Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:23
missa06
Abone

Meni ve mezi lekeleri

Meni ve mezi lekeleri

Kayıtsız Üye
Genel olarak mezi denilen ince ve şeffaf su geliyor. Ozellikle ramazan ayında bu konuda zorluklar çekiyorum. siyah iç çamaşırı giydigimde ayni meni gibi leke birakiyor fakat şehvetle gelmesi soz konusu olmuyor. bazen farkinda olmadan geliyor bir sure sonra kokmaya basliyor. Meni gelse siyah iç çamaşırı giydigimde ne sekilde bir leke bırakacağı belli ama mezi oyle değil tukuruk gibi leke bırakıyor. Katman seklinde kurumada yok suyla hemen cikiyor ama beyaz leke bırakıyor. Simdi ben abdest almak zorunda miyim onca zaman cenabet mi gezdim sorusuna cevap arıyorum.

Okudunuz mu?  Alkolsüz şarap caiz midir ?

Cevap: Meni ve mezi lekeleri

arifselim
Bu anlattığın şeyin mezi olduğu anlaşılıyor. Mezi aktığında hissedilmez ve bir zevk de hissedilmez. Bu durumda sen o kirlenen yeri ya temizlemeli yada değiştirmelisin. Mezi sadece namaz abdestini bozar cünüp etmez.


Meni Mezi lekesi hemen kururmu

Kayıtsız Üye
Hocam Selamun Aleyküm hocam bugün öğlenleyin biraz uykum geldi ve yattım hocam uyandığımda rüyalandığım gibime geldi ve hemen gidip kontrol ettmeye uykulu gözle baktığımda bir ıslaklık olduğu nu gördüm ve hemen kapadım birdaha bakmadım 10 15 dk sonra bir daha bakayım dedim ne leke vardı nede herhangi bir ıslaklık 1 saat kontrol ettim iç çamaşırımı lakin hiç bir şey görmedim hocam çok vesveseli biriyim ne yapmam lazım acil yardımcı olurmusunuz namaz kılıyorum

Okudunuz mu?  Azimüşşan ne demektir

Yorum: Meni ve mezi lekeleri

ACİLSERVİS
Forumda çokça tarif var okuyabilirsin ben anlamam. Hoca meni veya mezi geldiğinde ne yapıp yapmayacağını söyler. Senden ne geldiğini ise sen bileceksin.


Kayıtsız Üye
Anlatamadım galiba rüyalanmış gibi hissettim iç çamaşırıma uykudan uyanır uyanmaz baktığımda bir ıslaklık gördüm lakin 10 15 dakka sonra baktığımda iç çamaşırımda ne ıslaklık vardı nede leke sorduğum soru şu meni veya mezi 10 15 dakkada kururmu ve gusül almama gerek varmı

Okudunuz mu?  Hatime başlarken ne yapılır

ACİLSERVİS
Onun ne olduğunu soruyorsan onu bilemem.
Gördüğün ıslaklık meni ise gusül alacaksın. Ter veya mezi ise gusül alman gerekmez benimde dediğim budur. Kuralda budur.


mezi lekesi, mezi kokar mi, gusul meni

Bu kategoride yer alan Kız kaçırarak evlenmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meni ve mezi lekeleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.