Anasayfa
20 Nisan 2023, 17:29
sizden6
Abone

Yanlış namazı kılmak öğle yerine ikindiyi kılmak

Yanlış namazı kılmak öğle yerine ikindiyi kılmak

Araştırmacı_
ben az önce 40 dk filan önce öğleyi kılcağıma yanlışlıkla ikindiyi kıldım 🙁 az önce ikindi ezanı okununca aklıma geldi ikindiyi kıldığım :S namazları karıştırdım ikindi vakti girmeden öğleyi kılcağıma vakit girmeden ikindi kıldım :S yaptığımda bir suç günah varmıdır bilmeden oldu :S namaz kabul olmadı dimi ? yeniden kılcam dimi ?

Okudunuz mu?  Gusülde dudakların durumu

Cevap: yanlış namazı kılmak öğle yerine ikindiyi kılmak

Hoca
< ben az önce 40 dk filan önce öğleyi kılcağıma yanlışlıkla ikindiyi kıldım 🙁 az önce ikindi ezanı okununca aklıma geldi ikindiyi kıldığım :S namazları karıştırdım ikindi vakti girmeden öğleyi kılcağıma vakit girmeden ikindi kıldım :S yaptığımda bir suç günah varmıdır bilmeden oldu :S namaz kabul olmadı dimi ? yeniden kılcam dimi ? >
Günah olmaz ama yeniden kılman gerekir (kaza). Niyet olmadan namaz olmaz.

Okudunuz mu?  Birinin izlediğini hissetmek

Sabah namazını biraz erken kıldım imsak girmiş miydi bilemiyorum.Ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Telefon saatim normal saatten biraz ileriye alınmış alarm çaldı ve sabah namazı kıldım ama yarım-bir saat sonra gibi ezan okundu internetten baktım saatim yanlışmış.İmsak girince kıldıysam kabul olur İnşAllah ama imsakta mı kıldım bilmiyorum.Ne yapmam gerekir?

Okudunuz mu?  Tövbe istifarda 8 şart adabı

Yorum: Cevap: yanlış namazı kılmak öğle yerine ikindiyi kılmak

emre
İmsak vaktinden önce sabah namazı kılınmaz. İmsaktan önce kıldıysa namazı tekrar etmen gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar ben Azerbaycanlıyım.Baküde oturuyorum benim telefonda namaz vakitleri var ama tam bilmiyorum orda Bakü olmak yerine başka bir ilçe olmuş ve namaz vakitleri o ilçeye göre çalarmış şimdi fark ettim bilmiyorum ne yapayım ne zamandan olmuş bu olay bilmiyorum Allah rızası için namazlarım kabul olmuşmudur 🙁

Okudunuz mu?  Şafii, Maliki ve Hanbeli ilmihallerini nerden bulabilirim?

arifselim
Merhaba kardeşim. Vakit namazın bir şartıdır. Bakü ile o ilçe arasında kaç dakika fark olduğuna bakmalısın. Normalde pek fazla bir vakit farkı olmaz. Ama fark varsa ve vakti girmeden veya vakit çıktıktan sonra namazlarını kıldığını düşünüyorsan o namazlarını kaza etmen gerekir.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz Hz.Muhammedin soy adı nedir?

MertK kardeşim, verdiğin dini cevaplardan Allah katında sorumlu tutulacağını unutma. Kesin emin olmadığın konularda cevap vermemeni tavsiye ederim.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben yatsı dıye aksam namazımı kıldım namaz vakıtlerıni karıstırdım ne yapmam gerekiyor kazalarını mı kılayım ikisininde


emre
Şuan hala yatsı vakti içerisindesin yatsı namazını normal bir şekilde kılabilirsin. Zamanı geçmiş olan akşam namazını ise kaza etmen gerekiyor.

Okudunuz mu?  Hz.İsa'nın Kurani Kerimde kaç defa ismi geçiyor?

Kayıtsız Üye
Ben Yanlışlıkla Akşam Vaktinde Akşam Namazını Kılacağıma Yatsı Namazını Kıldım. Yatsı Ezanı Okunduğunda Aklıma Geldi Yanlış Namazı Kıldığım Ne Yapmalıyım. Geri Yatsı Namazını Kılmam mı Lazım ?? 😓😓😓


Hoca
Akşam namazı geçersizdir kaza edin


vakit namazlarini karistirmak, yanlış vaktin namazını kılmak, yanlış vakitte namaz kılmak

Bu kategoride yer alan Necasetten taharet başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yanlış namazı kılmak öğle yerine ikindiyi kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.