tabiri kötülük yapan, öz bakımına riayet etmeyen, cenabet gezen, zina eden, insanları aldatan, katil, madrabaz insanlar için kullanılan bir tabirse ki bu böyledir. Her hırsız, katil, zani, pis, edepsiz insan ÇİNGENEDİR. Soyu, sopu, tabiiyyeti ne olursa olsun dürüst, dindar, edepli, Güzel Ahlaka sahip her kişi de İNSAN-I KAMİL’dir.

Okudunuz mu?  Dinden çıkmış birisi ?

Mürid74
1-Kardeşlerimiz güzel cevap vermişler, fakat bir tehlike daha var ki oda özürü olmadan abdest almayıp, cünüp bir halde vefat edip yüce Rabbimizin huzuruna varmakdır.
Kur´an-ı Kerimde yüce Rabbimiz birak güsul abdesti (her takva sahibi mümin mümkün oldugunca hemen gusül abdest alır) tuvalet ihtiyacımızı bile giderdigimizde abdest almamızı ve daima abdestli olmamızı istiyor.

Nisa 4/43 Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, bir de -yolcu olmanız durumu müstesna- cünüp iken yıkanıncaya kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur veya yolculukta bulunursanız, veyahut biriniz abdest bozmaktan gelince ya da eşlerinizle cinsel ilişkide bulunup, su da bulamazsanız o zaman temiz bir toprağa yönelip, (niyet ederek onunla) yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin. Şüphesiz Allah, çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır.

Maide 5/6 Ey iman edenler! Namaza kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi ve -başlarınıza mesh edip- her iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz, iyice yıkanarak temizlenin. Hasta olursanız veya seferde bulunursanız veya biriniz abdest bozmaktan (def-i hacetten) gelir veya kadınlara dokunur (cinsel ilişkide bulunur) da su bulamazsanız, o zaman temiz bir toprağa yönelin. Onunla yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin (Teyemmüm edin). Allah, size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez. Fakat O, sizi tertemiz yapmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister ki şükredesiniz.

Ehli dünya oldugum zamanlarda benim gibi o zamanlar dünya zevklerine kendini adamış bir arkadaşım vardı. Bir akşam agır sekilde rahatsızlandıgında, ölmek korkusuyla direk Banyoya girip zorda olsa hemen güsul abdestini almış.Bana ertesi gün bunu anlatıgında bir anlam verememişdim, simdi ise onun bunu niye yaptıgını anlamakdayım.

2-Nefs´in azgınlıgına karşı en yararlı ilaclardan biride inşAllah oruc tutmakdır.Iftardada fazla yememeye dikkat etmek gerekir.Nefsini terbiye etmende bir kamil mürşiden yardım isteyip Allah´ın (c.c.) izniyle bu dertden inşAllah kurtulursun.

Allah (c.c.) yardımcımız olsun!!!


almanyali67
Esselamun Aleykum v..v..

Bir kimse gusül almasi gerekirken, Namaz vakti geciyor çok az kalmis olsa kazaya birakılmamasi için Normal temiz esyalarini giyipte gusul almadan evvel Normal sadece Namaz abdesti alsa bu abdestle Namaz kılınırmi? kılınırsa namaz sorasi gusül aliyor ve Namaz tekrarlanmasi lazimmi?


Desert Rose
< Esselamun Aleykum v..v..

Bir kimse gusül almasi gerekirken, Namaz vakti geciyor çok az kalmis olsa kazaya birakılmamasi için Normal temiz esyalarini giyipte gusul almadan evvel Normal sadece Namaz abdesti alsa bu abdestle Namaz kılınırmi? kılınırsa namaz sorasi gusül aliyor ve Namaz tekrarlanmasi lazimmi?
>
Ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeş
Namaz abdesti Gusul abdesti yerine geçmez kardeşim,
çünkü Namaz abdestinde azaları sınırlıyken Gusulde bütün vücut ağız içiyle bereber
bir bütündür Cünüpken sadece Namaz abdestiyle kılınan
Namaz geçerli değildir iadesi gereklidir.

Okudunuz mu?  Erkek talak hakkından feragat edebilir mi?

Kayıtsız Üye
Akşam üstü cünüp oldum ne zamana kadar gusül abdesti almam gerekir


Şema
< ne zamana kadar gusül abdesti almam gerekir >
Bir namaz vakti geçmeyecek şekilde gusül almak farzdır.
Yatsı vakti cünüp olan, sabah ezanıyla yıkanması gerekir.


haso12307
banyoya girememe denenin nedir ki ? en fazla 1 namaz vakti kadar cünüp kalabilirsin su yoksa teyemmüm al ailenden çekiniyorsan uyu rüyalanmış gibi cünüp kalmaktan iyidir

Okudunuz mu?  Gusül den sonra gelen sıvı ile ilgili bi soru ? acill

Kayıtsız Üye
Bizim tuvalet alaturka bu tuvalette boy abdesti kabul olur mu bide tüm geçmiş günahlar için tövbe duası var mı


Şem’a
Banyoda tuvalet olması gusül abdesti almaya engel olmaz.
Tüm günahların affolması için sabah akşam ikişer defa seyyidul istiğfar duasını okuyun ama kul hakları ödenmelidir

Okudunuz mu?  Yaşım geldi geçiyor ama evlenemiyorum

beta
Lütfen bir iddiada bulunurken arkasında kaynak belirtiniz. Evet mastürbasyon dini açıdan yanlıştır lakin mastürbasyonun şimdiye kadar vücuda herhangi bir zararı bulunamamıştır. Kanser hücre üretimine sebep olduğu gibi atıfsız şeyler söylemeden önce lütfen araştırma yapalım. Dini açıdan yanlışlığından bahsetmeniz yeterliydi. Uydurmasyon bilgiler paylaşmak çok yanlış.

Okudunuz mu?  Gusül sırasında sinirlenip bağırmak

1 gün cünüp kalmak , 2 gün cünüp kalmak, 1 gün boyunca cünüp gezmek

Bu kategoride yer alan Medeni olmak açmaksa bedeni... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

1 gün cünüp kalmam gerekiyor.. Günah olduğunu biliyorum ama çok mu günah? Bu günahımı nasıl affettirebilirim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.