Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

Namazı yanlış kılmak

Namazı yanlış kılmak

kamilfb
Selamun aleykum namazda bir sureyi yanlış okuduğunu farkeden yanlış okuduğu zamandaki namazları kaza etmesi gerekir mi


Cevap: Namazı yanlış kılmak

Aşk-ı Vuslat
Aleykumselam, sureyi yanlis okudugunuzu namaz içinde farkederseniz sehiv secdesi yeterli olacaktir ama selam verdikten sonra hatirladiysaniz namazı tekrar iade ediniz


Namazı yanlış kılmak ?

Kayıtsız Üye
Dün yatsı namazını yanlış kılmışım sonradan anladım yanlışımı yanlışım şu şekilde : yatsı namazının 4 rekat farzında 3 ve 4. De ihlas (yani Kurandan bir sure) okunmuyomuş ben dalginligima gelip okudum kaza etmem gerekir mi ?

Okudunuz mu?  Akşam namazının fazileti hakkında hadisler

Yorum: Namazı yanlış kılmak

Ebû Mansur
Farz namazların 3’üncü ve 4’üncü rek’atlarında zamm-ı sure okumakta bir mahzur yoktur. Bu sebeple söz konusu rek’atlerde Fatiha’dan sonra zamm-ı sure ilave edilerek kılınmış farz namazları iade etmek/tekrar kılmak ya da kaza etmek gerekmez.

Okudunuz mu?  Teveccüh Namazı nedir,nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Yatsı namazını kılarken farz esnasında yanıldım kaç rekat kıldım kaçıncı rekatta kaldığım konusunda kararsız kaldım. Bu sebeple ne yapacağımı bilemedim bende namazdan çıktım ve daha sonra iade etmek için yatsı namazının farzını iade etmeye diye niyet ettim ve kıldım. Farzdan sonra da son sünneti ve vitir namazını kıldım ve bitirdim. Böyle bir durumda ne yapmam gerekirdi. Namazım kabul olmuş mudur? Niyeti de doğru söylemiş miyim? Söylemediysen nasıl niyet etmem gerekirdi. Lütfen bu konuda yardımcı olun. Allah razı olsun şimdiden.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken tesbih çekerken ne söylenir

Ensar
Namaz esnasında kaç rekat kıldığını unutan ve karıştıran hatırlayamayalar örneğin ; dört rekâtlı bir namazda birinci rekattamı yoksa ikinci rekattamı olduğu bu bilemeyen bir kimse en azı hesap eder yani brinci rekatta olduğunu baz alır namazı tamamlar sonra sehiv secdesi yapar selam verirsiniz.
Bunu yapmadıysanız da namazı yeniden kılmanızda da sorun yoktur. Yeni bir namaza başlar gibi niyet eder, Niyet ettim Allah rızası için yatsı namazını kılmaya der ve namaza başlarsınız. Niyetiniz olmuştur sıkıntı yok Allah kabul etsin

Okudunuz mu?  İkindi Namazının Kürtçe niyeti

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun çok teşekkür ederim.


BlackLion
Selamunaleykum benim bir sorum olacaktı şimdi elbet bizler insanız ibadetlerimiz dört dörtlük değil elbet yanlış kusur eksik var ve olacak. Acaba Allah (c.c) eksiklerimizi tamamlar mı yanlışlarımızı kapatır mı yoksa ibadetlerimiz ziyan olur

Okudunuz mu?  Yatsı Namazı Nasıl Kılınır ? Kaç rekattır? Hangi sureler okunur?

Ensar
Allah muhakkak kuluna karşı asla adaletsiz davranmaz. Kul yapmış olduğu iyilik ve sevapların ve ibadetlerin karşılığını ahirette verecektir bundan dolayı hiç kuşkunuz olmasın. Allah’a yaptığımız vecibeleri elbette dört dörtlük yapmayabiliriz ancak biz bu hal üzere uğraş vereceğiz ve taktir Allahın dır.
Allah kulunun yaptığı hata ve kusurları muhakkak örter. Bakın bir ayetinde yüce Allah ne buyuruyor;

Okudunuz mu?  Namazın mekruhları nelerdir? Kaç Tanedir?

Kötülüklerin iyiliklere çevrilmesi konusunda Cenab-ı Hak Kur’an’da şöyle buyuruyor: "Ancak tevbe eden, iman edip salih amel işleyenlerin, işte Allah onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah bağışlar ve merhamet eder." (Furkan, 70).
Günahlarımızın bağışlanması dileğiyle kalın selametle


Eymen_T34
Ben namaza başlamalı 2 ay oluyor ve doğru namaz kılmayı yeni öğreniyorum bugün secde de ellerin nasıl olacağını ikindi namazından sonra öğrendim şimdi benim tekrar ikindi namazını kılmam gerekir mi(ellerimi dizlerimin üzerine koyuyordum ama bacaklarım üzerine koyulurmuş ve hanefiler şehadet parmağını kaldırmazmış)

Okudunuz mu?  Namazın insanlar üzerine etkileri nelerdir?

Ensar
Kardeşim Allah yapacağın ibadetleri kabul buyursun bu tür hareket lerden dolayı namazınız bozulmaz, öğreninceye kadar namazınızı kılın. Parmağınızı ister kaldırın ister kaldırmayın bu sadece mezhep farklılığından dır hiçbir şekilde sakıncası yoktur.
Allah kabul etsin.


namazı yanlış kılmak, rüyada namazı yanlis kilmak

Bu kategoride yer alan Namaza üşenmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı yanlış kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.