Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:06
sizden4
Abone

Namaz kılarken üşenmek

Namaz kılarken üşenmek

Cedd
Selamun Aleykum Kardeşlerim..

Ben bir süre önce namaza başladım. Güzel gidiyordu. Allah’ı içimden kavuşulası olarak geçiriyor, onun sevgisini, merhametini, affediciliğini ve yoktan var ediciliğini sık sık hatırlıyordum. Yine bu süreçte ona daha yakın olduğumu hissediyor, yine Allah bilir ki beni daha çok sevdiğini umuyordum. O kadar ki yumuşak, gönlümün kaydığı hallerdi.

Fakat sonra nefis, dünyevi hayat beni biraz zorladı. Ya ben birden çok aşırı derine daldım, birden hayatım değiştiği için kendime bu kadar yüklenmeyi kaldıramadım ya da gerçekten gönülden bir şey hissedemiyorum. Aklıma her an her şeyde namaz, din geliyor. Bir şey yapacakken aklıma namaz, din, ölüm geldikçe ürküyorum. O güzel duyguların yerini böyle duygular aldı. Son zamanlarda namaza üşeniyorum. Kaza namazlarım çok geliyor. Namaz kılarken kaç rekat kaldığını düşünüyorum. Yine bir yandan korkuyorum bunları düşündüğüm için, hemen engelliyorum.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Saç Ve Sakal şekli Nasıldır?

Ama şu gerçek ki artık namaza üşenir oldum. İlk zamanlar ki gibi güzel duygularla, edayla kılamıyorum. Allah korkusu sevgimden daha baskın sanki. Korktukça tatlı gelmiyor. Mesela geçenlerde Hz. Ali’nin namaza duracakken korkudan titrediğini, tüylerinin dikeldiğini öğrendim. Birçok evliyanın da Allah korkusundan namaza duramadığı ile ilgili şeyler dinledim. Düşündüm de bu güzel dostlar, kullar böyle iken benim kıldığım namaz şu halde bile ya kabul olmazsa diye. Kusurlarım var elbet ve korkuyorum çok, böyle düşündükçe daha çok etkileniyorum. Namazı isteyerek ya da kapılarak değil korku ve üşengeçlikle, zorunlulukla kılıyorum. Çok üzülüyorum ve namazda kendimle cebelleşiyorum. Hissedebilmek için kırk takla atıyorum.

Okudunuz mu?  Salavatın okunuşu hakkında

Psikolojim bozulacak. Bu korku, bu rahatsız edici duygu. Bir yandan çok zorlandığım nefsim. Bir yandan dini gerekleri yerine getirmek için çabalayışım. Hepsi birbirine giriyor ve ortaya büyük bir sorun çıkıyor. Kendimden çok mu şey istiyorum çok mu yükleniyorum daha en başlarından bilmiyorum. Öğrendiklerimi yanlış mı yorumluyorum yoksa fazla abartıp derinine mi iniyorum yine bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Kaza namazı hızlı kılmak

Sanki kusursuza en yakınını yapmazsam böyle gidecek ve Allah’a layık olamayacakmışım gibi geliyor. Haliyle bunu da yapamıyorum böyle. Sorular, sorular, sorular. Çok üzülüyorum, mutsuzum. Bazen Allah’tan neden daha fazla korkmuyorum bile diyorum, kendimi sıkıştırıyorum örnekleri dinleyince. Böyle olmalıymışım diye baskı yapıyorum.

Lütfen bu konuda yardımcı olun bana. Fark etmeden düşüncelerimin değişmesinden, daha kötüye gitmekten korkuyorum. Bana yardımcı olun güzel kardeşlerim. Sizden ara ara bazı konularda hep yardım istedim. Hakkınızı helal edin.

Okudunuz mu?  Kul hakkı helal etme ve haram etme

Allah (cc) razı olsun.


Cevap: Korkuyorum : (

what
Vesvese yapma kardeş,sen Allah a layık bir kul olmaya çalış ve görevlerini yerine getir,Gerisi Allah Kerim dir.


Cevap: Namaz kılarken üşenmek

Cedd
Ah bir sıyrılabilsem inşAllah.
Allah (cc) razı olsun.


Cevap: Namaz kılarken üşenmek

Galus
cedd kardeşim açacağımız konu başlıkların tek kelimeden oluşmamasına özen gösterelim lütfen teşekkürler.


Cedd
İkaz ettiğin için Teşekkür ederim Galus kardeşim. Dikkat edeceğim.


Kayıtsız Üye
Merhaba aynı şeyleri bende yaşıyorum. Bir onerim var ( nefs tezkiyesi) ni internetten felan araştır uygula bir süre sonra göreceksin üşenme felan kalmayacak

Okudunuz mu?  Rüyamdaki gerçek hayatta karşıma çıktı :)

Şema
namaz kılmaya üşenmenin sebebi elimiz dilimiz ve gözlerimiz ile işlediğimiz günahlardır.


Jocobo
Soru eski ama sorun bircogumuz için guncel. Insan ilmi arttikca sorunlarla daha kolay bas edebiliyor. Ilim ise sürekli beslenme gerektiriyor, aksi halde unutuluyor. Yani 1. Ilac sürekli ilim ile beslenmedir. Omrumuzu Allahi cc tanidigimizi zannederek degil, O’nu daha iyi tanimaya calisarak gecirmeliyiz.
Ikincisi, Allah cc Kurani Kerim de dileseydi tum insanların top yekun iman edecegini bildiriyor (yunus 99). Halbuki O, bizim mucadele etmemizi istiyor. Yani asil olan 4 4luk namaz kilmak degil, namazı 4 4 luk kilmaya calismak. Aksinin, ukalaliga neden olma ihtimali bile var. Allah Subhan dir. Biz ise kuluz. Isimler zitlari ile daha iyi anlasilir. Kucuklugumuz nispetinde O nun buyuklugu, acizligimizin ve hatali olusumuzun karsisinda O’ nun Rahman iyeti ve Gafur lugu (affetmekle kalmayip ahirette yuzune de vurmayan) sürekli farkinda olmaliyiz. Ve neticede bizim namazımıza ihtiyaci olmayan Samed cc rabbimize bizim namaz kilmaya ihtiyacimiz var. Namaz ise, sekille birlkte esas manadir, duadir.
Ucuncusu ise rabbimiz bize kendini tanitirken en çok cezalandirici degil, affedici isimlerini one cikariyor. Ornegin her ayetin basi BismillahiCebbar yada BismillahiKahhar olabilirdi. Ama rabbimiz BismillahiRahman ismini tercih etmis. Demekki havf (korku) ve reca (umit) dengesinde, haddini asmadan ve rehavete kapilmadan reca agirlikli bir yol izlemek gerekiyor.
Dorduncusu meyve veren agac taslanir. Meyve vermeye niyetiniz varsa taslanmayi, zorluklara katlanmayi goze almaniz gerek. Seytan ve arkadaşlarının hedef kitlesi zaten sorunuzda bahsettiginiz gibi ibadetini duzgun yapmaya calisan, Allah in cc emirlerine uyan kullardir. Kahvedeki adama (mecaz) fazla mesai harcamaz seytan.
Son olarak Allah cc. bazen sevdigi kullarina dua etmelerini ve duanin devamini saglamak için musibet verebilir. Bize dusen ise sürekli bu tur sorunlarimizi, mulkun esas sahibi, sahibimiz Rabbimize arz etmeliyiz.
Allah a emanet olun. Eş-Şafi cc sizinle beraber tum benzer sıkıntıları olan kullarina acil sifalar nadip etsin.

Okudunuz mu?  Niyet getirirken (namaz abdest) vesvese ile uğraşıp duruyorum

lacosteq
selamün aleyküm benim adım Muhammed Ağrılıyım siteye yeni üye oldum şimdi ben 5 vakit namaz kılıyorum ALLAH CC izniyle çok şükür kaza namazını kılamıyorum kazayı nasıl kılıcam ya ben hanefiyim safilikde vecettu dua vardı bilmiyordum şubhaneke bliyorum o yüzden hanefi oldum ve ben namaz kılarken örnek ikindi namaz 4 rekat sünnet 4 rekat farz ben öyle kılıyorum bırakıyorum daha başka bir şey kılmıyorum kaza namazıda kılamam kaza namaz kılsam uzun sürer ve bende sıkılırım sıkılma konusuna gelince namaz kılarken çok çabuk sıkılıyorum istemediğim halde namaz sırasında esneme vs vs yorgunluk falan oluyor namaz yoruluyurm ya korkuyorum namazı bırakıcam diye napiçam ya namaz sırasında çok çabuk sıkılıyorum sabah namazınada bazen kalkamıyorum bazende kalkıyom yatıyorum şeytan izin vermiyor ve arkadaşlar yatsı namazda 3 rekat vitir olan namazıda kılıyorum ondada 3 rekatda rabbena atina sonra künüt duası 2 okuyorum sonrada rüku secde etteyatu şallı barık rabbena atina rabbena fırlı okuyorum tesbihat bitiriyorum ve arkadaşlar namazdada şuhpe çekiyorum namaz doğru kıldımı kılmadımı diye

Okudunuz mu?  Tefriciyi salavatı sesli dinleme

namaza üşenmek, namaz kılmaya üşeniyorum, namaz kılmaya üşenmek

Bu kategoride yer alan Şifresiz bir internete bağlanmak kul hakkı mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken üşenmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.