Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

Namaza üşenmek

Namaza üşenmek

yeskaraa
Ben çok sukur uzun zamandir bes vakit namazımı kiliyorum ama su gunlerde çok usenmeye basladim namaz kilmak çok agir geliyor her an birakacak gibi oluyorum ne yapmalıyım çok uzuluyorum.


Yorum: Namaza üşenmek

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Dünya hayatımızın her bir anı imtihan ile doludur. İbadetlerimizde öyledir. Çünkü sürekli nefis ve şeytan ile bir mücadele halindeyiz. Namazını bilinçli bir şekilde kılmalısın. Namazlarının hesabı olacağını ve namazın mükafatının ne kadar büyük olacağını tefekkür etmelisin. Bizlere sayısız nimetler ihsan eden rabbimize hem bir şükür ifadesi hemde bir emri yerine getirme şuuru ile kılmaya çalışmalısın. Zaman zaman insana bazı bu tür tembellik hisleri de gelebilir. Bunları sakın önemseme ve samimiyetle, dua ile ve sabırla yoluna devam et.

Okudunuz mu?  HüvAllahullezi namaz içerisinde okunurmu

Cevap: Namaza üşenmek

semamca_07
bende aynı durumdayım hatta geçen hafta 4 5 gün kılmadım yani bir öğleni kaçırdım bir ikindiyi o şekilde tamamen terk etmedim.şimdi onların farzını kılıyorum sende bırakma sakın!! banada özellikle yatsı namazı çok zor geliyor.işten eve gelmişim, (yemek yemeden kılarım normalde ama zor geliyor).en azından doğru değil biliyorum ama hiç yoktan borcum olmasın deyip sünnetleri terk edip farzlarını kılıyorum. yıllardır bir başlarım bir bırakırım namazı ama bu son seferde bırakmadım en azından farzlarını kılıyorum zaten birkaç gün sonra o üşengeçliğim gidiyor tekrar normal kılıyorum sende öyle yap en azından.birde ben bu videoyu izliyorum bunun gibi çok video var namazın önemini anlatan ama beni en çok etkileyen bu her izlediğimde gözlerim dolar.

Okudunuz mu?  Namaz nasıl kılınır hangi dualar okunur

Cevap: Namaza üşenmek

yeskaraa
Namaza üşenerek kalkmak günah ve nifak belirtisidir.


messi
Aynısı annem küçükken de başına gelmiş bu tamamen vesvesedir. Vesveseni yen ve namazını kıl kardeşim Selametle


Kayıtsız Üye
Namaza neden üşeniyorsun?İnsan güzel bir şeye hiç üşenir mi.Seve seve kıl namazını.Sen onun karşılığında çok güzel çok büyük şeyler alıyorsun.

Okudunuz mu?  Namazda zammı sure olarak Ayetel kürsi, Rabbena atina ve Rabbiğfirli okunabilir mi?

yasemin
Namazın içindeki manayı huzuru keşfetmek önemli , şeklen kılışımızdan ziyade , ne okuyoruz ne anlama geliyor , secdedeki halimiz ne , neyi ifade ediyo diye bir araştırsak ve bilsek , bırakın üşenmeyi , seccadeden ayrılasımız gelmez .


Şem’a
"namaz kılmaya üşeniyorum ne yapmalıyım" diyen kardeşler
Günahlardan uzak durun ve ibadetinizi bilinçli yapın yani namaz ilmihalini okuyun ve tam/eksiksiz yapmaya çalışın geçer.

Okudunuz mu?  Namazda sırayla hangi sureler okunur

#UguR
Haramlar ibadetlerden zevk alınmasını engeller. Haram işledi iseniz tövbe ediniz.


Kayıtsız Üye
Arkadaş güzelce herkesin başına gelebilecek bir şey sormuş. Alttaki yazı kendisinin durumuyla hiç ilgisi olmayan ayetler, hadislerle ne münafıklığını bırakmış ne gösteriş yapmasını. Okurken ruhum sıkıldı! Neden bu kadar yıkıcısınız biraz olumlu olun!
Burdan arkadaşıma tavsiyem bolca zikretmesi ve her üşendiğünde "ya zül celali vel ikram" okumasıdır. Allah’ın izniyle ibadet zor gelmeyecektir.

Okudunuz mu?  Kilolu İnsanın Namaz Sıkıntısı

Kayıtsız Üye
Hocam ben namaza başlıyorum. Sonra bırakıyorum. Çok kılmak istiyorum ama olmuyor. Ben subyanliyim. Onun etkisi olurmu. Sanki birşeyler engel oluyor. Sabah çok erken kalkıyorum. Ama kılamıyorum bana yardımcı olurmusunuz.
.


Kuveys
Öncelikle Aleyküm selam kardeşlerim.Bu nefsin tuzağıdır.Nefs hantaldır,açtır,arzu düşkünüdür ve şeytanımızı besler.Nefsi terbiye etmekle başlayalım.Yediğimizin dozunu kaçırmayalım,yeterli yatalım,ibadeti bize bunca nimeti;eli,burnu,kulağı,gözü,müslüman olarak doğmayı,müslümanlıkla tanışmayı nasip eden Rabbimize teşekkür olarak yaptığımızın bilincinde olalım.Yapmak için yapmayalım.Bize emeğimizim karşılığında para veren adama 100 lira fazla verse Allah’ın mülkünden evrendeki bir toz parçasını bize verdi diye saygı duyarız,teşekkür ederiz,minnet duyarız.Bilmez miyiz ki rızkı asıl veren Allah’tır.Bunun bilincinde yapılan ibadetlere şeytan bir yerden sonra vesveseyi keser.Arapça bilmeyenler yani anlamını tam olarak bilmeyenler okumayı kastetmiyorum 40 gün namazı türkçe kılıp abdesti 40 gün türkçe alsın.Amacımız kulluk gereği farz olan namaz.Yolumuz ve hedefimiz belli.Yasemin arkadaşımıza bu açıdan katılıyorum.İlk önce niyetten çok manası ve yapılan ibadetin nasıl yapıldığı idrak edilmeli.40 gün dememin sebebide dini hadiselerde 40 ın önemli bir sayı olmasındandır.

Okudunuz mu?  Namaz kılan birinin önünden kadın geçerse namaz bozulur mu?

Kayıtsız Üye
Selâmün Aleyküm. Ben 18 yaşıma geldim ama hala bir rekât namaz kıldığımı hatırlamıyorum. Yurt dışında yaşıyorum çocukluğum burada geçti. Bazen namaz kılmayı çok istiyorum ama bir şey beni engelliyor. Biraz üşengeçlik biraz da korkuyla günler günleri kovalıyor maalesef 🙁 Namaz kılma isteğini nasıl kesin bir şekilde elde edebilirim ? Bu vesveselerden nasıl kurtulabilirim ? Namaza başlamak ve bir daha hiç bırakmamak istiyorum. Zaten çok daha önce başlamalıydım biliyorum 🙁

Okudunuz mu?  Cenabetken cuma namaz kılmak

gizlikullanıc
Selamun Aleyküm namazımı kılmakta eriniyorum ve bundan çok huzursuzum severek adeta namazı kılmadığım zaman içimde bir huzursuz kaplayacak şekilde namazlarımı koşarak kılmayı istiyorum. Ne yapmalıyım. Her namazın sonunda Allah’a dua ediyorum Allahım sen namazlarımı severek huşu içinde kılmamı nasip et diye dua ediyorum. Ama olmuyor. Yardımda bulunur musunuz?

Okudunuz mu?  Farz ve Sünnet namaz kılınışı

Kayıtsız Üye
Selamün Alekyum üşengeçlik bende var maalesef ama huşu içinde namaz kılmak zordur bunun için sessiz bir odada sade Elbiseler ile güzel ve düzgün bir kıraat ile ve Allahı düşüne düşüne sürelerin anlamlarını ve tefsirlerini bile bile namaz kılmak Huşuya biraz daha yaklaştırıyor 😊

Okudunuz mu?  Bayram namazı sabah namazından ne kadar sonra kılınır

Kayıtsız Üye
Öncelikle Selamun Aleykum yaşım 14 Allah’a şükür namaz kılıyorum diyebilirim ama aynı zamanda da diyemem. Bi şekilde namazımı erteliyorum . yanlış ne varsa biliyorum aklım eriyor herşeye, ama bir şekilde doğrusunu tam yapmıyorum her gün en az 2 kere kaza namazım oluyor ve 2 gün geciktirdiğim oluyor. Namazda çok terliyorum ve kılasım gelmiyor. Soğuyorum resmen ve günaha girdiğimi hissediyorum. Sıkılıyorum herşeyden. Namaza ilk başladığımda keşke ezan okusada hemen kılsam diyordum. Şimdi namazı bitirince " oh be sonunda bitti. " diyorum. Napıcam bilmiyorum lütfen yardımcı olun.

Okudunuz mu?  Namazı erken kıldım ne yapmalıyım?

Sevgilerle.


namaz kılmak istiyorum ama üşeniyorum, namaz kılmaya üşeniyorum, namaza üşenmek

Bu kategoride yer alan İmamla veya tek başımıza namaz kılarken niyet etmeyi unutup sadece tekbir alsak namazımız olurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaza üşenmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.