Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:16
sizden3
Abone

Boşanma davası talebinde nasıl davranmalıyım?

Boşanma davası talebinde nasıl davranmalıyım?

->Es Pisman<-
Selamün Aleyküm,

Ben 17 senelik evliyim. Karıma ben çok kötü davrandım. Tabi o da kusursuz değil ama onun yaptığı yanlışları yazmak kulu kula şikayet etmek olur. İki ay önce karım çekip gitti çocuklarla. Şimdi tutturdu boşanacağım diye. Salı günü boşanma dileğini aldım. Avukatı bana 2 hafta mühlet tanımış karşılık vermem için. Bende mi avukat tutsam yoksa mahkemeye çıkıp ben karımı seviyorum. Boşanma davasına avukatla çıkmakla acaba boşanmayı kabul mu ediyorum, dini hükmü nedir?

Okudunuz mu?  Bir kimse bize biri hakkında kötü birşey söylese ve bizde bu sözler üzerine cevap verirsek kul hakkı olurmu?

Ben karıma talak hakkı vermedim. Karımı seviyorum onu talakla boşamadım. Fıkıh alımıne danıştım nikahın sahihtir dedi. sorduğu ilk soru sen ona talak hakkı verdin mi ikinci soru talakla boşadın mı. Bunları yapmadığıma göre. Avukat tutsam boşanmaya rıza göstermiş hükmüne geçer mi dinimizce? Şayet böyleyse tutmamam daha iyi çünki ben boşanmak istemiyorum.:ağla:

Okudunuz mu?  Yemin keffareti için fakire para verirken niyet

Cevap: Bosanma davasi talebinde nasıl davranmaliyim?

YaZaROW
Sanırım evliliklerde mahkemede seviyorum derseniz, bir müddet daha zaman veriyorlardı. Anlaşıp anlaşamamanız için.


Yanıt: Bosanma davasi talebinde nasıl davranmaliyim?

->Es Pisman<-
Burası Hollanda gardaşım bu gavurlar ne zaman verir ne mekan. Bir fert ne isterse onu yaparlar. Hele hele de bir kadın ben bunu istemiyorum deyince akan sular duruyor. Ben dövdüm sövdüm eşimi ama eşimin beni küçümsediği çocukların yanında başka insanların yanında yok benim yaşımla yok saçımla alay ettiği gerçeğine bakmıyorlar. Neymiş benden 7 yaş küçükmüş 15 yasında nişanlanmış bilmem ne. Annesi babası evlenme dedi kendisi istedi beni. Ben de onu istettim. Ne yani suç mu işledim evlenip 17 sene ona hanımım demekle. 17 senede 17 kavgamız olmadı ama kadınlar işte 1000 iyilik yapsan bir kötülük yapsan 1000 iyiliğine değil yaptığın bir kötülüğe bakarlar. Ben kadının yaratılış sebebini ve mahiyetini unuttum. Eğri kaburgaya kaba kuvvetle düzeltmeye kalktım. Eşeklik bende. 17 senedir hem bedenen hem ruhen eziyet ediyor demiş. Allah tan kork be! 🙁 Bir üstüne beş koymuş şimdi hem suç mahkemem olacak hüküm alacağım büyük ihtimalle işimden ekmeğimden olacağım, asıl benim bahsettiğim boşanma davasının fıkıhı islami meselesi. Ben hala onun iyiliğine inanıyorum. Şu an sinirden ve nefsinden hareket ettiğini düşnuyorum. O yüzden hani avukat tutarsam boşanmaya rıza gösterip talakın bossun kelimesini zikir etmiş olurmuyum. Hal ile de olsa. Benim bildiğim lisanen 3 kez boşsun demen lazım bir kadını boşamak için. Avukat tutmak hal ile bir kez bossun demek oluyormu yani yoksa avukat tutmanın talakla bir ilgisi yok mu?

Okudunuz mu?  Aleviler Kafir midir?

Yoksa bu gayri müslimler mahkemede bizi boşamış beni enterese etmez. Hala benim gözümde karım.


Boşanma

alpdeniz
Selam
Boşanmış ayrılmış bir kadın ile evlilik yaptım. Evliliğim iyi gitmedi. Evlendiğim kadın daha önceleri bedenini satarak geçimini sağlamış ve kendi şehvetini gidermek için bir çok kişi ile birlikte olduğunu öğrendim. Aynı şekilde bu ilişkileri İnternet ortamında da paylaşmışlar. Şimdi dava açtım boşanmak istiyorum diye Türkiye kanunlarına göre kadın her zaman haklı ve kadının özel hayatı olduğu için hakim bu ilişkileri normal karşıladı. Ve delil olarak görmedi. İnternetteki paylaşımlar için Elimde bilir kişi raporu var videoların birinde de ilişkiye girdiği kişi ile benim adım aynı bunu gerekçe göstererek ben olmadığım halde benden maddi manevi tazminat istemektedir.
Avukatım ne yapacağını bilmiyor bende perişan durumdayım bana yol gösterecek yapmam gerekenleri söyleyebilir misiniz rica etsem.

Okudunuz mu?  Kuran'ı Kerim'i ezberleyip unutmamak için dualar var mıdır?

bosanma davasi hollanda

Bu kategoride yer alan Yatarken kuran dinlemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boşanma davası talebinde nasıl davranmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.