Anasayfa
7 Temmuz 2022, 14:19
sizden6
Abone

Meni mezi sıkıntısı

Meni mezi sıkıntısı

mali
16 yaşındayım ve bu aralar neredeyse aklimi kaybedeceğim kadar bir sıkıntı ile uğraşıyorum her sabah yari uyur yari uyanik halde iken rüyalanma yaşıyorum ve akıntı oluyor bunun cunup ettiğini biliyorum ve abdest alıyorum ama her gun oluyor ve hergun abdest almaya zorlanıyorum buna bir çözüm var mıdır 2. Olarak ise günün her hangi bir saatinde kiz arkadaşlarım ile mesajlastigimda beyaz bir akıntı geliyor bu cunup yaparmi? yani hiç şehvet yasamasam bile,bir kadina bakınca ister istemez düşünceye kapılıyorum yasim itibari ile bundan sonra gelen akıntı cunup yaparmi?
Allah rızası için yardim edebilirmisiniz tuttuğum oructan kıldığım namazdan bile zevk alamıyorum bu yüzden
Saygılar…

Okudunuz mu?  Sevdim seni mabuduma ilahisinde şirk var mı ?

Cevap: Meni mezi sıkıntısı

Nihat Erdem
1- Bir insanda öyle her gün rüyalanma olmaz. Vesvese olabilir. Rüyalanma olduğundan eminsen de gusül alman gerekir.
2- Hayır kardeşim oruçta bozmaz cünüpte yapmaz. Bu meni değildir. Namaz abdesti yeterlidir.


Mezi sıkıntısı

Gençmisafir1
Selamun aleyküm.
Ben 17 yaşındayım, ve istimna vs. yapmıyorum.
Abdestten önce, idrardan sonra sürekli mezi geldimi diye kontrol ediyorum bazen mezi çıkmamışken farkediyorum sonra istibra yapar gibi çıkarıyorum temizliğini yapıyorum (vesveselerle birlikte).
Bazen çamaşırda ıslaklık olmuyor ama afedersiniz tenasül uzvunun idrar çıkış yeri birbirine yapışmış oluyor bunun sebebi mezi mi değil mi bilmiyorum ama aklıma meziden başka bir sebep gelmiyor. Çok zor duruma düşüyorum abdest öylesine zorlaşıyor ki birde kış geliyor daha zor olucak. Bazen ağlayacak kadar oluyorum, camiye gidemiyorum bazı zamanlar. Hele ki dışarda dershanede falan olduğumda önce eve vs. dönüp öyle namaz kılmak zorunda kalıyorum.
Harama 2. Bakışı eklememeye gayret ediyorum. Ama bazen namazdan sonra bakıyorum az önce bahsettiğim gibi tenasül uzvunda idrar çıkış yeri yapışmış oluyor. Sonra abdest alıp bidaha baştan. Gerçekten zorlanıyorum. Bende isterim dışarda işlerimi yaparken ezanı duyar duymaz camiye gitmek ama olmuyor :(.
Selametle..

Okudunuz mu?  Ezan okunurken dua etmek

istibra da mezi geldimi vesvese, mezi, Mezi ne zaman cikar ve kokar mi

Bu kategoride yer alan Pasta süslemesinde resim yapmak caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meni mezi sıkıntısı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.