Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:15
sizden3
Abone

Ana ve baba bedduası tutar mı?

Anne baba bedduası tutarmı

glyz
eşim evi tekketti başkasıyla 2 cocugu biraktı ve de iki gun sonra pişman oldu geri gelmek istıyo hiç bisey olmadını söyled özur diled ben de onu çok seviyorum silemiyorum o yuzden iki cocugun hatrına gerı almayı istıyorum ama busefer annem babam kabullenmiyor beddualarından korkuyorum ama bend cocuklarim için ugrasiyorum ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Taharet Aldıktan Sonra Kurulama?

Cevap: Anne baba bedduası tutarmı

Hoca
Anne baba bedduası tutar/hemde hiç şaşmaz, mutlaka anne babanızı ikna edin.


Ana ve baba bedduası tutar mı?

evlad-ı türk
öncelikle herkeze selamun aleyküm…konuyuda yanlış yere açtıysam çok özür dilerim…benim sorum anne ve baba bedduası tutar mı?ben biraz dağınık bir çocuğum 20 yaşındayım işte fazladan bardak kirletirim.işte kıyafetlerimi yatağın üstüne atarım çok düzenli tertipli değilim annemde bunları görünce bana beddua ediyo.okul yeni bitti bildiğiniz üzere bu sene staj yapıyodum staj yeri müsait olduğu için ve okulada çok gitmediğim için 5 haftadır sakal traşı olmadım biraz sakal bırakmak istedim bayağı uzadı ve dahada bırakmak istiyorum ama babam hafız olduğu halde ve eskiden sakal kendiside sakal bıraktığı halde bana sakallarını kes sana yakışmıyo dedi bende hayır bırakmak istiyorum kesmek istemiyorum dedim.işte babam hayır kesiceksin bende kesmicem kesmek istemiyorum dedim sonra o da bana inşAllah iki yakan bir araya gelmez rızkın atlı sen peşinden yürürsün inşAllah dedi.ben çok dirayetli bir insanım dışardan çok belli etmedim ama içimde gerçekten üzüldüm benim sakal bırakmamın ne ona zararı var nede başkasına okul yok evdeyim ders çalışıyorum ama bana böyle söyledi.olay bu sormak istediğim cenab-ı hakkın herşeyin iç yüzünü çok net ve kusursuz bildiğinden kimin şüpesi olur bu haksız yere olan bedduların hükmü nedir siz forum üyelerinden bilgi almak istedim.çok teşekkür ederim,hayırlı günler…

Okudunuz mu?  Sitelerden alıntı yapmak caiz mi?

Cevap: Ana ve baba bedduası tutar mı?

Hoca
Haksız yere edilen beddualar tutmaz ama anlattığın olaylarda pek haklı olduğun görünmüyor kardeş.
Sen anne ve babanın rızası almaya çalış.


evlad-ı türk
annemle olan sıkıntımda haksız olabilirim ama babamın sakalımı kesmediğm için böyle demesi doğru mu sizlerce?

Okudunuz mu?  İnsanları Kınamak caiz midir?

Hoca
< annemle olan sıkıntımda haksız olabilirim ama babamın sakalımı kesmediğm için böyle demesi doğru mu sizlerce? >
Sakal bırakman sünnet, babaya itaatin farzdır.


tommikks
Cuma namazında hocanın söylediği gibi benimde kendi hayatımdan tecrübe ettiğim üzere ana babanın bedduası haksızda olsalar tutar.
Bu konuda imam hz. cüreyc’in başına gelenleri anlattı. bende sad bin ebu vakkasın başına gelenleri ve hayatım boyunca neler yaşadığımı biliyorum.

Okudunuz mu?  Kuran Nasıl Okunur?

3 dua kabul oluyor. ana babanın evladına duası (haksız olsalar bile) ,misafirin duası ve mazlumun duası.

haklı olan bu durumda mazlum olmuş oluyor ve sabr ederek namaz kılarak Allah’tan yardım isterse belirli bir sabırdan sonra inşAllahki çözüme kavuşacaktır.

Allah bazılarımızı böyle sınıyor ve gerçekten çok zor heleki yapanlar en yakının olunca.
Allah yardımcın olsun inşAllah.

Okudunuz mu?  Gece uyandığında arapça harfler görmek

anne bedduası tutar mı, ana bedduası tutar mı, anne bedduasi tutarmi

Bu kategoride yer alan Namazı ve ibadeti eksik olan biri ile evlilik helal mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ana ve baba bedduası tutar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.