Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Babamı evden kovdum ne yapmalıyım

Babamı evden kovdum ne yapmalıyım

vicdan azabı
Selamın aleyküm arkdaşlar… hikayem ben doğmadna önce babam bir kadınla evli kadın 4 tane kız çocuuğu dünyaya getiriyor babamın akrabaları sen erkek değlsin erkek çocuk vermiyorsun bilmem ne değilsin diye kızıyorlar ve babama yeni bir eş bulmasını istiyorlar babamda annemle tanışıyor ve evleniyor ilk çocuk ben oluyorum ve benden sonra 3 erkek daha oluyor.. ama babam nedendir hiç bilmiyorum beni sevmiyor diğer tüm kardeşlerimi öper koklar ama bana iyi geceler demez öpmez gülmez benle konuşurken kaslarını çatar ve bu nedendir hiç bilmem yılalrdan beridir böyledir bu…daha sonra benim üvey ablalarım annem hakkında sayısızca iftira atarlar yok şurda şu kişiyse gördük yok burda bu kişiyle gördük diye. oysaki annem kuran hocası kuran toplantılarına gider ve çoğu zamanda yanında ben olurum.. yılalrdir annemi döver bağırı küfür eder ve nice sayısızca kötülükler yapar.. annemi evden kovdu hi. unutmam annemi evden kovduğunda annem gece kondumuzun kapısının önünde oturmuş ağlıyordu bende yanındaydım babam içeri almıyordu annemi. ben ağlama anne bunlarda geçecek ben büyüyecem elbette diyordum annem o yüzden ağlamıyorum oğlum etrafta insanlar görür diye tuvaletimi yapmadım altıma kaçırdım diye ağlıyorum demişti ve ben bunu hiç unutmadım.. daha sonraları ben askerden geldikten sonra işimi kurdum ve annemi kardeşlerimle ayrı ev tutup çıktık. babama hem maddi dsteksağlıyorum hemde aileme bakıyordum.daha sonra babmada bizle kalmaya başladı ve güzelce gidiyor gibiydi herşey. ama babam yine anneme iftiralarda buluamaya başladı nerdesin şu saatte nerdeydin bu saaatte nerdeydin halbuki her seferinde annemin yanında ben vardım ve Ya camide ya toplantıdaydık babamda kardeşime abin anneni satıyor gibi kelimeler kullanmış bu benim kulağıma geldiğinde hüngür hunfur ağlamış bir babanın oğlu hakkındaki sözleri düşünceleri nasıl olurda böyle olur diye kendime kızmıştım. bir kaç ay boyunca hep aynı diyaloglar bağırmacalar çağırmacalar bu arada babam 20 yıldır çalışmaz hep annem çalışırdı evin geçimi nerdeyse annemin üstüneydi ve annem birgün ise gideceği sırada evde patirti gürültü bende işten yeni gelmiş yatıyordum gece bekçisiydim ben baktım gürültü var dedim ne oluyor bir baktım babam annemi dövüyor ben oi sinirle o boş bulunmayla babamı kolundan tuttum ittim ve evden gitmesini artık bize rha vermesini istedim… o ana kadar hiç bir şey yoktu çünkü çok sinirlenmiştim bir anlık gaflete düşmüştüm. ben geçtim uyudum annemde ise gitti. ben kalktığımda babam elbiselrei toplamış çantasını hazırlamış kendi evine gitmişti. ve benim o gündür bu gündür vizdan azabim var yapasaydım keşke dedim.. babam o olaylardan sonra içkiye başlamış eskidende zaten cook içerdi 2003 yılında bırakmıştı. ama tekrar başlamış ve ben hergumn bunuda duyunca kahroluyorum ne yapmalıyım. babam hiçdeismemiş halen pkkçi halen anneme iftira atar halen küfür eder … bu yazıyı yazarkende uhngür hüngür ağlayarak yazıyorum lütfen yardım edin bu acıya dayanamıyorum bu acı kahrediyor beni.. lütfennn

Okudunuz mu?  Dini whatsapp grupları

Yorum: Babamı evden kovdum ne yapmalıyım

Omer Faruk
Güzel kardeşim,

Anlattıkların noktasında gerçekten zor bir çocukluk ve yetişkinlik geçirmişsin. Evet İslam’a göre babanın çocukları üzerinde hakkı vardır ama çocukların da babaları üzerinde hakkı vardır. Baban maalesef İslam üzere sorumluluklarını yerine getirmediği gibi oldukça eziyet etmiş. Belki tavrın biraz daha yumuşak olsa daha iyi olurdu ama bu kadar vicdan azabına düşmene gerek yok. Allah’a tövbe et RAbbim bağışlayıcıdır.

Okudunuz mu?  Neden Sık sık ihtilam olunur?

Ancak, bir zalim varsa onun zulmünü destekleyen buna ses çıkarmayan mazlumlar da vardır. Suç yalnızca zalimin değil aynı zamanda mazlumundur. Babanın sorumsuzluğunu (20 yıl çalışmıyor) maalesef aile olarak desteklemişsiniz. Ailesine sürekli şiddet ve iftira uygulamış. Başta bu çok yanlış bir tavır. Bugün artık dersini alıp oturması gerekiyor. Allah’tan bağışlanma dileyin ve kesinlikle bu sorumsuzluğunu destekleyici tavırda bulunmayın.

Okudunuz mu?  Kismet Evlilik Kader

İyi yaptınız demiyorum ama bu kadar derin vicdan acısı çekmenizi gerekecek bir şey de yok. Keşke güzellikle başta bu sorumsuzluklarına karşı çıksaydınız.

Unutmayın batılda anne babaya itaat yoktur. Selametle kalın…

Bu kategoride yer alan Gideni geri getirmek için yapılacak şey başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babamı evden kovdum ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.