Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:23
missa06
Abone

Kız kaçırarak evlenmek

Kız kaçırarak evlenmek

Akilkalp
Selamün aleyküm.. Kızın izni, rızası olmadan.. Kız evlenmek istemediği birisi tarafından.. Onu tam reddettiği zaman, erkek onu kaybetmek korkup arabasıyla farklı bir yola girip kızı kaçırırsa? Ve herkeste kızın rızası olduğunu sanarsa? Ama erkek çocuğu kaçırmıştır ? Bana bunu açıklayabilir misiniz yani kızın rızası olmadan kız kaçırılıp evlenmeye mecbur hale getiriliyorsa ??

Okudunuz mu?  Habis Ruhların ve Cinlerin Şerrinden Korunmak İçin Ne Yapılmalı ve Ne Okunmalıdır?

Kızın rızası olmadan kaçırarak evlenilmesinin hükmü nedir? Yeni görüşülmeye başlanılmışsa ve son anda kız vazgeçmişse bu ilişkiden adamda kaybetmekten korkup kızın saflığından yararlanıp arabayla kaçırıp kızı evlenmeye mecbur duruma getirmişse ve ailesinin de kızın kendi rızası olduğunu sanıyorsa burda bu kadının içinde durduğu çaresizliğin ve kaçıran kadının hükmünü açıklar mısınız Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Sabah namazını hep geç kılıyorum 12 ye doğru kalkamıyorum sabah namazını sadece farzımı kılınır

Yorum: Kız kaçırarak evlenmek

arifselim
Aleykum selam. Zorla ve rızası olmadan yapılacak evlilik ve nikah geçerli değildir. Ne dini açıdan nede resmi açıdan bir kızı yada erkeği evlenmeye zorlamak ve korkutmakla nikahını kıymak geçerli olmaz.

Hadisi şerifte şöyle buyrulmuştur:
Cenab-ı Hak, hata, unutma ve zorlanma ile yapılan amellerden dolayı, ümmetimi benim için affetti. (İbni Mâce, Talâk: 16)

Okudunuz mu?  Boşanmada iddet beklemenin fazileti nedir?

Yorum: Kız kaçırarak evlenmek

Akilkalp
Allah razı olsun cevabiniz için dualarınızi bekliyorum

Bu kategoride yer alan Arkadaşım bana küstü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kız kaçırarak evlenmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.