Anasayfa
18 Kasım 2022, 10:30
sizden95
Abone

Babamı evde istemiyorum

Babamı evde istemiyorum

gasgi
Öncelikle Selamun Aleykum..
22 Yaşındayım , 2 kardeşiz konu birazcık vicdan azabı gibi bir şey hissediyorum.
Yıllar önce babam market işletiyordu işleri iyiye gitti 2. marketide açtı bir markette kendisi ve diğer markete annem ve abim ikisini koydu
Parası çok olunca , bu başka bir kadına sarmış ve o kadınla birlikte gezmeye tozmaya başlamış. Annem in bundan haberi var ama biz küçüğüz diye millet ne der diye sesini çıkartamamış. Babam kendine ev almış ve orda kadınla birlikte kalıyormuş tabi ben küçüğüm 1-2 yaşlarındayım o zamanlar birşeyden haberim yok. Sonrasında işleri bozulmaya başlamış karılarla kızlarla yiyiyor tabi paraları.

Okudunuz mu?  Dinimiz kız kaçırmaya nasıl bakıyor

daha sonrasında annemin evine içgüveysi olarak gitmiş parası bitince , annemden özür dileyip kendini affettirmiş..
Şimdi ise o huy’u hala devam etmekte galerisinde fotoğraf yakaladım geçen gün. Ve bir evde başka bir kadınla yakaladım.
Kapı kilitliydi kendini toparlamaya çalışıyordu. Öldüresim geldi ama kendime hakim olup çektim gittim eve anneme bahsettim bu durumdan ikimizde bıkmıştık artık , Abim evli çocuk bekliyorlar kısmetise , Ben o olay yaşandıkdan bir kaç gün sofraya oturmadım yüzüne bakmadım asla , çağırdı beni bu sofraya niye oturmuyorsun diye sen biliyorsun dedim. ne yapmışım etmişim demeye başladı ve bende biliyosun sen baba diyerek abimi aradım ve konuları yüzüne vurdum , önceden karıyla kızla geziyormuşsun dedim geçen gün 2 kere yakaladım seni kapı kilitli dedim. zamanında abim küçükmüş kaldırabilmiş ben böyle şeyleri asla kaldıramam dedim. Annemede o adam bu şekilde devam ettiği sürece ben bu eve gelmem demiştim.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti yerine duş almak

Ve annem bunu gün yüzüne çıkarttı sen bu pisliklere devam ettiğin sürece eve gelmicek çocuk dedi ve babam tamam oğlum ben gideyim bu evden dedi . Annem çok üzülüyordu kadın perişan oldu acil’e götürdüm. O akşamı konuştum bak ben seni evden kovmuyorum ama karı kız olduğu sürece ben kaldıramam öyle şeyleri ben bu evde huzur istiyorum bulaşma sen ben annem yaşayıp gidelim dedim ve bana dediği kelime karı kız geçici sen huzuruna bak oğlum dedi. Ve ertesi sabah çekti gitti. Abim konuşmuş oğlum beni evden kovdu diyormuş , ben ona söylediğim kelime şudur , karı kızla işin olmadığı sürece huzurlu bir şekilde yaşarız.

Okudunuz mu?  Yemin edip pişman olmak

Ben evden kovmuyorum dedim. Ama gitti. Ben 8-9 aydır işsizim hep annem koydu cebime paramı 1 kez olsun bana demiyordu oğlum bak iş bulamadın paran varmı ihtiyacın varmı diye. Abim 32 yaşında düğününde bile abime yardım etmedi para yok dedi ve o düğünün senesinde kendine yazlık aldı . Abimin çocuğu olacak paraya ihtiyacı var ve kısa zamanda elinde 50 bin kadar para geçicek abim’in paraya ihtiyacı var cocuk doğacak lakin ben sana zamanında yapacağımı yaptım anca benden bin lira falan işler demiş. Yani böyle bir adam adam demek bile doğru olmaz namaz niyazla işi gücü olmaz kitaba sövmüş adamdır.

Okudunuz mu?  Ben neden bu haldeyim? Hayat bana neden ters.

Şimdiye kadar bu olay yaşanana kadar tek bir saygısızlık bile yapmadım evlatlık görevi olarak gördüm sesimi çıkartmadım kadın olaylarını çok yakaladım ve bu sonuncusuydu artık sabredemedim . Ben napmalıyım üzülmelimiyim yoksa doğru olanı mı yaptım ? Asla babamı sevmiyorum ama oğlum beni evden kovdu demesi ve onları yaparak bunu demesi ? Bana ah’ı tutar mı ah ederse diye korkuyorum ufak bir vicdan azabı gibi bir şey duyuyorumm lütfen yardımcı olunuz kimseye bahsetmedim bu olaydan psikolojim .çok bozuldu.. Selametle…

Okudunuz mu?  İstemeden Boşaldım..

Yorum: Babamı evde istemiyorum

Barnabas
Kardeşim her ne olursa olsun o senin baban.
Bir Müslümansın, kendin hariç herkesi sevmelisin.
Kim ne kadar hata yapıyorsa yapsın affetmelisin.
Şüphesiz, Allah affedenlerle beraberdir.


Yorum: Babamı evde istemiyorum

arifselim
Aleykum selam. Baban hatalı ve yanlış olabilir ama yinede o senin babandır. Ona iyilik etmeye ve onu doğru yola çevirmeye devam edin. Size haram bir şey yapmanızı istemediği sürece onu dinleyin. Uzaklaşmak ve uzaklaştırmak kolay olabilir ama önemli olan kötülüklerden ve haramlardan uzaklaştırabilmek ve iyilik yapabilmektir.

Okudunuz mu?  Borç konusunda içki içene de kolaylık göstermek gerekir mi?

Yorum: Babamı evde istemiyorum

zorunluyolcu7
Kıymetli dostum, benim babamda aynısını yaptı hatta ben hayatımın en önemli zamanlarında babasız büyüdüm 11-18 yaş arasındaki bu en önemli yaş aralığıdır, babamın olmaması benim hayatımı mahvetti ama ben öyle bir düşünceye girmedim babamıda canımdan çok severim, İnşAllah ömrü benimkinden uzun olur.

Okudunuz mu?  Yetimane hüzünler ne demektir?

Zaten Allah’tan en önemli dileğim 40 yaşıma girdiğimde beni bu dünyadan alsın çünkü sıkıldım, gerçekten sıkıldım.

Bu kategoride yer alan Evlilikle ilgili bir istişare başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babamı evde istemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.