Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:18
Namaz
Abone

Kilolu İnsanın Namaz Sıkıntısı

Kilolu İnsanın Namaz Sıkıntısı

mustik
selamünaleyküm..

ben 160 kiloyum. namaz kılarken secdeden kalkarken ellerimle yerden destek alarak kalkmak zorundayım yoksa kalkamıyorum. ayrıca yerden kalkerken çok zorlanıyor ve kalkınca nefes nefes kalıyorum. bu durumda namazımı zorlaştırıyor. ayrıca sağ atak bileğinde hafif kısıtlık var.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken her vakit namazda nerde hangi dua okunacak bunu öğrenmek istiyorum sırasıyla

ayakta namaza başlayıp secdeden sonra ayağa kalkmadan namaza devam edebilir miyim.


Yorum: Kilolu İnsanın Namaz Sıkıntısı

Tümay
Aleyküm selam.. Böyle sıkıntılı durumlarda hastalık durumunda oturarak namaz kılınıyor tabi ki.. Sizin dediğiniz türlü kılmak yani ayakta başlayıp oturarak devam etmekte sizi zorlar. Rahmetli babaannem namazda zorlanmaya başladığı dönemlerde önüne sandalye koyup oturarak kılardı sandalyenin üstüne yastık üstünede seccade serip öyle kılardı. Dayımın eşi şimdilerde dizlerinden sıkıntı yaşadığı için ayaklarını uzatıp üstüne seccade seriyor ve öyle kılıyor. Siz yeter ki kılın namazınızı kabul olur mu olmaz mı düşünmeyin kalbinizdir önemli olan.. Rabbim ibaretlerinizi daim eylesin inşAllah Allah kabul etsin

Okudunuz mu?  Erkek ve kadının namaz kılış şekli

Yorum: Kilolu İnsanın Namaz Sıkıntısı

mustik
cevabın için teşekkür ederim. ayakta başlayıp oturmak beni zorlamıyor. beni en çok zorlayan yerden kıyama kalkmak oluyor. kıyam ile başlayıp secdeden sonra kıyama kalkmadan yerde devam edebilir miyim.

gerçi sizin dediğinizde doğru bu sefer oturarak kırılınca dizler bükülü ve gövde altında kalıyor buda yorucu.

Okudunuz mu?  Necaset dokunmuş bir toprak üzerinde namaz kılmak gerektiğinde ne yapmak gerekir?

Yorum: Kilolu İnsanın Namaz Sıkıntısı

#UguR
Siz spor yapın. İbadetinizi daha iyi yapabilmek için spor yapıyorsanız . Bu sevapdır diye bilmekteyim. Bu bilgi doğrumu hatırlıyamıyorum, bir kitapda okumuştum bende hatırladığım kadarını yazdım. İnşALLAH yazdıklarım doğrudur.


Namaz sıkıntısı

Bu kategoride yer alan Dört rekat namazlarda ilk oturuşta unutarak selam verilirse namaz bozulur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kilolu İnsanın Namaz Sıkıntısı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.