Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:46
sizden6
Abone

Ben neden bu haldeyim? Hayat bana neden ters.

Ben neden bu haldeyim? Hayat bana neden ters.

yunn
Öncelikle selamun aleykum değerli forum üyeleri. Hocam ben 18 yaşıma girdim ya inanın çok kötüyüm ya bu sene sınavım var geleceğim için hayallerim var ama bu konular bu durumlar beni çok yıpratıyor. Sürekli kafamda bu vesveseler var inanın kötüyüm.
Ya hocam 🙁 cuma namazına giderken ayakkabımı cıkarırken yanlışlıkla hafifçe bir başka kişinin ayakkabısına değdi diye kul hakkına girmiş gibi hissediyorum ve bu olaylar birer birer çoğalarak aklımı kafamı karıştırıyor. İnanın intahara kadar sürükleyecek bir konu bu.
Bazen düşünüyorum acaba hristiyan olsam başka bir dine mensup olsam böyle olurmuydu be. Lütfen hocalarım içimi rahatlatın :'(
Hocam bir şey daha soracağım oyundayken veya da günlük hayattada olabilir bir şey için aniden sinirlenmek üzerine bir şey söylemek kul hakkı olur mu? ama her hangi bir kişiye doğrudan olarak değil mesela benim ismim Yunus atıyorum Yunus senin ben.. felan değil.Çok kötüyüm hocam ya gerçekten çok kötüyüm hayal kuruyorum geleceğim için az da olsa mutlu oluyorum çok dayanmıyor be hemen kafamda aklımda bu sorunlar beni yiyip bitiriyor. Bütün bunlar gerçekten kul hakkımı yoksa değilmi hocalarım lütfen yardımcı olun. Size yaşadıgım sorunlar hakkında şuan en zor olduğum durumu söyleyeyim el konusu hocam elim en ufak bir yere değince mesela elime toz bulaştı elimi yüzüme sivilceme felan vurduysam o elimi bildiginiz kullanamıyorum kul hakkına girerim diye son zamanlarda bu el konusu çok zora sokuyor beni. Tek bu değil tabi daha bir çok nice sorunlar var. Bunlar kul hakkımı güzel hocalarım. Yoksa değil mi yardımcı olun bana lutfen. Allah sizden razı olsun

Okudunuz mu?  Namazda sallanmak?

Yorum: Ben neden bu haldeyim? Hayat bana neden ters.

Okan
Kardeş sana üveysilik zikrini tavsiye edebilirim ister psikolojik ister fiziki bir hastalığın varsa manevi ameliyatla hemen alınıyor veyselkarane sitesini mutlaka ama mutlaka ziyaret etmeni tavsiye ederim sen zikir yapıp evliyalara peygamberlere hediye ediyosun Allah’ta sana lütuflar bağışlıyor.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almam gerekir mi?

Yorum: Ben neden bu haldeyim? Hayat bana neden ters.

Kayıtsız Üye
Kul hakkına önem vermen nin sebebi büyük ihtimal normal günahların affolabilicrği ama kul hakıının hellalliksiz affolmıyacağını bilmen sanırım şöyle düşün içini rahatlatmak için belliki cehennemdende korkuyorsun sen kul haklarına önem ver başkasının hakkına girmemeye çalış ama girdiysende ahirettedr helalleşme olucak eğer ordada hakkını helal etmezse senşn sevabından verilicek eğer sevabın yoksa onun gğnahlarından alıcaksın Allah hakkında her zaman iyi düşün çünkü o diyoki kulum beni nasıl sanarsa ben öyleyim diyor Efendimizde diyor ki hiç biriniz Allah hakkında hüsnü zan etmeden yani iyi düşünmeden ölmeyin diyor mesela tam ölürken Allahın kendisini affetmiyceğine inanırsan ölüncede affetmez belki ama affediceğine inanırsan o zaman tüm günahlarını dahi affeder kul hakkına gelince çok için daraldığı zaman şöyle düşünebilirsin umabilirsin sen ömrün boyunca Allah yolunda koşarsın ölüncede Allah hakkını yediğin kişilere der ki siz şu kuluma hakkınızı helal edin size köşkler veriyim der onalrda helal eder senin cehenneme girmene gerek kalmaz yani ondan hiç bir zaman umut kesmemeliyiz ama yaptığımız amellerdede kusur etmemeliyiz ettiysekte af dilemeliyiz

Okudunuz mu?  Allahın varlığına inandığım halde kalbim tatmin olmuyor ne yapmalıyım?

Yorum: Ben neden bu haldeyim? Hayat bana neden ters.

yunn
Değerli cevaplarınız için Allah sizlerden razı olsun. Çok teşekkür ederim güzel cevaplarınız için. Allah yolunuzu açık etsin inşAllah.

Bu kategoride yer alan Alzheimer hastası oruç tutar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben neden bu haldeyim? Hayat bana neden ters. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.