Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:18
Namaz
Abone

Dört rekat namazlarda ilk oturuşta unutarak selam verilirse namaz bozulur mu?

Yorum: Dört rekat namazlarda ilk oturuşta unutarak selam verilirse namaz bozulur mu?

olcay71
4 Rekat sünnet namazını kılarken tahiyyata oturduğumuzda ayağa kalkmayı unutup selam verirsek kalan 2 rekatı kılmamız mı gerekir yoksa namaz mı bozulur. farz namazını kılarken yine aynı durum söz konusu olursa ne yapmamız gerekir teşekkürler.

Okudunuz mu?  Kasten namazı terkeden veya namazı hafife alan kimsenin hükmü nedir?

4 rekat kılınan bir namazın farz yada sünnet 2. rekatında unutularak selam verilirse ne olur.

4 rekat namazda 2.rekatta selam verilirse NAMAZI 2 rekat daha kılıp devamı etmekti Lazım.veya NAMAZI bozup yenilenmiyor kılmak Lazım.


Yorum: Dört rekat namazlarda ilk oturuşta unutarak selam verilirse namaz bozulur mu?

arifselim
4 rekatlı sünnet bir namazda unutularak birinci tehıyatında selam verilirse namazı yeniden kılmak gerekmez sadece iki rekat daha nafile kılınarak tamamlanır. Ama farz namazlarda bu eksilik namaza engeldir ve yeniden kılınması gerekir.

Okudunuz mu?  İmam başı açık namaz kıldırmasının hükmü nedir?

namazda dort rekatlik farzi iki rekatta selam verilirse ne olur, ilk oturuşta selam vermek, 4 rekatli sünnet namazı iki rekatinda selam verilirse sonra nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Seferi iken sünnet namazı kılınır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dört rekat namazlarda ilk oturuşta unutarak selam verilirse namaz bozulur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.