Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:41
sizden07
Abone

İsrail kelimesinin anlamı?

İsrail kelimesinin anlamı?

sofi ezel
İsrail ne demek

ben bir hocanın tv dan sohbetinde dinlemiştim İSRAİL ANLAMI ALLAH ın bir gücü anlamına geliyormuş onun için siyonistlere hakaret ederken İSRAİL KELİMESİNİ KULLANARAK KÜFÜR VE HAKARET ETMEYİN DEMİŞTİ.
örnek olarak CEBRAİL,AZRAİL,MİKAİL,İSRAFİL İ örnek göstermişti.
son harfteki İL kelimesi ALLAH IN BİR VASFI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ


Cevap: israil kelimesinin anlamı?

ravza 2
Aaa bunu hiç duymamışım bizde yahudiler siyonistler deriz w:(


Cevap: israil kelimesinin anlamı?

gizlidir123
yahudilere bir sürü peygamber geldi ama hala daha akıllanmadılar !!!

buda onların kötü yanı

bilgi için sağol ALLAH (c.c) razı olsun


Cevap: israil kelimesinin anlamı?

muvahhidim
Hz.Yakub’un ”İsrail” Lakabını Alması

Yakup peygamber tayin edildiği bir dönemde bir gün; güreş yaptığı biri ile yenişemeyip, güreş yaptığı kişinin topuğunu incitmesi üzerine bu olaya istinaden aldığı İsrail lakabı ile İbranî tarihi İsrailoğulları tarihine dönüşür. Meğer Yakup ile güreşen kişi Yehova(Tanrı) imiş!…
Dolayısıyla Yakup, bu olay sebebiyle "tanrı ile güreşen” veya "Tanrı ile uğraşan” manasına gelen "İsrail” lakabını alır. Tanrıyla güreşmesine dair anlatılan bu muharref kıssadan itibaren Yakup’un adı onur ünvanı olarak "İsrail” (Yisrael) adıyla; O’nun çocukları da "İsrailoğulları” (Bney Yisrael) unvanıyla tarihe geçmiştir.15 "Bir adam gün ağarıncaya kadar onunla güreşti. Yakup’u yenemeyeceğini anlayınca, onun uyluk kemiğinin başına çarptı. Öyle ki, güreşirken Yakup’un uyluk kemiği çıktı. Adam, "Bırak beni, gün ağarıyor” dedi. Yakup, "Beni kutsamadıkça seni bırakmam” diye yanıt verdi. Adam, "Adın ne?” diye sordu. "Yakup.” Adam, "Artık sana Yakup değil, İsrail denecek” dedi, "Çünkü Tanrı’yla, insanlarla güreşip yendin.” Yakup, "Lütfen adını söyler misin?” diye sordu. Ama adam, "Neden adımı soruyorsun?” dedi. Sonra Yakup’u kutsadı. Yakup, "Tanrı’yla yüzyüze görüştüm, ama canım bağışlandı” diyerek oraya Peniel adını verdi. Yakup Peniel’den ayrılırken güneş doğdu. Uyluğundan ötürü aksıyordu. Bu nedenle İsrailliler bugün bile uyluk kemiğinin üzerindeki siniri yemezler. Çünkü Yakup’un uyluk kemiğinin başındaki sinire çarpılmıştı.”16
Kur’an-ı Kerim Yakup’un adının İsrail olduğunu şu iki ayeti ile tasdik etmektedir: "Tevrat’ın indirilmesinden önce, İsrail’in (Ya’kub’un) kendisine haram kıldıkları dışında, yiyeceğin her türlüsü İsrailoğullarına helâl idi.” (3/Al-i İmran/93) "…İbrahim ve İsrail (Ya’kub) ‘in soyundan, doğruya ulaştırdığımız ve seçkin kıldığımız kimselerdendir.”17
İslam tarihçileri ve müfessirler; Arapça olmayan İsrail kelimesine, Tevrat’ta yüklenen manadan başka bir anlamlar yüklemişlerdir. "Yahudi kaynaklarında bu kelimenin anlamı konusunda verilen bilgiler İslâm’ın ulûhîyyet ve peygamberlik inancıyla bağdaşmadığı için Müslüman bilginler bu hususta farklı açıklamalar getirmişlerdir.”18 "İsrâîl kelimesinin anlamı Allah’ın kulu (Abdullah)tır.”19 "İbn Abbas der ki: İbranicede "isra” kul demektir, "il” de Allah demektir. "İsra” kelimesinin Allah’ın seçtiği, "il” kelimesinin ise Allah demek olduğu söylendiği gibi "isra” kelimesinin sağlam yapmak ve bağlamaktan geldiği de söylenmiştir. Buna göre İsrail, Allah tarafından sağlam bir şekilde güçlü olarak yaratılmış gibi bir anlam ifade eder. Bunu el-Mehdevî zikretmektedir. Es-Süheylî der ki: Hz.Ya’kub’a İsrâîl adının verilmesi, onun yüce Allah için hicret ettiği vakit bir gece yürümesinden dolayıdır. Bundan dolayı ona "isrâîl” adı verilmiştir, yani: Yüce Allah’a geceleyin giden ve yürüyen, anlamındadır. Bu son açıklamaya göre ismin bir bölümü ibranice bir bölümü de Arapların söyleyişine uygun olur. Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.”20
Taberî bu hususta şunları kaydetmektedir: "Allah’ın gece yolcusu olduğu için Yakup’a İsrail adı verildi.”21 Tabbara ise İsrail kelimesini; "İsraîl; kul veya safvet yahut da insan, yahut da göçmen manasına gelen (isra) ile, Allah manasına gelen (Îl)den meydana gelme bir isimdir. Bu duruma göre manası; Allah’ın kulu, Allah’ın safveti demek olur."22 Şeklinde tanımlamaktadır. Süleyman Ateş ise; "İsrail, kelime itibariyle Allah’ın kulu manasına gelir. Hz. Yaup’un ünvanıdır. Onun Allah’ın halis kulu olduğunu belirtir.”23 Demektedir.
Muharref olmayan Tevrat’ta; Allah’ın mücessem hale getirilerek, Yakup ile güreştirilmesinin anlatılamayacağı gerçeğinden hareketle; Tevrat’taki muharref unsurların doğrularını beyan eden Kur’an-ı Kerim, tasdik ettiği ve kullandığı İsrail kelimesinin "Allah’ın kulu/Allah’ın safveti/Allah’ın seçkin kulu/Allah’ın güçlü kıldığı” manasında olan gerçek anlamını kastettiğini kabul etmemiz en doğru tavır olacaktır.
Bilindiği gibi Hz. İbrahim oğlunu kurban ederken onun oğlu Yakup da müjdelenmiştir. "O esnada hanımı ayakta idi ve (bu sözleri duyunca) güldü. Ona da İshak’ı, İshak’ın ardından da Ya’kub’u müjdeledik.”24 Dolayısıyla Yakup’un İsrail lakabı "Allah’ın seçkin kulu” şeklinde mana verilmesi Yakup peygamberin hayat çizgisini en iyi
anlamlandıran bir ifade olacağı kanaatindeyiz.

Cengiz Duman
Araştırmacı-Yazar


HAMMADUN
Sondaki İL eki Allah’u Taala’nın bir vasfı ise ki; yalan….. O halde Allah’u Taala, israil kelimesindeki vasfını görmeden, kendi vasfını da dahil ederek, kendi kendinimi lanetlemiştir.

Okudunuz mu?  Asker olmadan vatan savunmak

Bir insan hatadan ari değildir. Her türlü hata insanoğlu içindir ancak böyle bir hata’yı Allah’u Taala’dan ummak neyin gereği olsa gerek…..????

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


sofi ezel
hammaadun:
alıntı:
Sondaki İL eki Allah’u Taala’nın bir vasfı ise ki; yalan….. O halde Allah’u Taala, israil kelimesindeki vasfını görmeden, kendi vasfını da dahil ederek, kendi kendinimi lanetlemiştir.

Okudunuz mu?  Tövbe edip bozuyorum yüzüm kalmadı

yav kardeş sen neye dayanarak bunları böyle rahat söylüyorsun.sen bunları söyleyerek günah işlemiş oldun tövbe et

muvahhidin kardeşin yazdığı bilgileri iyice oku açıklayıcı bilgiler için ALLAH razı olsun muvahhidin kardeş


HAMMADUN
< son harfteki İL kelimesi ALLAH IN BİR VASFI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ >
İl kelimesi Allah’u Taala’nın bir vasfı ise, sormazlarmı hangi vasfı diye.

Okudunuz mu?  Abdestten sonra kuru kalan yer

allah-u Alem denirse ki; büyük bir ihtimalle öyle denecektir.

O halde mukatta ayetlere bakılır. Mukattaamıdır diye.

Eğer mukattaa da değilse, O halde birileri allah-u Taala’ya sıfat yakıştırmak istiyor demektir.

İşte O Rahatlığı Oradan buluyorum.


gizlidir123
bilgiler için hepinizden ALLAH (c.c) razı olsun


sofi ezel
hammadun alıntı:
İl kelimesi Allah’u Taala’nın bir vasfı ise, sormazlarmı hangi vasfı diye.

Okudunuz mu?  İsteyerek masturbasyon yapmak ne kadar günah

ben alım değilim git sen alim birine sor veya araştır
bemin hocandan duyduğum İL ALLAH IN bir gücü anlamına geliyormuş.
yav bizim bu konuyu açma sebebimiz siyonistlere beddua hakaret ederken İSRAİL kelimesini kullanmayınız demekten ibaretti hepsi bu yavvv


HAMMADUN
Bismillahirrahmanirrahiym

Okudunuz mu?  Boy abdesti alırken gargara yapmak farz mıdır ? yani gerekli midir?

Benim Rab’bimin güçleri pek şiddetlidir. O güçleri pek şiddetli olandır.

Hocanıza hiç sormadınızmı, hocam allah-u Taala’nın gücü İL eki ile ise, MİKA İL, EZRA İL, MİKA İL, CEBRA İL deki mana allah-u Taala’nın güçlerimi, yoksa O güçleri pek şiddetli olan allah-u Taala’ya MUTİ birer EMİR ERİ olarak mı tasvir edilir.

Okudunuz mu?  Vesvese kişiyi şirke sürükler ve içine şüphe tohumları ekerse şüpheden ötürü kişi günaha girer mi?

Sorunuz hocanıza, İnşaAllah tekrar dönünüz….. Cevabı da buraya yazınız ki; Diğer kardeşlerimizde neyin ne olduğunu ne olmadığını anlama fırsatıyla teçhiz olsunlar.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Kayıtsız Üye
Allah Razı olsun Sizlere Ve Müslümanlara
İsrail oğulları, İsrail çocukları demektir.


Kayıtsız Üye
ben bunu hiç duymadım daha yeni duyuyorum aaa

Okudunuz mu?  Boy abdestinde koltuk altı kokusu?

Kayıtsız Üye
isaril hz yakubun lakabı olup, israil oğullarının atası sayılır. hz yakubun 12 oğlu israil oğullarının 12 kolunun başlangıcıdır. hz yakubun soyu olduğuna göre soyuna israil oğulları denmesi de normaldir. kendisi peygamber ve sadık bir kul olduğu halde çocukları yoldan spamış kimseler olabilirler. bununla ilgili hz adem ve hz nuh olmak üzere çok sayıda örnek vardır. burada lanetlenen ve yaptıkları eleştirilen bir zatihi hz yakup değil oğullarıdır. yani kuranı kerimde olduğu gibi israil oğullarının yanlışlarından ve yaptığı işlerden bahsedilebilir. hz yakup kasdedilerek israil kelimesi üzerinde olumsuz bir şey söylemek uygun olmaz. ancak kasdedilen israil devleti ise tabi ki olumsuz şeyler sonuna kadar söylenebilir. günümüzde Muhammed isminde çok sayıda insan vardır. bunlar kötü bir iş yapsa da bu kasıtla Muhammed kötüdür, kötü bir iş yapmıştır dense sorun olmayacağı gibi.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken örtülü olmak şart mı örtülü olmaz isek zararı var mıdır?

Turan
İsrail kelimesi anlamını açıklamış yazar,oh ne güzel, Tanahtan aldığı konu ile Açıklama yaparak kime hizmet bu


Kayıtsız Üye
Yakup aleyhisselam haşa tanrıyla değil cebrail aleyhisselam la güreş tutmuştur ve o olaydan sonra İsrail ismi verilmiştir.


Kayıtsız Üye
Allahla güreş edip onu yenen anlamına gelir ibranice


Kayıtsız Üye
sayın sofi ezel madem bilmedin bir şey hakkında boş yere konuşma.


Kayıtsız Üye
Örnek vermek gerekirse; Cebrail(a.s),Mikail(a.s)İsrafil(a.s) ve Azrail(a.s) olarak örneklenebilir.İsrailoğulları(Beny Yisrail) Yani Hz.Yakub a ailesi ile birlikte hicret ederken bir nehir kıyısında güreşe tutuştukları Yehuda tarafından İsrail ismi verildiği söylenir.İsrail de çeşitli kaynaklarda şu anlamlara gelmektedir.(Allahın Kulu,Allah ile güreşen)”Hz.Yakub o’na kim olduğunu sorduğunda ben Tanrıyım diye cevap verdi”

Okudunuz mu?  Hatim yaparken bir sureyi yarıda bırakmak olur mu ?

Şimdi konunun bence bizim açımızdan önemli olan kısmı şu;
Siyonistlere küfür ederken ”İsrail” kelimesinin kullanılmaması gerekir ki bu da İsra il in anlamını ortaya çıkartır.

Allah bütün siyonistlerin belasını versin.İnşAllah.
içtenlikle Selamun Aleyküm


Kayıtsız Üye
Kardeş ne alaka Allahu teala israili lanetlemiyor israiloğullarini lanetliyor İsrail Yakub Peygamberin lakabıdır Lanetlenen israil oğulları


Kayıtsız Üye
Bilgin yoksa fikrinde olmasın israel el ibranicede Allah demektir israel yakup peygamberin lakabı yani Allah için uğraşan kul olarak yakup peygamberin sıfatıdır ayrıca Allah israil lanetli diye bir ayet geçirmiyor kur an da israiloğullarından kafir olanları lanetliyor Net bir şekilde yalan diyerek Allah a karşı asi olma ibranice ilminden anlamazsın kafana göre yorum yaparsın.

Okudunuz mu?  Kadir gecesinde Kabeye inen Melekler

bbgbbg
Arkadaş Allah(azze ve celle) Kur’an’da Ya Beni İsrail diyetek hitap etmiş zaten.Önemli olan ne dediğimizden ziyade ne niyetle söylediğimiz ve ne yaptığımız.Örneğin şuan İslam dünyasının liderlerinden bazıları israile laf atıyor ancak yaptıklarıyla söyledikleri bir değil.Kalplerin özünü Allahu Teala bilir.


Serhat
İsrail kelimesnin anlamı eğer Necmeddin erbakan hocanın davam kitabını okusaydınız bilirdiniz.Anlamı ‘Allah ile uğraşıp Allahı yendin demektir.’ Onlara göre tabi bu anlam okuyup araştırmadan saçma saçma bilgiler ile insanları yanlış yönlere sürüklemeyin.Hâşa Allah’tan başka ilah yoktur.!


israil ne demek, israil anlamı, israil kelime anlamı

Bu kategoride yer alan Vesvese ve Haşa Allaha küfür başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsrail kelimesinin anlamı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.